Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Bakprat

Senast bakad #23

2014-03-18 00:06 #0 av: Anterrabae

Jag tyckte det kunde vara dags för en ny sån här tråd! Vad har du bakat senast? Berätta!tig du kanske en bild också? VISA!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-03-18 00:08 #1 av: Egycsaj15

Bakade ungersk vitbröd igår:)

Anmäl
2014-03-18 00:08 #2 av: Anterrabae

Jag bakade kladdkaka! Men på rismjöl, den blev mer som en mudcake. God blev den i vilket fall!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-04-03 09:08 #3 av: Gasoline

Siktkakor ska bakas idag :-)

Anmäl
2014-04-04 08:21 #4 av: Endezeichen

Mitt senaste bröd som bakades var äppelfoccacia. För någon vecka sedan.

Anmäl
2014-04-12 13:07 #5 av: Ria74

Det senaste jag bakade var kanelbullar och småfranska.

Nya recept båda två, men dom blev bra :)


mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-04-12 13:31 #6 av: Kurina

Äppelsockerkakan kom ut från ugnen alldeles nyss. Och så var jag sugen på att testa ett brödrecept bakad med malt . Vet ej hur den smakar ännu. Tror att den tjänar på att stå till tills imorgon. Sockerkakan ska med ut till bryggan. Fiskegrabbarna ska få lite fika. 

Anmäl
2014-04-30 20:58 #7 av: Kurina

Idag blev det skållad rågbröd. Det tog 2 timmar att grädda.

Anmäl
2014-05-01 18:50 #8 av: Gasoline

Idag bakas proteinbröd.

Anmäl
2014-05-01 18:53 #9 av: Ria74

Idag har jag testat att göra nya cupcakes, denna gången morotskaka med Cream cheese frosting och vaniljcupcakes med arraksfrosting.

Dom blev nästan för goda ;)

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-05-01 19:37 #10 av: Endezeichen

Idag bakades det citrusbröd.
Ska göra smulpaj, (äppel?)sockerkaka, baguetter med aromsmör av olika typer, bagels, wienerbröd, äppelfoccacia och olika typer av smaksatt bröd under helgen hade jag tänkt :).

Anmäl
2014-05-07 21:07 #11 av: nickiee

igår den 6/5 bakade jag 2 sockerkakor

1 med smak av pepparmynta

1 med smak av anis


ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-05-07 21:32 #12 av: Gasoline

#11 det låter som en annorlunda och spännande twist :-)

Anmäl
2014-05-07 21:36 #13 av: nickiee

12... mm är så gott  är pepparmynts olja köpt på apoteket  har mellan 20-22 droppar i en smet  ..

anis 2-3 rågade  mts som jag mortlar själv

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-05-07 21:47 #14 av: Gasoline

#13 tack för tipset, det tål att testas :-)

Anmäl
2014-05-08 03:56 #15 av: nickiee

14.. gör et skriv sen va du tycke om det .

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-05-08 05:15 #16 av: Gasoline

#15 absolut, om jag kommer ihåg :-)

Anmäl
2014-05-11 15:41 #17 av: TinaNordberg


I går slog kakmonstret till, jag bakade stora smarriga kakor med mandel, russin och hackad mörk choklad, garanterat onyttiga.

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl
2014-05-11 16:10 #18 av: Snovit79

Jag har bakat äpplekaka (fyriskaka) i TRE dagar! Barnet och karl har smällt i sig en per dag. :-D

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2014-05-11 21:49 #19 av: Anterrabae

Sockerkaka med havremjöl och potatisstärkelse i stället för vetemjöl! Den blev sjukt god! Smakade nötkaka

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-05-12 00:22 #20 av: Egycsaj15

Morotsbröd

Anmäl
2014-05-13 22:45 #21 av: JontaK

Har precis kommit igång med bakning igen efter ett lååångt uppehåll. Nu blir det enkla matbröd och liknande till en början. Igår blev det ett smidigt lantbröd, idag en rågvariant. Här en bild på det förstnämnda, ganska tråkigt bröd som ändå blev gott.

Anmäl
2014-05-14 00:35 #22 av: Egycsaj15

Födelsedagstårtan:)

Anmäl
2014-05-14 00:48 #23 av: JontaK

Precis ur ugnen; också lite lantbrödsaktigt med solrosfrön, krossade linfrön och några deciliter rågmjöl. Har inte smakat på det än, tänkte min far skulle få äran när han kommer på besök imorgon.


Anmäl
2014-05-14 17:42 #24 av: Anterrabae

I förmiddags försökte jag mig på en matig mugcake till frukost. Med banan, ägg och mandelmjöl som bas. Kakao och vanilj som smaksättning.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-05-14 18:52 #25 av: Gasoline

Idag bakas det choklad och jordnötsrutor Glad

Anmäl
2014-05-14 23:30 #26 av: JontaK

Klassiska kanelbullar men bakade på dinkelmjöl står just nu och jäser. Ingen aning hur det blir men ska man börja baka efter ett uppehåll måste man ju dra till med någon form av kanelbullar.

Anmäl
2014-05-15 05:37 #27 av: Gasoline

#26 intressant! Hur gick det, vart det bra? :-)

Anmäl
2014-05-15 09:17 #28 av: Ria74

Igår blev det schackrutor, vaniljhorn och korvbröd :)

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-05-15 21:33 #29 av: Gasoline

Potatislimpa

Anmäl
2014-05-15 22:45 #30 av: JontaK

#27 Jag gjorde det klassiska nybörjarmisstaget att inte tänka på storlek efter jäsning, det blev i stort sett en stooor bulle på plåten. Skrattar

Konsistensen blev väldigt intressant, jag tycker ofta köpebullar är för luftiga och saknar tuggmotstånd. Dinkelbullarna blev lite mer fasta och rejäla utan att för den sakens skull vara degiga. Hade jag varit lite mer noga med att dela degrullen och bakat på två plåtar hade de blivit riktigt bra tror jag.

Det blev också lite tydligare smak av själva brödet.

#29 Snyggt bröd!

Anmäl
2014-05-16 06:15 #31 av: Gasoline

#30 kul, tack för uppdateringen. Man kanske skulle prova en liten sats någon gång.
Tack :-)

Anmäl
2014-05-16 23:29 #32 av: JontaK

#31 Det är helt klart värt att testa om man gillar lite rejälare bullar. Har utsatt för i min närhet för dessa bakverk och de fick med beröm godkänd, trots utseendet. Skrattar

Anmäl
2014-05-18 19:14 #33 av: balkongodlare

Surdegsbröd med dinkel. Det blev två limpor och några frallor.


Anmäl
2014-05-19 22:58 #34 av: JontaK

#33 Riktigt snygga bröd!

Här har en fullkornsdinkeldeg kalljäst över natten. Ska baka ut den och och in i ugnen efter en stund. Konstigt att dygnsrytmen likar en bagares nu när man börjat baka igen. Skrattar

Anmäl
2014-05-20 03:15 #35 av: JontaK

Då var det färdigt; bröd på dinkelfullkorn, dinkelsikt, skållad rågkross och lite brödkryddor.

Inte snyggt men konsistens och smak blev riktigt bra!


Anmäl
2014-05-20 06:22 #36 av: Gasoline

Igår vart det en vit/rosa sockerkaka :-)

Anmäl
2014-05-20 11:30 #37 av: JontaK

#36 Men var är bilderna? Skämtar

Anmäl
2014-05-20 11:38 #38 av: Gasoline

#37 Tog ingen bild, men här är resterna efter den på jobbet :-P

Anmäl
2014-05-20 12:45 #39 av: Snovit79

Jag ska nog slänga ihop en hjärtkaka igen. Har surdeg som står också, måste köpa mjöl och mata den - få se vad jag ska hitta på för bröd. Vill nog ha något med oliver, ost och soltorkade tomater - och oregano. (Har haft magsjuka, så jag är sugen på allt!)

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2014-05-20 14:10 #40 av: Gasoline

#39 snyggt! :-) hur gör man sådär?

Anmäl
2014-05-20 14:41 #41 av: Snovit79

#40 Du bakar en vit kaka först (eller den färg Du vill ha hjärtanen i). Jag använde en avlång form (sådan man kan baka franska i). Bakade klart, skar i tjocka skivor och tog ut hjärtan med största pepparkaksform.

Gjorde choklad-smeten. Hällde lite i botten, travade upp hjärtanen tätt. Och på med resten av chokladsmeten. Grädda som vanligt och vips har man ett fint mönster. Man kan ta ut stjärnor med, fast det är lite trixigare att få tydliga spetsar. Cirkel går såklart med.

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2014-05-20 20:48 #42 av: Gasoline

#41 toppen, tack :-)

Anmäl
2014-05-21 19:27 #43 av: Gasoline

Det vart lantbröd idag, lade upp ett eget inlägg med bild och recept på detta Glad

http://matbrod.ifokus.se/discussions/537ce177ce12c44a50000981-lantbrod

Anmäl
2014-05-28 00:21 #44 av: JontaK

Kvällens bak; dinkelbullar och rågbröd.

Rågbrödet är gjort på egen surdeg, tror dock det var lite dålig fart i den så brödet blev ganska misslyckat. Har visserligen inte smakat än.


Anmäl
2014-06-04 19:54 #45 av: Gasoline

Idag provade jag mjölfritt morotsbröd, dom smakar bättre än vad dom ser ut ;-)

Anmäl
2014-06-12 20:58 #46 av: Gasoline

Inget bröd, men idag vart det kladdkaka Glad

Anmäl
2014-06-16 18:41 #47 av: Gasoline

Skulle ha bakat bröd i helgen och hade stora planer på både bullar och bröd, men hann inget av det Ledsen

Anmäl
2014-06-18 02:38 #48 av: JontaK

#47 Samma sak här, det är illa när bakandet blir nedprioriterat. Jag hämnades genom att starta en ny rågsurdeg idag, lite annan variant. Mitt livs andra surdeg, spännande.

Anmäl
2014-06-18 06:29 #49 av: Gasoline

#48 ja, det är trist när det blir sådär.

Ja, det låter spännande. Jag håller tummarna och önskar dig lycka till. Hoppas även på att få se slutresultatet :-)

Anmäl
2014-06-19 00:55 #50 av: JontaK

#49 Det något krångliga med surdegsbak är att det tar lite tid och, åtminstone för mig, måste planeras. Tråkigt just för att det är så lätt att något annat kommer upp och då blir det inget bak och akut brödbrist.

Den här surdegen ska vårdas och bidra till många bröd, får jag fart på den blir det garanterat bilder på nybakat här om några dagar! Skämtar

Anmäl
2014-06-19 20:05 #51 av: Anterrabae

Nu står vetefritt matbröd på jäsning.. Hoppas det uppför sig ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-06-19 20:13 #52 av: Gasoline

#50 ja, det kommer ju tyvärr saker emellan ibland.

#51 intressant! :-) något du bakat tidigare?

Anmäl
2014-06-19 20:24 #53 av: Anterrabae

Ja, det är mitt glutenfria allroundbröd.. http://matbrod.ifokus.se/discussions/4d96f58dc5c6a7098e00039b-glutenfritt-allroundbrod?4d71251bb9cb4621410487e5-1

Idag med varianten havregryn i brödkryddor och vallmofrö på :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-06-20 10:05 #54 av: Ria74

I morse blev det frukostbullar till vårt B&B.


mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-06-20 10:07 #55 av: Gasoline

#53 men, du har bytt profilbild. Trodde att det var någon ny som hittat in :-) tack för receptet.

#54 snyggt! :-)

Anmäl
2014-06-20 16:43 #56 av: Anterrabae

Jo jag bråkar lite med avatarerna emellanåt.. ;)

Så här blev brödet i alla fall..

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-06-22 19:13 #57 av: Gasoline

Idag slängde jag ihop mitt vanliga "baka snabbt" bröd :-)

Anmäl
2014-06-23 00:02 #58 av: JontaK

Jag vårdar alltjämt min rågsurdeg med rivet äpple. Idag var sista påfyllningen, imorgon ska den vara klar. Det blir alltså bak på tisdag. Det blir helt ordinära rågsurdegsbröd men med lite frön och nötter inblandat.

Min kära mor har blivit så förtjust i detta rågbröd att hon erbjuder sig att köpa några limpor av mig. Självklart bakar jag några extra och ger till tanten. Glad

Just det, senast bakat var på midsommarafton. Det blev en blåbärspaj med en enkel deg av dinkelmjöl, havregryn, hackade hasselnötter och smör. Lite rårörsocker på det och resultatet blev riktigt bra! Pajen serverades tillsammans med hemmagjord glass på grannens ägg, grädde, honung från bigård 5 meter från vår tomt och blandade bär som blåbär, hallon och havtorn.

Anmäl
2014-06-23 08:07 #59 av: Gasoline

#58 vad roligt, det är alltid kul när det man bakar är uppskattat :-)

Anmäl
2014-08-16 20:22 #60 av: Gasoline

Någon som bakat något på sistone? 

Anmäl
2014-08-17 07:59 #61 av: nickiee

56.. ser jätte gott ut

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-08-17 18:22 #62 av: Snovit79

Jag bakade detta bröd senast. Annars chokladsnittar häromdagen. 

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2014-08-17 18:27 #63 av: nickiee

62... ååå så gott . ska baka såna i veckan ska ha stor bak pga kals  på lö

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2015-01-17 16:13 #64 av: Anterrabae

Apelsinkaka :) gôtt!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-02-11 22:47 #65 av: Drakvargen

Idag testade jag ett bröd efter ett av Paul Hollywoods recept. Det blev nog ett av de mest lyckade bröd jag bakat hittills. Det blev lätt och luftigt med knaprig och god skorpa och smakade supergott. Det enda dåliga var att jag råkat sätta plåten en aning för högt så att brödet blev en liten aning för mörkt på toppen, så det får jag se till att tänka på till nästa gång. Lipar

Anmäl
2015-02-18 12:29 #66 av: Anterrabae

Semlor bakades igår. :)
Efterrätten fick bli en lakritssemla.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-03-09 22:00 #67 av: Anterrabae

Surdegspizza igår,

Ich över-natten-jäst surdegsbröd idag :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-03-14 13:06 #68 av: Anterrabae

Havregrädde, långtids- kalljäst.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-03-15 16:17 #69 av: Drömmis

Det va ett russin och nötbröd :).

Anmäl
2015-03-18 13:52 #70 av: Fialialej

Kalljästa frallor är grundreceptet, men jag hade lust att testa att göra mkndre brödkakor. Tycärr gick inte plåtarna in i kylen (ååååh) så det fick bli ca en timmes jäsning i rumstemp istället. Blev bra ändå, men hade vart gött med nybakt till frukost imorgon.

Anmäl
2015-03-18 13:53 #71 av: Fialialej

Oj vad mörka de ser ut på bilden. De har ljusare färg i verkligheten.

Anmäl
2015-06-04 11:43 #72 av: Anterrabae

Bakade fiberlimpa igår. Kalasgod!
Det blev en med vete, och en vetefri.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-06-07 23:22 #73 av: Snovit79

Arraksrutor blev det idag efter att städat verandan. 

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2015-06-08 09:29 #74 av: Anterrabae

#73 De ser verkligen kalasgoda ut!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-06-17 19:26 #75 av: DesK

Anna Bergenströms Råsunda special, kardemummaBullar, kanelbullar och värmlandsdrömmar

Désirée

Anmäl
2015-06-18 02:16 #76 av: [Sabina]

Idag har jag verkligen storbakat. Pustar

Dels bakade jag två stora surdegslimpor med solros- och linfrön. Dessa blev sega och goda med en härlig skorpa på.

Det andra brödet var ett brytbröd, också detta bröd hade surdegsgrund men där jag tillsatte fikon och russin.
Fikonen fick först mjukna i en del av degvätska så brödet inte skulle bli för torrt.
Resultatet blev väldigt bra, det smakade svagt av "vört", och var mjuk-segt.
Ett annorlunda och gott bröd som jag kommer göra flera gånger Glad

Anmäl
2015-06-29 21:42 #77 av: Gasoline

Ni är i bakartagen ser jag, härligt :-)
Här är det klent om bakning i alla dess slag, har tappat lusten och orken, hoppas jag finner den igen då jag gillar tillfredsställelsen av att njuta av något gott som man gjort själv.

Anmäl
2015-09-17 19:36 #78 av: Gasoline

Idag fann jag ork, tid och lust att baka mitt gamla hederliga snabba bröd, men förstår inte vad jag gjort annorlunda. Brödet fastnade i formen och kändes inte riktigt klart. Vet ej hur det vart, får se när det svalnar.

Anmäl
2015-09-23 20:23 #79 av: Anterrabae

Så tråkligt Gasoline! Hoppas det blev bra i alla fall.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-09-24 17:44 #80 av: Gasoline

Ja, jag tog nog ut misslyckandet lite i förskott även om det såg lite degigt ut. Det vart superbra, men det var nog på gränsen till oklart :-)

Anmäl
2015-10-27 15:45 #81 av: Anterrabae

Ska baka vetefritt bikarbonatsbröd med massa frön. Men det är inte påbörjat riktigt än.. ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-10-27 17:22 #82 av: Gasoline

#81 låter smaskens :-)

Anmäl
2015-10-27 18:00 #83 av: Anterrabae

Ja den är kanon :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-11-18 19:34 #84 av: DesK

Idag har jag bakat ungerska limpor

Désirée

Anmäl
2015-11-23 21:47 #85 av: Anterrabae

#84 det ser verkligen jättegoda ut :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-11-24 18:55 #86 av: Gasoline

#84 vilka fina, antar att dom smakar gott också :-)

Anmäl
2015-11-24 22:16 #87 av: DesK

Tackar båda två! Guben och grannen gillade brödet, så jag får väl baka fler sådana limpor Glad

Désirée

Anmäl
2015-12-07 22:06 #88 av: DesK

Nu har jag bakat ett bröd med poolish

Désirée

Anmäl
2016-01-12 20:43 #89 av: Anterrabae

Så gott det ser ut!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2016-01-19 23:08 #90 av: Anterrabae

Bakade rågsiktslimpa idag. Glömde dock att sänka temperaturen i tid så det vart väl mörk skorpa. Gott om man skär bort den.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2016-03-29 17:07 #91 av: DesK

Idag blev det dessa enkla bröd Glad

Désirée

Anmäl
2016-03-30 05:57 #92 av: sjukkatt

#91 oooh finns nog inget som slår nybakade scones med smör och ost till frukosten!

Anmäl
2016-03-30 06:14 #93 av: DesK

#92 Det är inte scones, det är en jästdeg som ska jäsa 1.5 - 2 timmar, degen ska vara lös, därför ser bröden slarviga ut.

Désirée

Anmäl
2016-03-30 06:25 #94 av: sjukkatt

Ber om ursäkt! Ja, så mycket kan jag om bröd :-S

Anmäl
2016-03-30 07:21 #95 av: DesK

#94 Det är inget att be om ursäkt för Glad Inte lätt att se direkt på en bild, vad det är för bröd Glad

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.