Mjuk nötkaka - LCHF - recept
12-14 bitar ugn 175 grader i 30-40 minuter beroende på ugn.
3 ägg
0,5 deciliter sukrin ev en puff stevia
100 gram smält osaltat smör
1 deciliter vatten
0,5 deciliter kokosnötmjöl
0,5 deciliter bake pro (inte nödvändigt, öka eventuellt nötterna)
2,5 deciliter rostat hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter.
2 tesked bakpulver
vispa ägg och socker fluffigt, smält smöret med vattnet och häll i och vispa. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl.
Häll i smord bröad (pofiber) form 1,5 liter.
man hittar rostat hasselnötsmjöl och kokosnötmjöl här
Är det så att man tycker denna kaka passar bättre i en kategori så flytta inlägget gärna.
Med anledning av utgivandet av Maranns (före detta ngupa) bakbok återpublicerar jag nu detta recept.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Då jag numera är här under mitt riktiga namn så vill jag markera mig här och om det finsn frågor omrking sättet att baka på och just denna kaka så missar jag det inte.
Mariann, medarb Diabetes iFokus Blogg Marianns LCHF Författare: Kakor och desserter med LCHF och Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF