Glutenfria recept

Glutenfri Potatislimpa - RECEPT

2011-11-25 12:50 #0 av: [TrevorS]

Ingredienser:
10-12 deciliter bovetemjöl
2 deciliter quinoaflingor eller rismjöl
10 fint rårivna potatisar
5,5 deciliter vatten
100 gram bakjäst (färskjäst)
3 matskedar olja
0,5 deciliter sirap
1 teskedar salt

Gör så här:
Värm upp ugnen till 225°C. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig helt. Tillsätt oljan, sirapen och saltet. Blanda ner quinoan och den finrivna potatisen och sist mjölet. (Degen är rätt lös, men det ska den vara)

Smörj två brödformar och bröa dem, gärna med solroskärnor eller pumpakärnor. Häll i smeten i formarna och låt ligga i 20 minuter. Grädda dem i 45 minuter. Låt bröden vila under en dag innan man skär upp dem. Då blir brödet riktigt saftigt och inte smuligt.

INSPIRATION

Anmäl
2011-11-26 12:04 #1 av: Anterrabae

Låter gott, har du testat detta?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-26 12:06 #2 av: [TrevorS]

I liten mängd, ska baka den här idag eller imorgon, har ju bakat lite bröd här som jag måste göra mig av med först bara. Skrattande

Man ska kunna göra detta lite "vörtigt" också, eller som vörtbröd, har ett liknande recept på det här också.

Anmäl
2011-11-26 12:10 #3 av: Anterrabae

Låter helt klart spännande. Glad

Vörtbröd är ju så gott.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-11-26 12:39 #4 av: [TrevorS]

Bakar det nu, så får vi se hur det blir, postar bilder på TrevorS Dagbok - BAK

Anmäl
2011-11-26 12:48 #5 av: [TrevorS]

VÖRTBRÖD:
10-12 deciliter bovetemjöl
2 deciliter quinoaflingor eller rismjöl
10 fint rårivna potatisar
5,5 deciliter cider eller läsk (kan ta resterande mängd vatten)
100 gram bakjäst (färskjäst)
4 matskedar olja
0,5 deciliter mörk brun sirap
2 teskedar salt
1,5 dl russin

kryddorna:
0,5 teskedar pomerans
0,5 teskedar hela nejlikor
0,5 teskedar hel kardemumma
0,5 teskedar malen kanel
0,5 teskedar riven ingefära

Gör så här:
följ ovan, rör i kryddorna tillsammans med potatisen. Russinen sist efter man rört ner bovetemjölet.

Anmäl
2011-11-26 13:01 #6 av: Anterrabae

Det låter jättegott,  jag bakade vörtbröd förra året, och det blev riktigt lyckat. Fast då använde jag cola, det skulle vara julmust, men det tål jag ju inte så då rekommenderades cola. Cider tror jag passar bra också, blir ju en frisk smak på det.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.