Pizza, pajer & piroger

Lite smalare pajdeg - utan kesella, ägg eller dyl.

2013-06-27 13:58 #0 av: mizuki

Jag har märkt att väldigt många "smala" pajdegar innehåller exempelvis kesella, ägg eller yoghurt. Inget fel i det, men personligen tycker jag att kesella-pajdegar kan kännas lite väl syrliga ibland. Jag har gett upp det här med kesella och ägg i pajdegar och gör nu en på hederligt gammalt smör. Visst blir den inte lika saftig som en vanlig pajdeg, men jag har bjudit på pajer med denna deg flera gånger och det har varit uppskattat ändå. Själv gör jag ofta paj som vardagsmat och då kan det ju vara bättre att lägga krutet på fyllningen istället. ;)

50 g smör
1/2 dl vatten
2,5 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
2 krm salt

Förgrädda 10-12 minuter, i mitten av ugnen, 200 grader.

Anmäl
2013-06-27 22:03 #1 av: DesK

Låter som ett bra recept Glad

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.