Etikett: jästbröd
Läst 2493 ggr
5/21/14, 7:25 PM
3
Lantbröd recept
Lantbröd (1 bröd)
Ingredienser
5 dl vatten 25 gram jäst 1 msk salt 11 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
- Smula jästen i en bunke, värm vattnet fingervarmt. Häll vattnet i bunken och rör ut jästen.
- Tillsätt mjöl och salt, arbeta ihop en smidig och lite kladdig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
- Knåda degen någon minut och tryck ut alla luftbubblor. Forma till en limpa och lägg på smord bakplåt/bakplåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under bakduk 45 min - 1 timme.
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet långt ner i ugnen, ca 35 min. Låt svalna på galler med bakduk.
Annons:
5/25/14, 8:44 PM
0
#1
Även om jag tyckte att det var gott så kommer nästa deg att innehålla mindre salt, lite för mycket salt för min smak.
Annons: