Bakprat

Skållat vete är?

2012-02-10 09:45 #0 av: [TrevorS]

Vad är skållat vete och vad ger det för effekt i brödbakning? Skrattande

Anmäl
2012-02-10 09:47 #1 av: DesK

Jag gissar att det är vanligt vete som man har hällt kokande vätska över Glad

Désirée

Anmäl
2012-02-10 10:03 #2 av: [TrevorS]

De låter nog rätt, men vad ger det för effekt? Skrattande

Anmäl
2012-02-10 10:05 #3 av: DesK

Förmodlign samma som när man skållar annat mjöl, brödet blir mindre smuligt och får bättre koncistens Glad

Désirée

Anmäl
2012-02-10 10:33 #4 av: [TrevorS]

Tackar. Då vet jag det. Skrattande

Anmäl
2012-02-11 16:08 #5 av: [snall]

Det stämmer bra att man slår över kokande vatten över en del av vetemjölet. Nu för tiden så ångas mjölet oftast.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.