Senast bakade #10
Senast bakade #9 blev så lång så här startar vi på ny kula!
Jag fick ju semlor igår, så jag ska strax äta upp den sista
Å det ser jättefint ut! Dela gärna med dig av receptet.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#3 Det ser väldigt fint ut! Om detta är ditt första så kan jag föreställa mig hur framtidens bröd ser ut. Jag tror det här är din grej
Jag undrar så vad det är i kamelbullarna Désirée?
Jossan, så fina bröd du bakat !
Mina blir bröd blir inte så fina men oftast goda i alla fall. I dag blev det Grova surdegslimpor från boken Majas klimatmat. Har inte gjort dem förut och de jäste nästan ur formarna, så jag kanske får ta tre formar nästa gång.
Zissi det är så klart malda kameler Kul att du såg min avsikliga felskrivning, det var min yngsta dotter som envisades med att det heter kamelbullar när hon var liten
Å vilka fina bröd du fick till! Jag skulle inte välja tre formar nästa gång, det är ju jättetjusigt med så höga och fina bröd
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Är det bara jag som har svårt att ladda upp bilder :O? den liksom laddar upp dom men blir aldrig klar?
I alla fall! Jag bakar mina bröd på recept från Jan Hedh´s bok "bröd".
det franska lantbrödet vart det detta i:
500 gram vatten, 400 gram levain, 75 gram grahamsmjöl, 50 gram rågmjöl, 650 gram vetemjöl och 18 gram salt!
i med allt utom salt, blanda 13 minuter, i med salt, blanda 5 till eller tills det ser klart ut, jäs 120 minuter och stöt ihop 2 gånger under den tiden, forma bröden och jäs 120 minuter till. in i ugnen på 250 grader och varm plåt i 5 minuter och sänk till 200 och stanna där tills det är klart, cirka 60 minuter!
Jossan007 Hur stora är bilderna du försöker ladda upp här? En tumregel är att bilden inte bör vara mer än 80 pixlar på längsta sidan, då brukar det funka bra att ladda upp bilder här.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#10
jag vet inte riktigt, men nu krympte jag bilden och det funkade
Jossan007 detta bröd ser också jättefint ut
Se där då var bilden du försökte infoga senast antagligen för stor, som sagt om du bara kommer ihåg det jag skrev oan så ska det funka bra.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Va goda semlebullarna ser ut DesK
Idag har jag bakat grovt surdegsbröd och några plåtar knäcke av samma deg
#15 Vad har du för recept på kladdkaka?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Mandelbotten till yoghurttårta
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Paprikabröd (tyvärr ingen kamera så jag kunde inte ta kort, det roliga var att brödet blev gult).
Mitt vanliga grundrecept fast med hemmagjord paprikakrydda.
Va fint och gott.
#22 Vad gott det ser ut! Finns receptet här?
Jag bakade mitt grova danska idag och tillsatte lingon!
Mona ditt bröd ser också gott ut Skicka gärna lite med brödbandet
Nix receptet jag använde finns bara i mina fingrar, men jag ska försöka skriva ned det.
Idag har jag bakat en stor sats vaniljbullar och kamelbullar
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
5 stycken surdegsbaguetter har det blivit idag! Den femte gömmer sig bakom dom andra
Vad är det för bröd du friterar? Påminner om naanbröd.
#28. Glömde skriva att det var papad. Samma som i den artikeln jag skrev. Riktigt gott faktiskt.
Naanbröd, tack att du skrev det, jag har suttit i nästan två veckor och grubblat på det brödet, tänkte baka men kunde inte starta då jag inte mindes namnet för att kunna hitta bra recept.
Kanellimpor, med skrädmjöl, blev gjort igår!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Surdegsdagen till ära firades med nybakade rågsurdegsmackor i vårsolen
Igår bakade jag pitabröd med surdeg och Herrmannkaka
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
I går bakade jag estniska surdegslimopor från Vegetariska kokboken. Blev nog ganska lyckade. Rätt så sura och grova. Kummin var det i och jag känner att jag skulle klarat mig utan den kryddan. Kul med kryddor men tycker trots allt tycker vi bäst om okryddat bröd.
Zissi å jag som tycker att det är så gott med kummin i matbröd
Idag har jag bakat skrädmjölslimpor med surdeg och skrädmjölsdrömmar eller Värmlandsdrömmar och samtidigt sjungit "Ack Värmeland du sköna"
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Igår bakade vi en fullkornsrågbröd. Smaken är inte 100%, så vi ska ändra receptet lite.
Vänliga hälsningar Stephan
Schöne Sachen sehe ich hier.
Habe wieder einmal ein wie man bei uns es nennt ein ausgehobenes Roggenmischbrot gebacken. Ein ausgehobenes Brot wird ohne Formen gebacken, man nimmt den gegangen Teig einfach aus der Knetschüssel, formt in leicht rund und bäckt ihn.
Både i går och idag har jag gjort Monas"Snoddas-bröd". I går utan fördeg och idag med fördeg. Det blev ett bautabröd med fördegen. Tur jag har en 70 bred ugn. Passade jättebra till knytiset med gubbens släkt idag. Sopplunch och jag stod för brödet. Jag gjordet ett grovt surdegsbröd (russin och solros) också. Flätningen gick så där, men när brödet jäste i ugnen såg det riktigt proffsigt ut. Alla skavanker slätades liksom ut. Tur för mig. Alla trodde det var köpt bröd, hihi.
Tack Mona för ett mycket bra recept! Det blir repris på det !
Vad kul att det blev bra zissi! Ja, vill man ha ett riktigt stort bröd ska man göra det med fördegen. Gjorde du två flätor och lade på varandra? Det brukar jag göra.
Jag gjorde en STOR fläta bara. Är det lättare att göra två flätor och lägga ovanpå varandra månntro?
Det blir lättar att få in det i ugnen då, plus att det blir större skivor på höjden. Annars kan man ju göra två flätor och få två bröd
Här är två flätor på varandra!
#34. Vilken upplaga har du av den vegetariska kokboken?
Bakade långpannebröd, surdegsvarianten. Men jag tror den jäste lite för länge denna gång. Jäste upp jättefint igår kväll, och sen, till i förmiddags pös den något. Och ytterligare något i ugnen. Men gott blev det iaf. Ordentligt knaprig yta!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Trevor: Jag har tredje helt omarbetade utgåvan 2001, andra tryckningen 2002 av Vegetariska kokboken.
#44. Ser jättefina ut, vad använde du för mjöl?
#45. Ah, den är bra, jag har hittat första exemplaret ska köpa den imorgon hade jag tänkt mig.
Mjölmix på bovete och majs samt havremjöl.
Sen bakade jag med sirap i stället för socker och vildjäst i tillägg.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Det ser riktigt gott ut.
Det var det! En av de bästa jag fått till faktiskt!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Anterrabae ditt bröd ser jättegott ut
Idag har jag bakat latmansbröd med rätt lång jästid, men inte med surdeg
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Idag har jag bakat cookies med choklad och jordnötter
I mrose blev det nattjästa frallor med rågsurdeg. Väldigt goda blev dom med surdegen
oh, de ser verkligen supergoda ut!
Jag ska just starta upp min surdeg för kvällsbak jag med.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Så fina bröd och bilder! En fröjd att beskåda!
Jag skulle så gärna vilja baka de nattjästa frallorna till i morgon eftermiddag. Då kommer min kusin med sin nya pojkvän hit en snabbis, fick jag reda på nyss. Men mina armar och jag är inte sams alls nu, så jag måste spara alla krafter jag har till jobbet. Jag får nöja mig med att beundra allt gott ni bakar i stället. Inte illa det heller .
Tack för kommentarerna!
zissi, man ska inte knåda fralldegen, bara hastigt röra ihop med en träslev eller händerna, och sen jäser man i kylen. På morgonen häller man upp degen på bordet och plattar ut den och skär så stora bitar man vill ha
Fina frallor Mona och fin bröd Désirée.
Vänliga hälsningar Stephan
Bakade kladdkaka och gjort havreost.
Jaha… hur gör man havreost? Finns det nåt recept
Vänliga hälsningar Stephan
Javissst gör de det:
Havreost utan agar-agar (vilket jag gjorde)
Havreost med agar-agar
Kommer bild på osten imorgon. Den ska stå under natten. Ska även baka knäcke imorgon också.
Tack TrevorS för recept.
Vänliga hälsningar Stephan
Det var så lite så. Jag har hållt hårt i dem, men tror de lockar då jag inte sett några liknande recept någonstans.
Idag bakade vi (min väninna och jag) finskt rågbröd. Jag vet inte hur det smakar, men det får jag "se" inom kort.
Vänliga hälsningar Stephan
Fina bilder Stephan! Ser väldigt gott ut
Skäms lite när ni lägger upp så fina bilder.
Ser mumsigt ut alltihop.
Tack ni två. Ikväll smakade jag också nya brödet och det var det bästa som min väninna och jag bakade. Det ska vi göra om, men då med hela kärnor i.
Vänliga hälsningar Stephan
Stephan ert bröd ser mycket gott ut! Vi behöver recept på finskt surdegsbröd här
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack Désirée.
Jaha….
Vänliga hälsningar Stephan
Hastbröd/scones på havre-mjölmix och lingon
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Rågsurdegsbröd med äpple har det blivit idag. Surdegen startade jag från en av Martin Johanssons surdegar som han lämnat in på levande arkivet
Det ser gott ut Mona
Vänliga hälsningar Stephan
Ser jättegott ut!
Själv har jag satt en deg som ska jäsa till imorgonbitti, gräddas lagom till frukost.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#72 & 73 Tack
#73 Bekvämt med nattjäsning, och gott
Mona det ser jätteläckert ut!
#73 Berätta gärna hur det gick med ditt nattjästa bröd
I söndags bakade yngsta tjejen bauetter med poolish och igår gjorde jag surdegsbröd helt utan jäst.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det blev bra, men som vanligt så jäser det upp jättefint och sjunker ihop något när det kommer in i ugnen.
en bild i alla fall.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#76 Att det sjunker ihop kan bero på för lång jästid.
Idag har jag bakat kuvertbröd med soltorkade tomater och ost. Det var första gången jag bakade dessa, och utan att skryta så var det nog dom godaste kuvertbröd jag ätit! Det får bli en sats till!
De ser jättefina ut. Kan du inte skicka några till mig? Eller måste jag hämta dem?
Vänliga hälsningar Stephan
Tack Stephan! Dom blev väl inte så vackra med dom klippta flikarna, men ruskigt goda. I receptet skulle man göra dom där klippen, men det utesluter jag nästa gång.
Är du i mina trakter så får du gärna titta in och hämta dem! Kaffe bjuder jag självklart också på
Vilken fin kompis du är zissi Rabarberpaj är så gott
Visst är det gott Mona !
Måste erkänna att bilden är från ett tidigare år men veckans paj såg lika dan ut i alla fall. Ja, ja om man bortser från gullvivorna förstås.
#77 Tack för tipset, ska testa att jäsa dagtid och mäta hur länge som behövs tills de når sin peak.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#83 Om du har möjlighet så baka på morgonen och jäs i kylen under dagen och dra av några timmar från hur länge det stod i kylen över natten, då tror jag det blir bättre. Ska man långjäsa behövs bara en liten gnutta jäst.
#84 Men nu glömmer du att vi pratar glutenfritt, det funkar lite annorlunda. För Då är det i och för sig lättare att hålla koll.
Liten gnutta jäst är det redan, och inte överdrivet mycket surdeg heller.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#85 Jag tänkte inte på det Jag ska erkänna att jag är helt novis på alternativa produkter. Bra att du lär mig lite
Det skulle stå att man måste jäsa i rumstemp för att det ska hända något alls, och då har man bättre koll!
Kan ju informera om att jag också var novis innan jag var tvungen att lära mig.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jo det där med jästen måste jag dock säga att det är olika i glutenfri bakning. Någon som hjälpt mig mycket med tips och idéer är faktiskt Anterrabae, hade inte ens hört talas om fiberhusk innan, blev grymt glad då detta nästan är den där ingrediensen "To good to be true", för den gör ett mirakeljobb i glutenfri bakning.
Utan den där husken, eller psylliumfröskal är det nästan omöjligt att få det att jäsa bra
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Idag har dottern gjort beroendeframkallande snickerbitar
Mona, tur att jag inte äter sånt, men annars….. who knows…. ser jättegott ut.
Bakade finskt rågbröd med hela kärnor i. Brödet svalnar fortfarande.
Vänliga hälsningar Stephan
Jag äter väldigt lite sånt här godis för jag tycker det är för sött, men dessa…. dom är farligt goda
Brödet du bakat låter gott. Är det solroskärnor i?
Efter ett misslyckat försök att baka utan ägg, så gick det bättre vid andra försöket. Den släppte i alla fall från formen, men hur den är innuti vet jag fortfarande inte!
Den ser fin ut!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ser fin ut Mona.
Nej, det är hela rågkärnor i, som vi skållade.
Vänliga hälsningar Stephan
Var får man tag i hela rågkärnor? Det skulle jag vilja prova!
Saltå kvarn säljer hela rågkärnor
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Aha, då ska jag kika efter deras
Det ser väldigt smaskigt ut!
Oh, de ser läckert ut
Mona, vi hade hela rågkärnor från Saltåkvarnen. När man skållar dem, ska man ta 1.5 gånger vatten i vikt som kärnorna är i vikt. Sen efter 24 timmar sila bara av och sen minska vätskan lite grann. Man ska ta högst 40% kärnor av totala mjölvikten, annars blir det för mycket - enligt mig.
Vänliga hälsningar Stephan
Tack Stephan, jag ska titta efter deras kärnor, men där jag bor är Saltås utbud tyvärr dåligt. Kanske kommer jag till Saltå kvarn nån mer gång i år och då ska jag köpa på mig lite mer än bara mjöl.
Nu är denna tråden för lång, så jag har startat en ny - Senast bakade #11. Välkomna dit!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.