Bröd med bakpulver eller bikarbonat

Engelska scones

2011-07-23 20:11 #0 av: MonisN

Fick se detta recept i en gammal veckotidning och tyckte de verkade så goda!

6 stycken

Ingredienser:

4 deciliter vetemjöl
½ tesked salt
1 tesked bakpulver
50 gram rumsvarmt smör
1½ deciliter mjölk
2 matskedar mjölk till pensling
Smaksättningsförslag:
1 matsked rivet apelsinskal + 2 matskedar russin, eller..
2 matskedar grovt hacka mörk choklad + 2 matskedar grovt hackade hassel- eller valnötter

  1. Sätt ugnen på 225º. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret. Tillsätt mjölk och knåda till en smidig deg. Knåda in smaksättningarna.
  2. Platta ut till en 2 centimeter tjock platta och ta ut 6 rundlar med mått eller glas. Pensla med lite mjölk.
  3. Grädda dem cirka 10 minuter tills de fått fin färg.

Servera med marmelad eller cream cheese, eller varför inte både och!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-23 20:33 #1 av: DesK

Det låter spännande till en söndagsfrukost Glad

Désirée

Anmäl
2011-07-23 20:39 #2 av: MonisN

Ja visst gör det! Eller som nu till kvällsteet hade dom varit mumsiga. Kanske gör jag dem i morgon. Passar säkert alla dagar i veckan!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-23 20:40 #3 av: DesK

Ska testa att göra dem i min mya mikrougn Glad

Désirée

Anmäl
2011-07-23 20:43 #4 av: MonisN

Ja, det kan du! Bak i mikro är det inte så ofta vi får höra omGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-24 15:09 #5 av: [TrevorS]

Kommer jag med min dumma fråga igen, vad gör den till Engelsk? Alltid kul att veta vad som är speciellt för vissa länder. Skrattande

Anmäl
2011-07-24 15:59 #6 av: storost

Ursprungligen är scones från Scotland och de var gjorda av osyrat havre. Sen har man bakat de på en plåt med bara värme underifrån (som i en stekpanna). Efter man har fått tag i bakpulver, då blev det bak i ugnen.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-07-24 16:04 #7 av: [TrevorS]

Fast det är ju inget havre i detta receptet?

Anmäl
2011-07-24 17:38 #8 av: MonisN

Ja, vad gör dom engelska? Kanske att det är nötter och choklad med mera i dem.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-24 17:55 #9 av: [TrevorS]

Då vet jag det. Låter spännande kommer testa (dock måste jag modifiera receptet lite). Skrattande

Anmäl
2011-07-25 20:54 #10 av: MonisN

Ikväll bakade jag dessa och tillsatte rivet skal av apelsin. Jag vägde mjölet (240 gram) men fick tillsätta lite extra, kanske 1 matsked. Jag minskade till halva saltmängden och tyckte det var tillräckligt. (Ändrat i receptet). Tillsatte också 1 matsked socker. Detta är dock inte nödvändigt. Jag gjorde dom lite för små och fick 9 stycken. Nästa gång ska jag inte platta ut degen lika mycket.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-07-25 22:46 #11 av: storost

De ser fin utGlad Mona

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.