Lågkolhydratbröd

Lunchpepparkaka - LCHF - Recept

2011-04-24 09:56 #0 av: [ngupa]

cirka 10 stycken

Ingredienser:
100 gram mjukt smör
1-2 matskedar sukrinmeliss
3 ägg
2 deciliter kokosnötmjöl
1/2-1 matsked pepparkakskryddor
1 tesked malda pomeransskal (kan uteslutas)

Gör så här:
1. Vispa smör, pomerans /pepparkakskryddorna och sukrin i matberedare.
2. Ta i ett ägg i sänder och vispa mjukt och fluffigt.
3. Ta i kokosnötmjölet. Mixa samman allt till en smidig deg.
4. Rulla en tjock korv 5-7 centimeter i diameter. Dunsa lätt ändarna på korven  mot bordet ett par gånger så den sätter sig i kanterna och ändarna blir platta och fina.
5. Lägg rullen i kylskåp en timma.
6. Skär cirka 10 stycken, cirka  1 centimeter tjocka skivor av rullen med vass kniv och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Degen flyter inte ut speciellt mycket, så du kan lägga ganska tätt.
7. Grädda i mitten av ugnen i 150-175 grader i 15 minuter. Titta till dem så de inte blir brända.
8. Servera som de är eller gör som vi, hyvla en skiva smör och lägg flera goda skivor gräddost på.

Tips: Gör en dubbel sats och lägg halva degen färdigrullad till en tjock korv i frysen, bara att ta fram kvällen före och lägga att tina i kylskåpet. Skär sedan skivor när det är dags.

Anmäl
2012-01-06 10:58 #1 av: DesK

Sånna här pepparkakor är så goda, kul att du lyckats att göra ett bra glutenfritt alternativ Glad

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.