Lågkolhydratbröd

Kokoskaka

2011-03-24 12:17 #0 av: [ngupa]

8-12 bitar

Ingredienser:
4 ägg (små)
1-2 matsked sukrin + 1 knivsudd stevia
200 gram smält smör
1/2 deciliter kokosmjöl
1 deciliter kokosflingor, mixa dem om man inte vill ha lite "tugg" i kakan.
1/2 tesked vaniljpulver
2 teskedar bakpulver


Gör så här
Vispa ägg och sukrin/stevian fluffigt. Tillsätt det smälta smöret och vispa. Blanda torra ingredienser och vill man inte ha lite tugg i kakan mixar man flingorna först i en matberedare i några minuter.
Tillsätt sedan denna blandning och blanda runt väl.
häll upp i smord bröad (pofiber) form cirka 15x23 centimeter.

Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.

Tips: god att äta som den är men kanon som en bakelsebotten!
Eventullt fyll en muffinsform (hård ala mazarinform) till 1/4 och grädda i cirka 5-10 minuter, känn efter. Låt kallna.
Fyll på med lite vanilj alternativt chokladkräm, toppa med grädde och jordgubbskivor, violà en god bakelse att äta ur formen!

Ska kakan användas som den är kan man mycket väl strö lite kokosflingor över smeten innan gräddningen.

Anmäl
2012-01-06 11:01 #1 av: DesK

Jag köper alltid stora ägg, ska jag ta 2 ägg istället för 4 då?

Désirée

Anmäl
2012-01-06 11:28 #2 av: Marianns LCHF Mat & bak

Jag tycker du kan ta 3  st. Glad Det borde gå bra, ägg är ju också mat så Flört

 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.