Jästbröd

Världens lättaste bröd!

2012-08-22 12:30 #0 av: [Alenzi]

Och dessutom så gott att man blir tårögd! Glad Hittade det här receptet, och bestämde mig för att prova.
Jag kan intyga att det dels är otroligt lätt att baka (jag är annars ingen mästare på bröd direkt), och att resultatet blir alldeles gudomligt! Smakar inte en gnutta jäst, skorpan är spröd och underbar, brödet är luftigt, lätt och saftigt. Rekommenderas!

(ber om ursäkt för min dåliga mobilbild, men jag orkar inte rota fram systemkameran - man tager vad man haver till hands Flört )

 

Anmäl
2012-08-22 17:13 #1 av: DesK

Ser gott ut och receptet verkar bra! Glad Biden är ju jättefin, så inget att be om ursäkt för Glad

Désirée

Anmäl
2012-08-22 18:17 #2 av: [Alenzi]

Jag har, med mycket liten hjälp från mina föräldrar som också var alldeles lyriska över brödet, redan ätit upp hälften Skäms Får hoppas sambon kommer hem snart så han också hinner smaka!

Anmäl
2012-08-22 23:25 #3 av: MonisN

Det ser mycket gott ut! Att baka med autolysmetoden som detta kallas, är  ett enkelt och bra sätt att baka gott bröd på.

Här är en känd film gjord av New York Times.

 

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-08-23 21:47 #4 av: Anterrabae

Oh, detta måste jag testa!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-08-26 20:56 #5 av: Anterrabae

det var verkligen fantastiskt gott och lätt. Jag gjorde en variant med surdeg i också.

Så här snyggt blev det.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-08-27 10:21 #6 av: [Alenzi]

Oh vad fint Skrattande Gjorde du det i en vanlig gryta? Skall testa det nästa gång, ser ju verkligen läckert ut när det blir så högt!

Anmäl
2012-08-27 11:16 #7 av: Anterrabae

Ja, i järngrytan i ugnen. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-08-27 11:18 #8 av: [Alenzi]

Jag bakade mitt i en sån där stor gjutjärnshistoria, så det blev ganska platt och brett.. Mycket god skorpa, i och för sig Glad

Anmäl
2012-08-27 11:22 #9 av: Anterrabae

Tja, höjden kommer ju av hur stor deg jämfört med hur stor gryta. Har man stor gryta och liten deg kan det inte bli så högt.

jag bakade i en 3 liters  gryta och hade en deg på 10 deciliter mjöl, 2deciliter vatten och 1 deciliter surdegsgrund.

Sen har jag förstått att det är viktigt med locket, och genomvarm gryta. Det tar visst en timma innan grytan är genomvarm i 250 grader.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-08-27 11:57 #10 av: [Alenzi]

Ja, den är ju enorm! Jag vet inte vad det heter, men en sån som man har söndagssteken i Glad

Edit: en sån här är det:

http://3.bp.blogspot.com/_a3sOtzKlfSk/TSmjTQvYd0I/AAAAAAAAA9g/_5I-9Z7B_Xk/s1600/P1090111.JPG

Kockumsgryta, heter det visst Förvånad

Anmäl
2012-08-27 12:39 #11 av: Anterrabae

Kockum är märket och det var den stora. jag tror den är på fem liter.

Man kan ha söndagssteken i min med, men inte fullt lika stor stek Flört

Jag har en Kockum som rymmer en halvliter. Mycket behändigt när man ska laga en liten veggogryta till exempel. Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-08-27 12:47 #12 av: Anterrabae

snygg gryta förresten! Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-03 16:33 #13 av: Primulan

Här kommer en lättbakad och lite av samma typ utan grytan.

Testade detta i gårkväll och bakade i morse, bakade på endast durumvete. Det var gott, jag upptäckte sen att det stod på paketen att bakade man skulle man inte använda bara durumvete utan blanda med annat.

Det är i alla fall ett härligt sätt att baka.

Anmäl
2012-11-03 16:36 #14 av: Primulan

Här kommer en lite härlig film också!

Jag har även bakat utan form i ugnen, jag har ingen bra form helt enkelt. Man slipper ju även göra rent formen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.