Bakprat

Senast bakat #24

2016-03-30 07:41 #0 av: DesK

Vad bakade du senast? Berätta och visa gärna en bild!
Den förra tråden finns här:
http://matbrod.ifokus.se/discussions/53278000ce12c447d00000db-senast-bakad-23?discussions-1

Désirée

Anmäl
2016-03-30 12:07 #1 av: Snovit79

Det sista jag bakade, med bild är min ängladotters 1-års dag. Med lite hjälp av barn.Stjärnor 

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2016-03-30 16:15 #2 av: Anterrabae

Åh, vilken vacker tårta, Snövit.. ❤️

Jag baka Autolysbröd.. Långtidsjästa och gräddade i hög värme.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2016-03-30 16:59 #3 av: sjukkatt

#1 Ja, den var verkligen jättefin! :-)

#2 De får du allt visa bild på! :-P

Anmäl
2016-03-30 23:21 #4 av: Anterrabae

Ja, visst men de ser rätt trista ut, som vanliga vita formbröd :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2016-03-31 06:18 #5 av: DesK

#4 Även formbröd är fina och inte tråkiga Glad

Désirée

Anmäl
2016-03-31 06:51 #6 av: sjukkatt

Igår bakade jag frallor/tekakor? med chiafrön och majsmjöl. Blev bra, men har inte vågat smaka på dem ännu så uppdatering kommer lite senare idag. :-P

Anmäl
2016-04-06 14:30 #7 av: sjukkatt

Frallorna vart supergoda!!

Och alldeles strax åker det in ett morotsbröd på långpanna som jag hittat recept på härinne. Bytte ut lite av mjölet mot olika frön. Får se hur det blir.

Anmäl
2016-04-06 17:54 #8 av: Tant Grön

Vet inte om man kan kalla det för att baka, men jag gjorde fröknäcke idag.

Anmäl
2016-04-06 23:59 #9 av: Anterrabae

#8 klart det är att baka.. vad har du annars gjort för att få fram dem? ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2016-04-09 10:55 #10 av: DesK

#8 Instämmer med Ida, klart att det är bakat Glad

Igår bakade jag svensk limpa  http://matbrod.ifokus.se/discussions/4d71454fb9cb46224405a387-klassisk-svensk-limpa-recept

Désirée

Anmäl
2016-04-09 16:07 #11 av: Tant Grön

Men fröknäcke känns för enkelt att göra för att kalla det att baka. Glad
Igår bakade jag i alla fall kanelbullar.

Anmäl
2016-04-13 15:42 #12 av: Tant Grön

Idag blev det jättegoda små havrebröd med linfrön och solrosfrön.

Anmäl
2016-04-13 15:47 #13 av: Tant Grön

#6 Kan man få receptet? Har en massa chiafrön som jag inte vet vad jag skall göra med, (förutom fröknäcke så klart). Men det kan man ju inte äta jämt.

Anmäl
2016-04-13 16:03 #14 av: Snovit79

Vi bakade snabba frallor idag. Kom ihåg att ta kort på min puttrande deg efter 5 min, men inte på frallorna - de försvann. Skämtar

Gjorde vattfrallor; 5 dl fingervarmt vatten, 1 pkt torrjäst, 1 msk vit sirap, ½ msk salt , 50 g fett & mjöl. Vallmo och ost på. 

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2016-04-13 20:10 #15 av: sjukkatt

#13 Jag lägger ut det här ifall fler vill ha det!!

Tekakor med chiafrön.

12-14 st

25g jäst

5dl fingervarm mjölk

2msk ljus sirap

1tsk salt

1msk fiberhusk

1½dl chiafrön

1½dl maizena majsstärkelse

2dl majsmjöl

3dl bovetemjöl

Garnering: chiafrön

Gör såhär:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, salt, fiberhusk, chiafrön, maizena, majsmjöl och bovetemjöl lite i taget.

Vispa ihop allt till en lös deg med en elvisp eller för hand med en vanlig slev. Täck bunken med plast eller vanlig handduk och låt degen jäsa i ca 75 minuter.

Rör om degen. Klicka ut den till 12-14 bröd fördelat på två plåtar med bakplåtspapper. Klicka inte ut dem för tätt eftersom bröden lätt flyter ut. Strö över chiafrön.

Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda bröden mitt i ugnen i 14-15 minuter.

Låt dem svalna på galler under bakduk.

Anmäl
2016-04-13 20:20 #16 av: DesK

#15 Kan du lägga ut det i ett nytt eget inlägg, då blir det mycket lättare att hitta det Glad

Désirée

Anmäl
2016-04-13 22:14 #17 av: Tant Grön

#15 Tusen tack, dom skall jag baka nästa gång Tummen upp
#16 Jag brukar markera/kopiera bra recept och lägga in på min epost, som jag skickar till mig själv och flaggar. Lätt att glömma annars.

Anmäl
2016-04-14 06:04 #18 av: DesK

Tant Grön, jo det kan man göra, men både här och på Matlust vill vi att recepten ska vara sökbara via sökmotor och det blir de inte lika lätt, när de ligger inne i en tråd. Det är också anledningen till att vi oftast sätter in ordet recept i recepttrådar.

Désirée

Anmäl
2016-04-14 06:06 #19 av: sjukkatt

18# jag la in receptet i min egna tråd.

Anmäl
2016-04-14 06:09 #20 av: DesK

#19 Stjärnor Blomma Stjärnor

Désirée

Anmäl
2016-04-18 08:16 #21 av: sjukkatt

Bakade ett supergott lingonbröd i lördags! nomnom :-)

Anmäl
2016-04-29 19:44 #22 av: sjukkatt

Idag blev det det goda morotsbrödet på långpanna samt två avlånga filmjölksbröd med russin, diverse fröer och valnötter i!!

Ni får skicka pm om ni vill ha receptet...;-P

Jag har lite vågat smaka på det ännu, men risken att det skulle smaka skit är rätt lite tror jag! ;-)

Anmäl
2016-05-09 22:10 #23 av: DesK

Äntligen fick jag igång min gamla surdeg Glad

Désirée

Anmäl
2016-05-16 22:45 #24 av: Sabinan

Yngsta dottern och jag bakade två limpor ungerskt lantbröd idag Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-05-17 14:33 #25 av: Carmarino

#24 Mmm vad god den ser ut. Dreglar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-05-17 23:04 #26 av: Sabinan

#25 Tack, den är god Glad
Dottern tycker dock att den smakar "lite konstigt", förstår inte alls vad hon menar Funderar 

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-06 02:55 #27 av: Sabinan

Nu har jag bakat ett surdegsbröd efter detta recept.
Det ser väldigt trevligt ut och doftar mycket gott men den är fortfarande varm, så det blir avsmakning till frukost Glad

Tack snälla Desirée för surdegen Hjärta
Nu finns det surdegsgrund i kylen samt en burk torkad variant om det skulle knipa Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-08 12:02 #28 av: DesK

#27 Sabina, vad roligt att du blev nöjd! Glad

Désirée

Anmäl
2016-06-09 02:17 #29 av: Sabinan

#28 Tack för receptet. Det var ett jättebra recept på ett mycket gott bröd, så den kommer jag göra ofta Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-18 03:47 #30 av: Sabinan

Bakade ett surdegsbröd med torkade aprikoser och fikon i. Blev väldigt gott, det tyckte visst fler än jag i huset, så jag är glad att jag fick tre skivor denna gång Skrattar

Imorgon ska jag baka ett valnötsbröd med surdegen, tror att även den kommer smaka mycket bra Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-22 18:16 #31 av: DesK

Idag har jag bakat glutenfri toscakaka och Annas citronkaka

Désirée

Anmäl
2016-06-23 01:52 #33 av: Sabinan

#32 Åh, vad det såg gott ut! Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-23 01:56 #34 av: Sabinan

Här om dagen bakade jag ett långpannebröd med dubbla mängden surdegsgrund. Det blev väldigt saftigt med en markant smak av surdeg. Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-23 16:22 #35 av: Carmarino

Idag blev det Pannacottatårta.

I helgen bakade jag en kokoskaka i långpanna, men den fotograferade jag aldrig. Den blev så god att den hade strykande åtgång. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-06-25 22:50 #36 av: sjukkatt

#35 ser riktigt god ut!

Idag har jag bakat potatismuffins, hastbullar samt en kaffekaka med blockchoklad i. 😀

Anmäl
2016-06-26 13:29 #37 av: Carmarino

#36 Tack. Ja, det blev väldigt god.

Idag håller jag på och bakar en "godiskaka" - massor av choklad, marshmallows och kolasås, med chokladtryffel på toppen. Väntar på att den ska svalna så att jag kan lägga på toppingen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-07-30 01:07 #38 av: Tant Grön

Igår gjorde jag en deg på en halv liter vatten, vetemjöl och dinkel, jäst och salt. Av den blev det jättegoda Albanska petla, några misslyckade bagels och tre smaskiga pizzor.

Anmäl
2016-08-01 11:26 #39 av: Soligajag1

Dessa bakade jag i helgen , tyckte det blev riktigt lyckat! 

Hjortronpajer och en Svartvinbärspaj .

Pajer

HH Glad 

Anmäl
2016-08-01 19:47 #40 av: sjukkatt

#39 Det ser riktigt gott ut!

Igår vart det ett vanligt bikarbonatsbröd smaksatt med anis och fänkål.

Anmäl
2016-08-17 17:06 #41 av: Maleficum

Senaste jag bakat var dinkelsurdegsbröd åt mina grannar som varit snälla och kollat min brevlåda medan jag var på semester.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-08-17 17:18 #42 av: tlover

Senaste baket var ett glutenfritt morot- och lökbröd som blev jättesaftigt. Men det är en vecka sedan nu så jag måste baka igen snart

Te och hälsa kluring! Testa dina kunskaper
Te, Kampsport, Norrland, Företagande, Anslagstavlan m.m
Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!

Anmäl
2016-08-21 15:27 #43 av: Soligajag1

Jag bakar kanel-/ vaniljbullar dagligen . 

Muffins blev det med, gör en glasyr av färsk apelsinsaft o Florsocker, sen kokos på. StjärnorStjärnor

HH Glad 

Anmäl
2016-08-28 19:40 #44 av: sjukkatt

Hastbullar med jordgubbssylt i..riktigt goda!
Och frukostfrallor med torkade aprikoser och krossade linfrön. Åt en till frukosten idag, smarrigt!

Anmäl
2016-08-28 20:46 #45 av: tlover

Earl greymuffins var det senaste

Te och hälsa kluring! Testa dina kunskaper
Te, Kampsport, Norrland, Företagande, Anslagstavlan m.m
Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!

Anmäl
2016-09-02 08:18 #46 av: sjukkatt

#45 det lät gott. Skulle man kunna få receptet? :-)

Anmäl
2016-09-02 09:32 #47 av: tlover

#46 Här har du receptet, det är perfekt om man vill ha citrussmak i bakverk men inte har citrus hemma märkte jag då jag gjorde receptet

Te och hälsa kluring! Testa dina kunskaper
Te, Kampsport, Norrland, Företagande, Anslagstavlan m.m
Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!

Anmäl
2016-12-21 19:48 #48 av: usd

Bakat 4 fina Saltå Barjsabröd med orginaltecept. Älskar kumminsmaken! Jäste i korgar och gräddade på min billiga "baksten". Den består av 4 st oglaserade klinkers som jag lägger bredvid varandra på bakugnsgallret. Pytsar in bröden med gammal ärvd brödspade och känner mig som en riktig bagare ;) Häpp!

Anmäl
2017-02-15 15:26 #49 av: sjukkatt

Har just nu ett bikarbonat/filmjölksbröd i ugnen. Gjort det en gång förut, riktigt gott!

Innehåller massa olika fröer, nötter, torkade aprikoser samt fikon.

Anmäl
2017-02-15 16:00 #50 av: Soligajag1

#49  Hejsan ! 

Skulle du ha lust att ta en bild på ditt filmjölksbröd och lägga in det här, tack och recept tack.  Glad 

Jag bakade dessa i förra veckan, , bröd, piroger , bullar och kakor , till Loppis . Kanel bullar, gifflar, Sverige kaka, finska köttfärspiroger . Denna helg får jag hjälp av min syster . Så kul!! Glad 

HH Glad 

Anmäl
2017-02-17 15:16 #51 av: sjukkatt

# 50 Jag har ingen bild, men här kommer receptet:

Fikon och nötbröd

Ingredienser:

1 dl valnötter

1 dl mandel

150 g torkade fikon

100 g aprikoser

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

50 g russin

2 dl rågmjöl

4 dl vetemjöl

2 tsk anisfrön

2 tsk fänkålsfrön

5 dl filmjölk

1 tsk bikarbonat

1 ½  tsk salt

1 dl mörk sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka nötter och mandel. Strimla fikon och aprikoser. Blanda allt plus fröna, russin med mjölet och kryddorna.

Blanda ihop filmjölk , bikarbonat och salt. Rör sedan ner de torra ingredienserna tillsammans med sirap. 

Rör om väl till en kladdig deg. Smörj eller klä en avlång form (1½-2 L)  med bakplåtspapper. Klicka sedan i degen.

Strö lite mjöl på toppen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1h.

Sänk sedan värmen till 175 grader och grädda i ytterliggare 30 min.

Täck över brödet med folie eller bakplåtspapper mot slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna inlindat i en handduk.

Njut!! 

Anmäl
2017-02-20 07:53 #52 av: Soligajag1

#51  

Tackar så mycket för recept . Ska prova en dag!! 

Kram Glad 


HH Glad 

Anmäl
2017-02-20 20:40 #53 av: sjukkatt

#52 Varsågod! Ja, gör det. Blev väldigt gott!!

Kram

Anmäl
2017-03-08 21:19 #54 av: sjukkatt

Vanliga tekakor blev det idag. :-P

Anmäl
2017-04-02 14:28 #55 av: Carmarino

Det blev ett par omgångar surdegsbröd idag. Samma recept men två olika sorter; baguetter och bullar.StjärnorStjärnor

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-14 12:28 #56 av: Carmarino

Rågbullar på surdeg, med kruskakli i degen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-15 11:12 #57 av: Soligajag1

#56 Dom ser riktigt goda ut!! 

Dessa bakade jag härom dagen :Gifflar Glad 

HH Glad 

Anmäl
2017-05-15 13:17 #58 av: Carmarino

#57 De var goda faktiskt. Glad

Dina bullar ser också väldigt goda ut.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-16 14:02 #59 av: Carmarino

Bakade två limpor surdegsbröd. Samma recept som i #55, men det blev limpor istället. Strödde nigellafrön på den ena och blå vallmofrön på den andra.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-16 18:53 #60 av: Soligajag1

#58  , 59  Dina baguetter och småbröd ser såå goda ut!! 

Ska försöka baka dessa en dag ! 

HH Glad 

Anmäl
2017-07-16 19:03 #61 av: Carmarino

#60 Tack. Limporna ligger i köket nu, och doftar otroligt gott. Ska snart gå och skära mig en macka och äta den med ost på. Mmmmm. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.