Lavendelskorpor (Italienska) - Recept
Knaprigt goda skorpor med underbar smak av Lavendel. Serveras till kaffe, the eller som i Italien till ett glas sött vin.
(cirka 40 stycken)
Ingredienser:
100 gram normalsaltat smör
5 deciliter vetemjöl
2 ägg
1.5 tesked bakpulver
2-3 teskedar smulade, torkade Lavendelblommor
1.5 deciliter strösocker (gärna råsocker)
1 deciliter sötmandel (skållad och hackad)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt mandeln och ett ägg i taget och rör ihop poröst.
Tillsätt mjölet blandat med lavendelblommorna och bakpulvret. Blanda ihop till en deg.
Dela degen i 3 bitar och rulla ut varje längd så lång som plåten är, lägg på bakplåtspapper eller smord plåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
Skär längderna medan de är varma i sneda 2- 3 centimeter breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Sätt in plåten igen och rosta 4- 5 minuter. Vänd andra snittytan upp och rosta den lika länge.
Låt skorporna ligga och torka på tidningspapper eller galler.
Lavendelblommor kan köpas i Hälsokostbutiker.
Salasso, sådana skorpor är så väldigt goda till ett glas vin
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag gör en annan smakvariant av liknande skorpor, men nu måste jag prova med lavendel
Igår skulle jag köpa lavendel i hälsokosten, men det fanns bara 100 grams påsar och kostade 75 kronor Tror inte jag kommer att baka så mycket skorpor så jag hinner göra slut på hela påsen innan de blir gamla, så jag får vara utan dom här godsakerna
Hm - jag som hade tänkt plocka lavendel i trädgården och torka till just skorpor. Tycker det är så gott, men har inte bakat det själv någon gång.
Asta! Det är ju toppen om du har egna blommor, då behöver du ju inte betala ett hutlöst pris för dom
Ja jag - ska vara lite duktigare nästa sommar. Nu är det ju liksom lite för sent.