Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Bakprat

Senast bakade #12

2011-07-25 20:51 #0 av: DesK

En ny tråd, då den gamla nu är lång Glad Välkomna att berätta i ord och bild vad ni senast bakade!

Désirée

Anmäl
2011-07-26 22:19 #1 av: Anterrabae

Bakade ett bröd till mamma igår, med bovete, kokos och linfrö. Mandelmjölk som degspad. Det fick godkänt! Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-07-26 22:22 #2 av: DesK

#1 Hur blir konsistensens på ett sånt bröd?

Désirée

Anmäl
2011-07-26 22:35 #3 av: Anterrabae

Tja, ganska smulig. Men det är ju inget ovanligt på glutenfritt. Hade Även i linfrö, husk och mjölmix. Men mindre av dessa.

Det jäste dock bra så det blev inte så kompakt som jag var rädd för.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-07-26 22:42 #4 av: storost

Mitt glutenfria bröd smulade inte. Prova gärna receptet om du vill - om det inte skulle vara low carb.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-07-27 22:20 #5 av: DesK

Ikväll har jag bakat surdegsknäckebröd Glad

Désirée

Anmäl
2011-07-28 21:26 #6 av: storost

Och det smakade gott DesK Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-07-28 22:08 #7 av: MonisN

#5 Vad gott det låter! Jag vill också smaka!!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-29 08:29 #8 av: DesK

Stephan tack Glad och tack för en trevlig dag, vi får försöka att skriva ned en del av det vi snackade om, det kan ju bli flera bra artiklar Skrattande Tyst! Det är hemligt ännu Tyst

Mona jag skickar några bitar med brödbandet Glad

Désirée

Anmäl
2011-07-29 13:25 #9 av: storost

Ååååååhhhhhh det låter som mycket arbete...Tyst.... tyst.......Flört

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-07-29 14:51 #10 av: MonisN

Tur man inte är inblandad då OskyldigSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-29 18:10 #11 av: storost

Tungan ute

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-07-29 18:43 #12 av: DesK

Nu blev det en hel del off topic här Glad Mona du går inte säker, det är mycket möjligt att du blir inblandad Tungan ute

Désirée

Anmäl
2011-07-29 19:51 #13 av: MonisN

Ooops! Bara jag inte blir inbakad Skrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-02 00:07 #14 av: MonisN

I kväll har jag provat ett för mig nytt recept på grahamsbullar!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-02 21:20 #15 av: storost

Vad fin de blev Mona.Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-02 21:43 #16 av: MonisN

Tack! Bilden blev ju kass i det där lysrörsljuset, men dom smakade bra även om jag föredrar surdegsfrallor. Jag gillar strukturen på inkråmet bättre hos surdegsbröd.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-05 23:02 #17 av: [TrevorS]

Vilka fina bakverk ni har gjort, själv gör jag skurna kolakakor, testar även en glutenfri version får se hur den blir när de är klara, lägger upp bilder strax. Skrattande

Anmäl
2011-08-05 23:21 #18 av: [TrevorS]

Ursäkta, tänkte ta en större bild men den blev så suddig det bästa var att gå så nära och det blev inte bra heller, men ska föreställa skurna kolakakor.

Anmäl
2011-08-05 23:31 #19 av: [TrevorS]

Skulle blivit glutenfria men det blev något havreflarnliknande istället. Men de var goda i alla fall. Skrattande

Anmäl
2011-08-05 23:48 #20 av: MonisN

Jag kan föreställa mig att dom där kakorna var goda TrevorSTungan ute

Själv har jag äntligen bakat riktigt bröd med surdeg, rostade havregryn och rågflingor. Dessa var också väldigt goda.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-05 23:57 #21 av: [TrevorS]

Va gott det ser ut. Skrattande

Anmäl
2011-08-06 00:23 #22 av: MonisN

Det var dom! Att rosta havregryn och rågflingor och blanda ner i degen ger god smak.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-06 01:11 #23 av: Anterrabae

Ska testa rostade havreflingor när jag bakar i morgon (om jag får suren att vanka vill sägaFlört)

Trevor, kakorna ser jättegoda ut!

Här blev det blåbärspaj i eftermiddags, en omvänd smulpaj med havregryn.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-06 09:43 #24 av: MonisN

Blåbärspaj.. mums vad gottTungan ute

Anterrabae, gör som Stephan rekommenderade, ställ suren i ugnen med värmen avslagen. Det funkade superbra för mig. Dom jäste till det dubbla.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-06 10:40 #25 av: [TrevorS]

jag ska starta ny surdeg snart igen. Bakade små baguetter idag.

Anmäl
2011-08-06 13:08 #26 av: storost

Jag bakade idag frallor med två olika skärmetoder. En metod är att skära dem under jäsningstiden och den andra är att skära dem direkt innan man ställer dem i ugnen.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-06 18:24 #27 av: MonisN

Wow Stephan, vad proffsiga dom ser ut! Jag behöver nog en bakkurs...Flört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-06 19:20 #28 av: Anterrabae

jättefina frallor Stephan!

baguetter som är så gott, det saknar jag.. Flört

 

Jo jag har ställt in den i ugnen Mona, den piggnade något, nu är det småbubblor i den. Dock inte så det känns som att det är fart i den. Jag tänkte jag skulle mata den lite till och motionera den lite och sen ställa den varmt igen.

 

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-06 21:49 #29 av: storost

Tack ni två!Glad Jag bakade sista gången för ungefär tre år sedan frallor.Skäms

Om det är bara två eller tre personer, då skulle jag kunna göra en bakkurs här i Orsa i lägenheten, annars funderar jag att ge bakkurser i ett kök med mer plats, om jag får tillgång till ett sånt. Efter semestern ska jag kolla med skolor här i område, om det finns möjlighet att hyra ett kök över en helg till exempel.

Anterrabae, det kan vara så, att det behövs två till tre matningar, tills surdegen är verkligen pigg igen. Och den ska alltid stå i värmen.Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-06 22:10 #30 av: Anterrabae

bra att veta! Då fortsätter jag att mata och motionera min sur! Flört Den SKA vakna. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-06 22:46 #31 av: storost

Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-06 22:48 #32 av: [TrevorS]

Oj vilka frallor, de ser riktigt goda ut! Skrattande

Anmäl
2011-08-06 22:56 #33 av: storost

Tack TrevorS Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-07 23:45 #34 av: MonisN

Idag bakade jag för först gången dessa mandelkakor med sylt. Väldigt goda! Receptet hittade jag i en av svärmors veckotidningar Glad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-08 17:08 #35 av: storost

Vad fin de ser ut Mona. Jag bakade rågsurdegsbröd.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-10 11:21 #36 av: MonisN

#35 Tungan ute

Gårdagens bak blev två limpor med både råg och vetesur.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-10 11:30 #37 av: DesK

Stephan och Mona - Åh vad gott det ser ut! Tungan ute

Igår blev det 2 stora formbröd med surdeg här Glad

Désirée

Anmäl
2011-08-10 14:41 #38 av: Anterrabae

Sesamfröbröd med surdeg bakade jag härom dagen.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-12 20:23 #39 av: DesK

Inspirerad av Jennys frågor blev det idag klassisk svensk limpa med surdeg Glad

Désirée

Anmäl
2011-08-15 14:57 #40 av: DesK

Eftersom brödet tog slut, blev jag tvungen att baka idag igen Skrattande Nu står två skrädmjölslimpor på jäsning i köket.

Désirée

Anmäl
2011-08-18 19:03 #41 av: Anterrabae

har en Baklava i ugnen! Det var länge sen jag kunde göra det! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-18 22:30 #42 av: MonisN

#41 Är inte det väldigt sött? Jag har aldrig ätit det.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-18 22:41 #43 av: Anterrabae

#42 Jo, man äter små klibbiga bitar med lättvispad grädde, fet yoghurt eller annat alternativ.

Orginalet som jag fick av en grekisk väninna är filodeg, hackade valnötter (alternativt valnötter och mandel) socker och kanel.

Varva, oljepenslad filodeg med nötblandning, grädda av och täck med sockerlag. Låt stå tills den är helt kletig och sval.

Hur gott som helst, men inte i stora bitar Flört man kan ha apelsinblomvatten i också, men det har jag aldrig testat.

jag har testat med riswraps i stället för filodeg idag..

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-18 23:46 #44 av: MonisN

Jag skulle gärna provaäta detta, men jag tror att det kommer att vara för sött för min smak. Går det inte att göra det mindre sött? Eller förlorar det sin karaktär då?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-22 23:32 #45 av: Anterrabae

Klart det går, eller kanske inte förresten. Den kommer förlora mycket av sin karaktär. Man dränker ju in den i sockerlag..

Dock har jag haft några dropper pressad citron i sockerlagen som smakbrytare, blir inte riktigt lika sliskigt. Håller man sig dessutom till valnötter och eller pistagemandlar så bryter det också lite.

Serverar man med yoghurt så blir det fräschare.

 

men man måste egentligen bara testa, antingen gillar man det inte eller så fastnar man för det! Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-23 08:38 #46 av: MonisN

Jag tror jag köper en bit istället för att göra själv. Här finns ingen som skulle äta upp allt om jag bakade själv. Tack för din beskrivningGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-08-23 22:58 #47 av: Anterrabae

Kan ju vara bättre just när man ska testa Skrattande Gillar man det så har man ju orsak att baka själv.

 

Nu har jag gjort ett försök till glutenfritt rostbröd med surdeg. kalljäsning över natten i kylen. Återkommer med resutltat i morgon när det är klart.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-24 15:23 #48 av: storost

Jag bakade tre grahamsmjölbröd med frön i.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-24 16:43 #50 av: Anterrabae

Jag har gjort glutenfritt rotstbröd med surdeg. Blev hur bra som helst. Vitt och med frasig utsida och luftigt segt inkråm. Skrattande

 

Jag lät degen vila i kylen över natten i sin form, sen i förmiddags startade jag ugnen på 50 grader, stängde av och ställde in brödet på jäsning. Precis som Stephan rekommenderade till surdegsstarten.

Två timmar senare hade brödet jäst till mer än dubbel storlek och jag gräddade på 200 grader i drygt en timma. Som vanligt får inte glutenfria produkter så mycket färg, om man inte tillsätter egen..

Så här blev det.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-24 18:04 #51 av: DesK

#50 Härligt att det blev så lyckat! Glad

Idag har jag bakat slarvig äppelkaka och det står medelgrovt surdegsbröd på jäsning i köket

Désirée

Anmäl
2011-08-24 19:29 #53 av: DesK

Självklart! Jag = blindstyre såg inte din dubbelpost. Mig fixar omgående Glad

Désirée

Anmäl
2011-08-24 19:35 #54 av: Anterrabae

Tack!Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-24 23:31 #55 av: zissi

Min yngste sons 25-årstårta, var har de 25 åren tagit vägenFörvånad?

Blåbären plockade vi dagen innan och sen lyxade jag till det och gjorde hemgjord vaniljkräm med vaniljstång i fyllningen. Inte helt fel fakiskt! Tårtbotten gjordes i form med krage så den blev väldigt hög och fin.

 

Anmäl
2011-08-24 23:34 #56 av: DesK

Wow så läckert det ser ut! Du är en mästare både med kameran och vid tårtmakeriet! Glad

Désirée

Anmäl
2011-08-24 23:39 #57 av: Anterrabae

Vilken jättevacker tårta!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-25 15:47 #58 av: DesK

Det blev grovt rågsurdegsbröd igår kväll också

Désirée

Anmäl
2011-08-25 18:48 #59 av: [TrevorS]

Jag har bakat glutenfria hamburgarbröd.

Improviserade lite, använde mycket fiberhusk, potatismjöl, majsmjöl, rismjöl, solrosfrömjöl och jäst. Gick bra men fick jäsa väldigt länge! Toppade med lite sesamfrön.

Anmäl
2011-08-25 18:53 #60 av: [TrevorS]

#26, storost, hur gjorde du dem? Ser ut att vara riktigt frasiga och goda och mjuka och fluffiga i. Har inte lyckats få dem sådanna än.

Anmäl
2011-08-25 20:56 #61 av: storost

#60 TrevorS, jag har lagt in receptet - här kan du hitta det. Lycka till.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-26 14:18 #62 av: Anterrabae

Vilka fina hamburgerbröd TrevorS!

Jag följde Stephans tips gällande väckning av surdeg när jag bakade mitt rostbröd sist. Då jäste brödet jättefint på bara ett par timmar.

Värm ugnen till 40 grader ungefär. STÄNG AV och sätt sen in brödet på varmjäsning. Funkar super på glutenfrtt som annars är lite trilskigt!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-26 15:10 #63 av: storost

härligt att du är nöjd med den metoden Anterrabae Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-26 19:14 #64 av: [TrevorS]

#62. Tackar. Jag har problem ibland vet inte varför men ibland blir de fluffiga och fina men när jag ska skära så är det ett stort hål och kladd i mitten trots de varit inne väldigt länge. Kanske förlite stärkelse eller något i tror jag.

Anmäl
2011-08-27 00:02 #65 av: Anterrabae

Ja, med för lite stärkelse (som oftast kommer av för mycket husk) så kan de bli degiga eller svampiga och pysa ihop eller vara stora hål i..

annars lägre temp och längre tid för att få dem genomgräddade. Rostbrödet gräddade jag i närmare en och en halv timma, på 175-200 grader.

 

Stephan: Det är toppen! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-27 00:06 #66 av: [TrevorS]

Ah, kanske ska köra så länge istället. jag testade kokosbrödet det jäste fint och när man tittade så jäste det som det ska. Men gick inte bra att grädda, men tror jag hade i 1 matsked fiberhusk på 3 deciliter vatten, det är nog lite för mycket tror jag. Får testa om. Jag bakade på samma recept tidigare men tror jag körde på lägre temperatur, jag brukar köra 200°

Anmäl
2011-08-27 00:24 #67 av: Anterrabae

man får prva sig fram, har kommit på att ju kletigare deg desto längre tid och lägre temp..

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-27 12:11 #68 av: [TrevorS]

Fast jag ska nog ha i mera gryner i blandningen nästa gång tror jag. Havremjöl är perfekt annars i.

Anmäl
2011-08-27 19:40 #69 av: zissi

Syrran skickade mig ett recept på potatislimpa nyss. En fördeg ska göras i kväll med potatis, yoghurt, grahamsmjöl, lite jäst och vatten.

I morgon förmiddag har jag förhoppningsvis två fina, runda, nygräddade potatislimpor att visa er. Bilderna kan ju också komma i misslyckade bröd-tråden Flört. Är lite ringrostig när det gäller bakning just nu.

Anmäl
2011-08-27 20:11 #70 av: DesK

Zissi, det blir nog bra! Glad Bakkunskaperna är väl ungefär som med sim- och cykelfärdigheheterna - Har man en gång lärt sig det så sitter det Glad

Désirée

Anmäl
2011-08-27 20:12 #71 av: Anterrabae

Å, potatislimpa.. det är gott!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-27 20:37 #72 av: DesK

Idag har jag bakat äppelkaka i mikron Glad

Désirée

Anmäl
2011-08-28 09:45 #73 av: storost

Jag bakade igår grovt rågsurdegsbröd efter ett recept från en bondefamilj i Södra Tyskland. Smakar superbra.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-28 10:43 #74 av: [TrevorS]

Bakade ett vanligt "standardbröd" (med vetemjöl, vet jag brukar baka glutenfritt annars) i bakmaskinen var lite lat igår. Oskyldig

Anmäl
2011-08-28 12:07 #75 av: [TrevorS]

Blev varma mackor i ugn med färsk oregano på. Skrattande

Anmäl
2011-08-28 12:53 #76 av: Anterrabae

Åh, vad gott det ser ut!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-28 13:26 #77 av: zissi

Jag nästan känner doften av era goda bröd när jag tittar på alla härliga bilder här ovan Glad.

Här kommer bilden på potatislimporna. Det blir nog en ljummen brödskiva med ost på till kaffet om en stund. Hoppas det smakar bra.

Anmäl
2011-08-28 13:28 #78 av: Anterrabae

Zissi: De kan väl inte annat än smaka bra när de ser så goda ut! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-28 13:56 #79 av: [TrevorS]

Potatisbrödet ser riktigt smarrigt ut. Skrattande

Anmäl
2011-08-28 20:22 #80 av: DesK

Zissi oj oj oj vilka mästerverk! Glad

Nu luktar det äpple och nybakat bröd här, jag har bakat surdegsbröd med kornmjöl och äppelbitar.

Désirée

Anmäl
2011-08-29 13:29 #81 av: storost

Oj, det ser super bra ut med era bröd! Jag provade ett nytt eget recept på baguette, men det blev mer en bakolycka än ett bröd.Skäms

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-08-29 13:49 #82 av: DesK

Oj då Stephan sånt händer ju också då och då! Du får gärna lägga in en bild i tråden våra misslyckade bak Flört

Désirée

Anmäl
2011-09-01 20:28 #83 av: zissi

Bakolyckor händer titt som tätt, men nyss upplevde jag baklycka Skrattande när jag  tog ut två tunga surdegslimpor "Russin och solros" (från Martins bok Surdegsbröd).

Anmäl
2011-09-01 20:33 #84 av: storost

Fina limpor zissi Glad

igår bakade vi mjukt tunnbröd.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-09-01 21:14 #85 av: [TrevorS]

Va gott allt ser ut!

Jag gjorde äggfria wienerbröd, dock gjorde jag ju bort mig lite, glömde helt av att de skulle jäsa innan de ska grädda. Men började bara med 4 först för att se hur det gick, men de blev goda, får se hur det blir med resten, de jäser nu. Skrattande

Anmäl
2011-09-01 22:34 #86 av: zissi

Oj, vad duktiga ni är då Tungan ute.

Jag har inte vågat prova att baka varken mjuka tunnbröd (annat än i stekpannan) eller wienerbröd.

Anmäl
2011-09-01 22:46 #87 av: [TrevorS]

Resten blev riktigt goda. Skrattande

Anmäl
2011-09-01 23:58 #88 av: Anterrabae

Oj det ser jättegott ut allihopa!

Vilka wienerbröd TrevorS! *imponerad*

Här gjorde jag chokladbollar igår, med hirs och bovete i stället för havre.. Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-09-02 09:32 #89 av: [TrevorS]

Kokade du bovetet innan? Jag har gjort med pamaris tror jag det heter någon gång, det var riktigt gott. Skrattande

Anmäl
2011-09-02 11:59 #90 av: Anterrabae

Nä, jag kokade varken hirs eller bovete. Kokade du risflingorna? De blir väl ganska hårda annars?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-09-02 12:18 #91 av: storost

Wow TrevorS - de ser verkligen läckert ut!!

Jag bakade rågsurdegsbröd åt en kompis.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-09-02 19:13 #92 av: [TrevorS]

#90.  Men hirs och bovete är väl rätt hårda eller? Risflingorna brukar jag koka en liten stund bara och sedan låta svalna och rulla ihop. Såg något ställe de använd kokt hirs istället för havre. Skrattande

#91. Skulle ringlat över lite florsocker blandat med vatten men hade inget sådant hemma. Vore bättre om man hade en kamera och inte mobil. Skrattande

Rågsurdegsbröd som är så gott.

Anmäl
2011-09-02 22:40 #93 av: storost

Jag personligen tycker att det inte behövs någon socker till.Glad
Men har du inte fått en kamera för några veckor sedan? Funkar den inte längre?

Här har jag nu bild på de börd jag bakade.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-09-02 22:46 #94 av: Anterrabae

De blir lite torrare än på havre, man får tillsätta mer vatten eller kaffe, och sen är de godast dagen efter och framåt.. Men så länge kan jag inte hålla mig, äter någtra torrisar på en gång, och majoriteten dagarna som följer.

Kanske ska testa att koka dem en halv minut eller så. Tycker inte att de är så hårda, men torrare. Använder grynen/flingorna, inte helt eller krossat.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-09-02 23:41 #95 av: [TrevorS]

#93. Den kameran fungerar så att man laddar batterierna, startar den och woalla batterierna håller max 2 minuter sedan tar de slut. Men det är inget fel på batterierna, har testat dem med andra aparater.

Anmäl
2011-09-03 11:29 #96 av: Anterrabae

#95, Trist när den gör så! Rynkar på näsan

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-09-03 14:22 #97 av: Anterrabae

Morotsmuffins efter TrevorS superbraiga recept

Sen har jag även ett matbröd med äpple och havre på jäsning. Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-09-03 15:09 #98 av: [TrevorS]

#97, vad har du i mer än äpple och havre (och fiberhusk förmodar jag)? Skrattande

Jag har lite problem med några av mina muffinsformar, de vill gärna fastna i ett av papprerna, men de andra går toppen. Brukar låta de svalna helt innan jag öppnar dem. Men visst blir de goda? Skrattande

Anmäl
2011-09-03 15:33 #99 av: Anterrabae

Ja de blir jättegoda, men som sagt den mängden socker OCH morot blev lite för sött Annars var de kanon! Skrattande

Till matbrödet använde jag mig av rostbrödsreceptet som jag bakade tidigare. men det var 1,5 dl surdeg, lite jäst, 4 dl vattten 1/2 dl olja, 1msk sirap, 1 tsk salt, 1/2 dl husk och 2 dl rejuvelac-havrekorn och 3 dl äppelskröfs (efter joscentrifugen igår, går med äppelmos också.) och 4 dl mjölmix på bovetemjöl och majsstärkelse.

Häller smeten i en papprad form och varmjälsning i 1,5 -2 timmar. Gräddar i 200 grader i en timma eller så. tills den låter ihålig.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-09-03 15:37 #100 av: storost

#95 Oj, det är tråkig Rynkar på näsan

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.