Baugette Recept
Har aldrig startat en tråd innan - hoppas det funkar
Baugetter på mitt vis
50 gram jäst
5 deciliter vatten
1/2 deciliter olja
Salt
ca 12 deciliter vetemjöl
ca 2 deciliter majsmjöl
Arbeta samman, jäs 30 minuter.
Baka ut med majsmjöl på bordet, tvinna, låt jäsa 30 minuter och pensla med ägg och strö lite flingsalt över!
250 grader i cirka 15 minuter – låt kallna / svalna utan bakduk, mums!
Kerstin
Moderator edit: För att synskadade ska kunna läsa på sina skärmar så har jag skrivit ut dina förkortningar. /Mona
"Man ska inte ta livet så allvarligt ~ man kommer ändå inte levandes ifrån det"
Trevligt recept! Får jag fråga varför du använder majsmjöl på bakbordet?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag hade det hemma och gillar strukturen och att det blir en annan färg, använder mer och mer majsmjöl och provar i allt möjligt
"Man ska inte ta livet så allvarligt ~ man kommer ändå inte levandes ifrån det"
Åh tack äntligen vad jag väntat på receptet ^^
Spännande med majsmjöl, det har jag aldrig testat. Vore kul att prova någon gång. :)
En fundering bara: Det står salt i receptet, ska det vara en viss mängd i degen, eller är det flingsaltet som man strör över sist som menas?
#5 Det ska vara salt i degen, de flesta matbrödsrecept innehåller salt
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Men hur mycket salt?
Cirka 1/2 matsked
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tackar.
Ett bra utgångsmått för saltmängden i bröd är 20 gram per kilo mjöl.
Undrar nu i utbakandets stund vad för majsmjöl detta receptet kräver ? Är det polenta som menas då? Har en sådan påse hemma finmalt för inte menas väl majsstärkelse?
#11 Jag skulle tippa att det varken är polenta eller stärkelsen utan just majsmjöl. Risenta har majsmjöl, precis som de har ris- soja- och bovetemjöl med mera.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#12 Tog finmalet polenta och funkade utmärkt blev spröda och baguettiga baguetter Trots att jag inte kunde låta bli att smyga in rågmjöl
Trevligt! Då vet vi att det funkar!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade