Jästbröd

Långpannerutor - recept

2011-01-31 15:04 #0 av: DesK

50 gram jäst
6 deciliter vatten
2 matskedar neutral olja
2 matskedar baksirap
1/2 matsked salt
4-5 deciliter fint rågmjöl
11-12 deciliter vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet.
Tillsätt salt, sirap och olja.
Blanda ner rågmjölet och sist vetemjölet så att du får en bra deg, lagom mjuk men inte hård.
Låt degen jäsa cirka en timme.
Smörj en långpanna eller lägg en bakplåtsduk i den.
Knåda degen lätt och kavla ut den till en rektangel.
Lägg den i långpannan och skär med degskrapa avlånga bitar.
Låt jäsa en timme.
Grädda i 200 grader i cirka 25-30 minuter.

Detta är ett snabbakat och lättgjort bröd och man kan använda rågsikt istället om man vill.

Désirée

Anmäl
2011-01-31 18:07 #1 av: MonisN

Tack för receptet! Det ska testas nästa gång det blir dags för långpannanGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-02-04 15:19 #2 av: Gnidde

Det blev gott. Nästa gång skall jag smaksätta brödet med något gott.

Anmäl
2011-02-04 19:05 #3 av: DesK

Gnidde sånt här bröd kan smaksättas på många olika sätt, så berätta gärna vad du smaksätter med nästa gång Glad

Désirée

Anmäl
2012-01-14 10:40 #4 av: DesK

Man kan också baka ut den här degen som hålkakor Glad

Désirée

Anmäl
2012-06-07 19:13 #5 av: Chieko

Degen står på andra jäsningen nu! Tror dock att det blev lite hård, körde på 5 deciliter var av vetemjöl, grahamsmjöl och grovt rågmjöl. Tömde dock i en skvätt mjölk. Vi får väl se hur det går!

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.