Annons:
Etikettjästbröd
Läst 3735 ggr
MonisN
2011-06-07 10:02

Focaccia - recept

Foccacia kan varieras i det oändliga med kryddorna. Här är en variant.

Ingredienser:

600 gram vatten

500 gram vetemjöl special

500 gram durum vetemjöl

30 gram färsk jäst

30 gram socker

30 gram salt

Topping:

Olivolja

Timjan, färsk eller torkad

Rosmarin, färsk eller torkad

lite grovt salt

skivad vitlök

  1. Smula ner jästen i en bunke (helst maskin) och häll på vattnet och de övriga ingredienserna utom saltet.
  2. Kör degen tills den blir mjuk och smidig cirka 10 minuter. Tillsätt därefter saltet och kör ytterligare cirka 4 minuter. Låt jäsa 30 minuter.
  3. Häll upp degen på bakbordet och banka ur luften och kavla eller tryck ut den i en långpanna.
  4. Gör små gropar i degen och ringla över lite olivolja och strö på kryddor. Låt jäsa till dubbel storlek.
  5. Grädda brödet i 200º cirka 15 minuter.

NOT: Har du ingen maskin att knåda i så går det naturligtvis att knåda för hand också, men knåda då dubbelt så länge.

Källa: Niklas Mat.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
DesK
2011-06-12 07:18
#1

Ett utmärkt bröd till bufféer och grillat Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: