Lågkolhydratbröd

Mjuk nötkaka - LCHF - recept

2011-03-11 20:51 #0 av: [ngupa]

12-14 bitar ugn 175 grader i 30-40 minuter beroende på ugn.

3 ägg
0,5 deciliter sukrin ev en puff stevia
100 gram smält osaltat smör
1 deciliter vatten
0,5 deciliter kokosnötmjöl
0,5 deciliter bake pro (inte nödvändigt, öka eventuellt nötterna)
2,5 deciliter rostat hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter.
2 tesked bakpulver

vispa ägg och socker fluffigt, smält smöret med vattnet och häll i och vispa. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl.

Häll i smord bröad (pofiber) form 1,5 liter.

man hittar rostat hasselnötsmjöl och kokosnötmjöl här

Anmäl
2011-03-11 20:52 #1 av: [ngupa]

Är det så att man tycker denna kaka passar bättre  i en kategori så flytta inlägget gärna. Glad

Anmäl
2012-01-05 22:10 #2 av: DesK

Med anledning av utgivandet av Maranns (före detta ngupa) bakbok återpublicerar jag nu detta recept. Glad

Désirée

Anmäl
2012-01-06 08:28 #3 av: Marianns LCHF Mat & bak

Då jag numera är här under mitt riktiga namn så vill jag markera mig här och om det finsn frågor omrking sättet att baka på och just denna kaka så missar jag det inte.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.