Annons:
Etikettertunnbrödknäckebrödkex
Läst 15634 ggr
MonisN
11/22/09, 8:49 PM

RECEPT - Knäckesticks

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det här receptet hittade jag i en av min mors Året Runt! Tyckte det var ett käckt recept för det blir inte så jättestor deg. Räcker till två plåtar.

2 deciliter ljummen mjölk

10 gram jäst

1 tesked honung

2 deciliter grovt rågmjöl

3 deciliter vetemjöl (special väljer jag!)

2 teskedar salt

FÖRSLAG TILL TOPPING:

2 matskedar solrosfrön

2 matskedar pumpa frön

2 matskedar sesamfrön

2 matskedar flingsalt

2 matskedar torkad rosmarin

Gör så här:

  1. Lös upp jäst och honung i den ljumma mjölken. Blanda ner de övriga ingredienserna och arbeta degen i matberedare eller med elvispens degkrokar 4-5 minuter eller dubbelt så länge för hand. Plasta bunken och lägg degen i kylen 1 timme.
  2. Blanda till toppingen i en skål. Kavla ut degen mycket tunt på mjölat bakbord. Pensla med lite vatten och strö över toppingen och kavla in den i degen, nagga med en gaffel.
  3. Skär eller sporra ut smala strimlor eller små fykanter och lägg över på plåt med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel. Låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250º. Grädda mitt i ugnen 3-5 minuter eller tills de fått fin färg. Torka bröden på galler i eftervärmen ett par timmar eller över natten med ugnsluckan på glänt.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
DesK
11/22/09, 8:56 PM
#1

Låter jättegott!  Tungan ute

Får nog provas framöver. Undrar om det funkar att baka med surdeg också?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

DesK
2/21/10, 1:59 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Igår bakade vi dessa och de blev jättegoda. Vi hade sesamfrön och flingsalt på. Detta slår alla salta pinnar med hästlängder Tungan ute

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Wopa
2/21/10, 2:34 PM
#3

Mina är kortare .Rynkar på näsan

Tack för receptet, det ska jag baka oftare.

.

MonisN
2/21/10, 2:39 PM
#4

#3 Dom blev jättefina! Roligt att du vill prova våra svenska receptGlad

Edit übersetzung Die sehen sehr schön aus! Es freut uns dass Du unsere Schwedischen Rezepte probierst  Glad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2/21/10, 2:40 PM
#5

Vi var lata och gjorde dem därför långa Glad

Edit übersetzung Wir waren faul und haben sie desshalb lang gemacht Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Wopa
2/21/10, 2:48 PM
#6

Tack för komplimang. Jag äter gärna knäckebröd.

Hälsningar Wolfgang

Annons:
storost
2/22/10, 8:56 AM
#7

Wolfgang, dina är lite kortare, men därför lite tjockareGlad

Übersetzung

Wolfgang, deine sind kürzer, dafür etwas dickerGlad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Upp till toppen
Annons: