Annons:
Etikettbakprat
Läst 7135 ggr
MonisN
3/9/11, 10:04 AM

Senast bakade #10

Senast bakade #9 blev så lång så här startar vi på ny kula!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
DesK
3/9/11, 10:12 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Igår bakade jag semlebullar och kamelbullar Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
3/9/11, 10:33 AM
#2

Jag fick ju semlor igår, så jag ska strax äta upp den sistaTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


jossan007
3/9/11, 8:52 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Idag blev mitt första surdegsbröd klart Glad

Nått slags lantbröd med rågmjöl i!

DesK
3/9/11, 8:55 PM
#4

Å det ser jättefint ut! Glad Dela gärna med dig av receptet.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
3/10/11, 9:14 AM
#5

#3 Det ser väldigt fint ut! Om detta är ditt första så kan jag föreställa mig hur framtidens bröd ser ut. Jag tror det här är din grejGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


zissi
3/10/11, 1:32 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Jag undrar så vad det är i kamelbullarna FlörtSkrattande Désirée?

Jossan, så fina bröd du bakat Glad!

Mina blir bröd blir inte så fina men oftast goda i alla fall. I dag blev det Grova surdegslimpor från boken Majas klimatmat. Har inte gjort dem förut och de jäste nästan ur formarna, så jag kanske får ta tre formar nästa gång.

Annons:
zissi
3/10/11, 1:37 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#7

Så här ser de ut inuti. Det är rågsurdeg, 4-kornskross, rågmjöl, rågsikt och lite vetemjöl i degen. Lite salt, honung och en liter vatten med. Ska smaka en ljummen skiva till eftermiddagskaffet tänkte jag.

DesK
3/10/11, 1:37 PM
#8

Zissi det är så klart malda kameler FlörtTyst Kul att du såg min avsikliga felskrivning, det var min yngsta dotter som envisades med att det heter kamelbullar när hon var liten Skrattande

Å vilka fina bröd du fick till! Jag skulle inte välja tre formar nästa gång, det är ju jättetjusigt med så höga och fina bröd Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

jossan007
3/10/11, 5:20 PM
#9

Är det bara jag som har svårt att ladda upp bilder :O? den liksom laddar upp dom men blir aldrig klar?

I alla fall! Jag bakar mina bröd på recept från Jan Hedh´s bok "bröd".

det franska lantbrödet vart det detta i:

500 gram vatten, 400 gram levain, 75 gram grahamsmjöl, 50 gram rågmjöl, 650 gram vetemjöl och 18 gram salt!

i med allt utom salt, blanda 13 minuter, i med salt, blanda 5 till eller tills det ser klart ut, jäs 120 minuter och stöt ihop 2 gånger under den tiden, forma bröden och jäs 120 minuter till. in i ugnen på 250 grader och varm plåt i 5 minuter och sänk till 200 och stanna där tills det är klart, cirka 60 minuter! Glad

DesK
3/10/11, 7:44 PM
#10

Jossan007 Hur stora är bilderna du försöker ladda upp här? En tumregel är att bilden inte bör vara mer än 80 pixlar på längsta sidan, då brukar det funka bra att ladda upp bilder här.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

jossan007
3/10/11, 9:03 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

Idag bakade jag igen!

ett vanligt vitt levainbröd med lite olivolja och honung i Glad

jossan007
3/10/11, 9:05 PM
#12

#10

jag vet inte riktigt, men nu krympte jag bilden och det funkade Glad

DesK
3/10/11, 9:13 PM
#13

Jossan007 detta bröd ser också jättefint ut Tungan uteSkrattande

Se där då var bilden du försökte infoga senast antagligen för stor, som sagt om du bara kommer ihåg det jag skrev oan så ska det funka bra.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
[TrevorS]
3/11/11, 12:24 PM
#14

Va goda semlebullarna ser ut DesK

[TrevorS]
3/11/11, 1:36 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#15

Själv har man gjort kladdkaka idag. Skrattande Ursäkta den dåliga bilden jag har ingen kamera och mobilkameran är såhär dålig.

DesK
3/13/11, 7:19 PM
#16

Idag har jag bakat grovt surdegsbröd och några plåtar knäcke av samma deg Glad

#15 Vad har du för recept på kladdkaka?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
3/13/11, 9:49 PM
#17

Den ser väldigt äcklig ut på bilden nu när jag kollar, usch va jag avskyr kameran på mobilen!

Jag använde mitt gamla recept på äggfri kladdkaka.

DesK
3/16/11, 1:55 PM
#18

Mandelbotten till yoghurttårta

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
3/20/11, 10:51 AM
#19

Paprikabröd (tyvärr ingen kamera så jag kunde inte ta kort, det roliga var att brödet blev gult).

Mitt vanliga grundrecept fast med hemmagjord paprikakrydda.

[TrevorS]
3/20/11, 1:05 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#20

Muffins med inspiration av england. Skrattande

Annons:
DesK
3/30/11, 6:25 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#21

Idag har jag bakat grovt surdegsbröd och knäckebröd. På väg in i ugnen

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

DesK
3/30/11, 6:25 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#22

Det färdiga resultatet Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
3/30/11, 9:41 PM
#23

Va fint och gott.

MonisN
4/1/11, 3:42 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#24

#22 Vad gott det ser ut! Finns receptet här?

Jag bakade mitt grova danska idag och tillsatte lingon!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
4/1/11, 10:38 PM
#25

Mona ditt bröd ser också gott ut Tungan ute Skicka gärna lite med brödbandet Glad

Nix receptet jag använde finns bara i mina fingrar, men jag ska försöka skriva ned det.

Idag har jag bakat en stor sats vaniljbullar och kamelbullar Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
4/2/11, 4:30 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#26

5 stycken surdegsbaguetter har det blivit idag! Den femte gömmer sig bakom dom andraFlört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
4/2/11, 4:36 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#27

Va gott, jag har faktiskt också bakat, eller bakat och bakat, friterat bröd. Tungan ute

Annons:
MonisN
4/2/11, 5:06 PM
#28

Vad är det för bröd du friterar? Påminner om naanbröd.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
4/2/11, 8:41 PM
#29

#28. Glömde skriva att det var papad. Skrattande Samma som i den artikeln jag skrev. Riktigt gott faktiskt.

Naanbröd, tack att du skrev det, jag har suttit i nästan två veckor och grubblat på det brödet, tänkte baka men kunde inte starta då jag inte mindes namnet för att kunna hitta bra recept. Tungan ute

DesK
4/4/11, 3:14 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#30

Igår blev det surdegslimpor i långpanna

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Anterrabae
4/5/11, 9:00 PM
#31

Kanellimpor, med skrädmjöl, blev gjort igår! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
4/9/11, 11:24 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#32

Surdegsdagen till ära firades med nybakade rågsurdegsmackor i vårsolenTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
4/10/11, 10:54 AM
#33

Igår bakade jag pitabröd med surdeg och Herrmannkaka Tungan ute

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

zissi
4/10/11, 8:48 PM
#34

I går bakade jag estniska surdegslimopor från Vegetariska kokboken. Blev nog ganska lyckade. Rätt så sura och grova. Kummin var det i och jag känner att jag skulle klarat mig utan den kryddan. Kul med kryddor men tycker trots allt tycker vi bäst om okryddat bröd.

Annons:
DesK
4/12/11, 5:06 PM
#35

Zissi å jag som tycker att det är så gott med kummin i matbröd Glad

Idag har jag bakat skrädmjölslimpor med surdeg och skrädmjölsdrömmar eller Värmlandsdrömmar och samtidigt sjungit "Ack Värmeland du sköna"  Skrattande

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
4/12/11, 7:07 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#36

Igår bakade vi en fullkornsrågbröd. Smaken är inte 100%, så vi ska ändra receptet lite.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

jossan007
4/15/11, 4:48 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#37

Igår bakade jag ett surdegsbröd med köpt surdeg!

Wopa
4/25/11, 1:51 PM
#38

Schöne Sachen sehe ich hier.Glad

Habe wieder einmal ein wie man bei uns es nennt ein ausgehobenes Roggenmischbrot gebacken. Ein ausgehobenes Brot wird ohne Formen gebacken, man nimmt den gegangen Teig einfach aus der Knetschüssel, formt in leicht rund und bäckt ihn.

zissi
4/25/11, 5:40 PM
#39

Både i går och idag har jag gjort Monas"Snoddas-bröd". I går utan fördeg och idag med fördeg. Det blev ett bautabröd med fördegen. Tur jag har en 70 bred ugn. Passade jättebra till knytiset med gubbens släkt idag. Sopplunch och jag stod för brödet. Jag gjordet ett grovt surdegsbröd (russin och solros) också. Flätningen gick så där, men när brödet jäste i ugnen såg det riktigt proffsigt ut. Alla skavanker slätades liksom ut. Tur för mig. Alla trodde det var köpt bröd, hihi.

Tack Mona för ett mycket bra recept! Det blir repris på det Tungan ute!

MonisN
4/25/11, 6:44 PM
#40

Vad kul att det blev bra zissi! Ja, vill man ha ett riktigt stort bröd ska man göra det med fördegen. Gjorde du två flätor och lade på varandra? Det brukar jag göra.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


zissi
4/25/11, 11:48 PM
#41

Jag gjorde en STOR fläta bara. Är det lättare att göra två flätor och lägga ovanpå varandra månntro?

Annons:
MonisN
4/26/11, 8:39 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#42

Det blir lättar att få in det i ugnen då, plus att det blir större skivor på höjden. Annars kan man ju göra två flätor och få två brödGlad

Här är två flätor på varandra!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
4/26/11, 10:18 AM
#43

#34. Vilken upplaga har du av den vegetariska kokboken? Skrattande

Anterrabae
4/26/11, 12:58 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#44

Bakade långpannebröd, surdegsvarianten. Men jag tror den jäste lite för länge denna gång. Jäste upp  jättefint igår kväll, och sen, till i förmiddags pös den något. Och ytterligare något i ugnen. Men gott blev det iaf. Glad Ordentligt knaprig yta!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

zissi
4/26/11, 6:07 PM
#45

Trevor: Jag har tredje helt omarbetade utgåvan 2001, andra tryckningen 2002 av Vegetariska kokboken.

[TrevorS]
4/26/11, 8:51 PM
#46

#44. Ser jättefina ut, vad använde du för mjöl?

#45. Ah, den är bra, jag har hittat första exemplaret ska köpa den imorgon hade jag tänkt mig. Skrattande

Anterrabae
4/26/11, 10:27 PM
#47

Mjölmix på bovete och majs samt havremjöl.

Sen bakade jag med sirap i stället för socker och vildjäst i tillägg.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
4/26/11, 10:37 PM
#48

Det ser riktigt gott ut. Skrattande

Annons:
Anterrabae
4/26/11, 10:43 PM
#49

Det var det! En av de bästa jag fått till faktiskt! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

DesK
4/27/11, 8:09 PM
#50

Anterrabae ditt bröd ser jättegott ut Glad

Idag har jag bakat latmansbröd med rätt lång jästid, men inte med surdeg Flört

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
4/27/11, 10:33 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#51

Idag har jag bakat cookies med choklad och jordnötterTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
5/2/11, 3:24 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#52

I mrose blev det nattjästa frallor med rågsurdeg. Väldigt goda blev dom med surdegenTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
5/2/11, 6:48 PM
#53

oh, de ser verkligen supergoda ut! Skrattande

Jag ska just starta upp min surdeg för kvällsbak jag med.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

zissi
5/2/11, 10:42 PM
#54

Så fina bröd och bilder! En fröjd att beskåda!

Jag skulle så gärna vilja baka de nattjästa frallorna till i morgon eftermiddag. Då kommer min kusin med sin nya pojkvän hit en snabbis, fick jag reda på nyss. Men mina armar och jag är inte sams alls nu, så jag måste spara alla krafter jag har till jobbet. Jag får nöja mig med att beundra allt gott ni bakar i stället. Inte illa det heller Glad.

MonisN
5/5/11, 1:40 PM
#55

Tack för kommentarerna!

zissi, man ska inte knåda fralldegen, bara hastigt röra ihop med en träslev eller händerna, och sen jäser man i kylen. På morgonen häller man upp degen på bordet och plattar ut den och skär så stora bitar man vill haGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
DesK
5/6/11, 7:12 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#56

Mona de frallorna ser supergoda ut! Tungan ute

Idag har jag bakat min vanliga surdegslimpa med helvete

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
5/8/11, 8:27 PM
#57

Fina frallor Mona och fin bröd Désirée.Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[TrevorS]
5/8/11, 8:31 PM
#58

Bakade kladdkaka och gjort havreost. Skrattande

storost
5/8/11, 8:43 PM
#59

Jaha… hur gör man havreost? Finns det nåt recept Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[TrevorS]
5/8/11, 9:06 PM
#60

Javissst gör de det:

Havreost utan agar-agar (vilket jag gjorde)
Havreost med agar-agar

Kommer bild på osten imorgon. Den ska stå under natten. Ska även baka knäcke imorgon också. Glad

storost
5/8/11, 9:56 PM
#61

Tack TrevorS för recept.Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[TrevorS]
5/8/11, 10:46 PM
#62

Det var så lite så. Jag har hållt hårt i dem, men tror de lockar då jag inte sett några liknande recept någonstans. Skrattande

Annons:
storost
5/9/11, 10:32 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#63

Idag bakade vi (min väninna och jag) finskt rågbröd. Jag vet inte hur det smakar, men det får jag "se" inom kort.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

storost
5/9/11, 10:34 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#64

och här är andra bilden.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
5/10/11, 6:00 PM
#65

Fina bilder Stephan! Ser väldigt gott utTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
5/10/11, 6:31 PM
#66

Skäms lite när ni lägger upp så fina bilder. Skrattande

Ser mumsigt ut alltihop.

storost
5/10/11, 8:32 PM
#67

Tack ni två. Ikväll smakade jag också nya brödet och det var det bästa som min väninna och jag bakade. Det ska vi göra om, men då med hela kärnor i.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

DesK
5/10/11, 8:36 PM
#68

Stephan ert bröd ser mycket gott ut! Glad Vi behöver recept på finskt surdegsbröd här Oskyldig

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
5/10/11, 8:40 PM
#69

Tack Désirée.

Jaha…. Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Annons:
Anterrabae
5/16/11, 11:57 AM
#70

Hastbröd/scones på havre-mjölmix och lingon

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
5/17/11, 7:26 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#71

Rågsurdegsbröd med äpple har det blivit idag. Surdegen startade jag från en av Martin Johanssons surdegar som han lämnat in på levande arkivet Glad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


storost
5/17/11, 8:32 PM
#72

Det ser gott ut Mona Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anterrabae
5/17/11, 11:05 PM
#73

Ser jättegott ut!

Själv har jag satt en deg som ska jäsa till imorgonbitti, gräddas lagom till frukost. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
5/18/11, 12:16 AM
#74

#72 & 73 TackGlad

#73 Bekvämt med nattjäsning, och gottTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
5/18/11, 8:55 AM
#75

Mona det ser jätteläckert ut! Tungan ute

#73 Berätta gärna hur det gick med ditt nattjästa bröd Glad

I söndags bakade yngsta tjejen bauetter med poolish och igår gjorde jag surdegsbröd helt utan jäst.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Anterrabae
5/18/11, 11:42 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#76

Det blev bra, men som vanligt så jäser det upp jättefint och sjunker ihop något när det kommer in i ugnen.

en bild i alla fall.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
MonisN
5/19/11, 2:57 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#77

#76 Att det sjunker ihop kan bero på för lång jästid.

Idag har jag bakat kuvertbröd med soltorkade tomater och ost. Det var första gången jag bakade dessa, och utan att skryta så var det nog dom godaste kuvertbröd jag ätit! Det får bli en sats till!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


storost
5/19/11, 9:29 PM
#78

De ser jättefina ut. Kan du inte skicka några till mig? Eller måste jag hämta dem?Tungan ute

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
5/19/11, 10:13 PM
#79

Tack Stephan! Dom blev väl inte så vackra med dom klippta flikarna, men ruskigt goda. I receptet skulle man göra dom där klippen, men det utesluter jag nästa gång.

Är du i mina trakter så får du gärna titta in och hämta dem! Kaffe bjuder jag självklart också på Glad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


zissi
5/19/11, 11:50 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#80

I måndags blev det en knäckig rabarberpaj till jobbarkompisarna bara för att  det var måndag Flört

MonisN
5/20/11, 7:35 AM
#81

Vilken fin kompis du är zissiGlad Rabarberpaj är så gottTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


zissi
5/20/11, 12:22 PM
#82

Visst är det gott Mona Glad!

Måste erkänna att bilden är från ett tidigare år men veckans paj såg lika dan ut i alla fall. Ja, ja om man bortser från gullvivorna förstås.

Anterrabae
5/20/11, 10:06 PM
#83

#77 Tack för tipset, ska testa att jäsa dagtid och mäta hur länge som behövs tills de når sin peak.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
MonisN
5/20/11, 10:33 PM
#84

#83 Om du har möjlighet så baka på morgonen och jäs i kylen under dagen och dra av några timmar från hur länge det stod i kylen över natten, då tror jag det blir bättre. Ska man långjäsa behövs bara en liten gnutta jäst.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
5/22/11, 12:04 PM
#85

#84 Men nu glömmer du att vi pratar glutenfritt, det funkar lite annorlunda. För Då är det i och för sig lättare att hålla koll.

Liten gnutta jäst är det redan, och inte överdrivet mycket surdeg heller.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
5/22/11, 6:16 PM
#86

#85 Jag tänkte inte på det Skäms Jag ska erkänna att jag är helt novis på alternativa produkter. Bra att du lär mig liteFlört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
5/22/11, 7:18 PM
#87

Det skulle stå att man måste jäsa i rumstemp för att det ska hända något alls, och då har man bättre koll!

Kan ju informera om att jag också var novis innan jag var tvungen att lära mig. Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
5/22/11, 10:17 PM
#88

Jo det där med jästen måste jag dock säga att det är olika i glutenfri bakning. Någon som hjälpt mig mycket med tips och idéer är faktiskt Anterrabae, hade inte ens hört talas om fiberhusk innan, blev grymt glad då detta nästan är den där ingrediensen "To good to be true", för den gör ett mirakeljobb i glutenfri bakning. Skrattande

Anterrabae
5/23/11, 11:55 AM
#89

Utan den där husken, eller psylliumfröskal är det nästan omöjligt att få det att jäsa bra Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
5/23/11, 8:03 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#90

Idag har dottern gjort beroendeframkallande snickerbitarTungan uteTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
storost
5/23/11, 8:18 PM
#91

Mona, tur att jag inte äter sånt, men annars….. who knows…. ser jättegott ut. Skrattande

Bakade finskt rågbröd med hela kärnor i. Brödet svalnar fortfarande.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
5/23/11, 8:33 PM
#92

Jag äter väldigt lite sånt här godis för jag tycker det är för sött, men dessa…. dom är farligt godaTungan ute

Brödet du bakat låter gott. Är det solroskärnor i?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
5/24/11, 10:15 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#93

Efter ett misslyckat försök att baka utan ägg, så gick det bättre vid andra försöket. Den släppte i alla fall från formen, men hur den är innuti vet jag fortfarande inte!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
5/24/11, 12:20 PM
#94

Den ser fin ut! Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

storost
5/24/11, 8:02 PM
#95

Ser fin ut Mona.

Nej, det är hela rågkärnor i, som vi skållade.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
5/24/11, 9:07 PM
#96

Var får man tag i hela rågkärnor? Det skulle jag vilja prova!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
5/24/11, 9:12 PM
#97

Saltå kvarn säljer hela rågkärnor Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
MonisN
5/24/11, 9:14 PM
#98

Aha, då ska jag kika efter derasGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
5/25/11, 3:36 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#99

Igår bakade jag mitt vanliga surdegsbröd + att jag gjorde ett litet test. Jag bakade ost- och tomatbröd också med min vanliga surdeg. Tack Mona för att du gav mig inspiration till detta Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
5/25/11, 5:24 PM
#100

Det ser väldigt smaskigt ut!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
5/25/11, 5:46 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#101

Tack Mona! Glad Idag har jag bakat lökbröd.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
5/25/11, 7:57 PM
#102

Oh, de ser läckert ut Glad

Mona, vi hade hela rågkärnor från Saltåkvarnen. När man skållar dem, ska man ta 1.5 gånger vatten i vikt som kärnorna är i vikt. Sen efter 24 timmar sila bara av och sen minska vätskan lite grann. Man ska ta högst 40% kärnor av totala mjölvikten, annars blir det för mycket - enligt mig.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
5/25/11, 9:41 PM
#103

Tack Stephan, jag ska titta efter deras kärnor, men där jag bor är Saltås utbud tyvärr dåligt. Kanske kommer jag till Saltå kvarn nån mer gång i år och då ska jag köpa på mig lite mer än bara mjöl.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
5/26/11, 1:23 PM
#104

Nu är denna tråden för lång, så jag har startat en ny - Senast bakade #11. Välkomna dit! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: