Annons:
Etikettervetebrödkakorsöta-bakverk
Läst 5048 ggr
DesK
2/8/11, 6:08 PM

Kalljästa bullar - recept

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

100 gram smör
3 deciliter mjölk, gräddmjölk eller grädde
250 gram Kesella 10%
50 gram jäst
1/2 tesked salt
1 deciliter socker
1 ägg
11-12 deciliter vetemjöl

Smält smöret och låt det svalna.
Rör under tiden ut jästen i degspadet och blanda ned Kesellan, ägget, salt, socker och smöret.
Tillsätt vetemjölet och arbeta degen väl. Det ska bli en mjuk men hanterlig och smidig deg.
Låt jäsa 2 timmar under plast.
Ta upp degen på bakbordet, knåda den lätt och dela i 2 delar.
Kavla ut en rektangel, bred på rumsvarmt smör, strö över vaniljsocker och strösocker.
Rulla ihop och skär av bullar och lägg i bullpapper.
Gör likadant med den andra degbiten, men ta då kanel i stället för vaniljsocker.
Låt jäsa cirka 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 225-250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
Grädda i 5-10 minuter

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Vosjes
2/8/11, 6:21 PM
#1

Dom ska jag prova på att göra här hemma!
Både låter och ser super smaskiga ut. Glad

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Gnidde
2/18/11, 10:59 AM
#2

Kan man utesluta ägget??

Hälsningar Gnidde.

DesK
2/18/11, 12:48 PM
#3

Ja man kan hoppa över ägget, ta då lite mer grädde eller mjölk

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

zissi
4/11/11, 6:18 PM
#4

Funderar på om det finns laktosfri kesella? Kan man ersätta kesellan mot något annat i så fall?

Upp till toppen
Annons: