Bröd med bakpulver eller bikarbonat

Scones - recept

2010-10-09 13:48 #0 av: DesK

4 deciliter vetemjöl
1/2 tesked salt
1 matsked socker
2 teskedar bakpulver rågade
50 gram smör
2 deciliter mjölk

Blanda de torra ingredienserna i matberedaren.
Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.
Kör maskinen tills det blivit smuligt.
Blanda i mjölken och kör till en deg. Den är ganska kladdig.
Ta upp degen direkt på mjölat bakbord.
Dela i 2 lika sotra delar, forma 2 runda kakor och skär ett kryss i dem.
Lägg dem på plåt med bakplåtsduk eller papper.
Grädda i 250 grader mitt i ugnen i cirka 12 minuter.

Detta är en liten sats, men den kan lätt dubbleras. Sådant här bröd ska helst ätas direkt när det fortfarande är ljummet.

Désirée

Anmäl
2012-08-30 11:33 #1 av: Chieko

Förlåt, men Gråter! Socker i var inte gott alls :( Och när man gör scones till frukost är man liksom hungrig när man väl ska äta. Om ni andra som vill göra receptet är som jag och föredrar vanliga scones, skippa sockret!

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2012-08-30 13:37 #2 av: DesK

Sockret finns där därför att många upplever att den ofta lite stickande och obehagliga smaken och lukten av bakpulvret blir mindre då, men självklart kan man utesluta sockret.

Désirée

Anmäl
2013-03-23 11:22 #3 av: MonisN

Bakade precis scones efter ett liknande recept, men hade inte i mer än en nypa socker och det smakade bara mjöl. Nästa gång tar jag mer socker!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.