Surdegsbröd

Lökbröd - recept

2011-05-26 13:43 #0 av: DesK

300 gram gul lök
Gräslök
1.5 - 2 deciliter uppfriskad surdeg
4 deciliter vatten
5 - 6 gram jäst
1/2 matsked salt
1 matsked kummin
1 rågad tesked honung
3 deciliter grahamsmjöl
10 - 12 deciliter vetemjöl
1 ägg
Kummin
Flingsalt

Skala och skär löken i tärningar och stek den mjuk i lite smör eller olja och låt svalna.
Hacka gräslöken.
Blanda surdeg, jäst och vatten.
Tillsätt honung, salt och stött kummin.
Blanda ner grahamsmjölet och tillsätt löken och gräslöken.
Blanda i så mycket vetemjöl att du får en hanterlig deg.
Låt jäsa cirka 1 timme.
Ta upp degen och forma en limpa och lägg på plåt.
Låt jäsa en knapp timme.
Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över kummin och flingsalt.
grädda i 250 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 175 grader och grädda färdigt. Det tar cirka 20 minuter.

Detta bröd är gott till soppa och på buffé.

Désirée

Anmäl
2011-05-26 18:55 #1 av: MonisN

Det där brödet ser verkligen proffsig ut. Och gottTungan uteTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-05-27 14:24 #2 av: [TrevorS]

Ser gott ut. Tråkigt jag inte tål lök bara. Skrattande

Anmäl
2011-05-27 20:52 #3 av: storost

Brödet ser fin ut.Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.