Etikett: jästbröd
Läst 3735 ggr
2011-06-07 10:02
0
Focaccia - recept
Foccacia kan varieras i det oändliga med kryddorna. Här är en variant.
Ingredienser:
600 gram vatten
500 gram vetemjöl special
500 gram durum vetemjöl
30 gram färsk jäst
30 gram socker
30 gram salt
Topping:
Olivolja
Timjan, färsk eller torkad
Rosmarin, färsk eller torkad
lite grovt salt
skivad vitlök
- Smula ner jästen i en bunke (helst maskin) och häll på vattnet och de övriga ingredienserna utom saltet.
- Kör degen tills den blir mjuk och smidig cirka 10 minuter. Tillsätt därefter saltet och kör ytterligare cirka 4 minuter. Låt jäsa 30 minuter.
- Häll upp degen på bakbordet och banka ur luften och kavla eller tryck ut den i en långpanna.
- Gör små gropar i degen och ringla över lite olivolja och strö på kryddor. Låt jäsa till dubbel storlek.
- Grädda brödet i 200º cirka 15 minuter.
NOT: Har du ingen maskin att knåda i så går det naturligtvis att knåda för hand också, men knåda då dubbelt så länge.
Källa: Niklas Mat.
Annons:
2011-06-12 07:18
0
#1
Ett utmärkt bröd till bufféer och grillat
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Annons: