Glutenfria recept

Franskbröd (LCHF)

2014-07-06 15:22 #0 av: Snovit79

24 skivor 

4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

Går att göra som formlimpa med.

Anmäl
2014-07-08 21:24 #1 av: DesK

Detta är säkert ett bra recept, som ger bra bröd. Med fet yoghurt antar jag att du menar sådan turkisk eller grekisk yoghurt som håller ca 10%

Désirée

Anmäl
2014-07-12 19:13 #2 av: Snovit79

Precis, fast vanlig gräddfil eller fil går bra med. Bara inga "blaskiga" lättprodukter. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.