Annons:
Etikettervetebrödkakorsöta-bakverk
Läst 8634 ggr
[TrevorS]
2010-09-03 22:40

Oscars Äggfria Morotsmuffins

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

_
Bild tagen av Oscar Södros och får inte kopieras utan tillstånd, samma gäller receptet!_

Det bästa muffinsreceptet som ger perfekta och goda muffins som lyfter sig bra. Ger ungefär 12 muffins.

Ingredienser:
3 deciliter mjöl
3 deciliter vatten
1 ½ deciliter finriven morot
1 deciliter socker
¼ deciliter olja
2 tsekedar bakpulver
½ tesked vinäger eller citron/lime-saft
1 kryddmått salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda vatten, socker, olja, bakpulver och salt. Rör sedan ner mjöl och vinäger. Till sist vispa ner morötterna. Fyll muffinsformar i muffinsplåt med 1 centimeter till överkant.

Annons:
[TrevorS]
2010-09-03 22:43
#1

Min kompis testade glutenfria genom att tillsätta 1 matsked potatismjöl och 3 deciliter majsmjöl. Man måste bara ställa in dem på en gång i ugnen annars vill de inte lyfta sig.

DesK
2010-09-03 23:21
#2

Härligt! Glad detta är ett toppenrecept för dem som inte tål ägg, stort tack för att du delar med dig av dina kunskaper, TrevorS Skrattande

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2010-09-03 23:25
#3

Det var så lite så. Skrattande

Hemligheten att få den att lyfta sig är vinäger, citronsaft eller limesaft!

MonisN
2010-09-04 01:57
#4

Det var nåt nytt för mig att vinäger och citron eller lime fungerade som jäsmedelSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
2010-09-04 03:02
#5

#4. Det reagerar tillsammans med bakpulvret, då kan man dra ner på bakpulver men ändå få en bra effekt och att mjuka kakor lyfter sig. Utesluter man vinäger måste man tillsätta 1 tesked bapulver per 1 deciliter för att få det bra.

Jag har laburerat i flera år med just muffins och de här är de som jag tycker fungerar bäst, har massor av recept och förslag, tips och idéer. Men detta är det bästa.

Sockerkaka är toppen att ha i lite vinäger i, tyvärr reagerar vinäger negativt med ägg och bakpulver, kom på det efter jag tipsade en massa om att man kan ha i lite vinäger och att de inte lyfte sig och blev kompakt.

Pehpsii
2010-09-09 21:36
#6

vad för vinäger ska man ha? Funkar det med äppelcider? Annars har jag en vitvinsvinäger med citron, tror du det funkar?

www.freewebs.com/gypsymice/

http://pehpsii.blogspot.com/

Annons:
[TrevorS]
2010-09-09 21:58
#7

Äppelcidervinäger brukar jag använda. Annars räcker hälften med citronsaft ger samma effekt.

Pehpsii
2010-09-09 22:48
#8

hur länge ska dom vara inne?

typ 10 min som vanliga muffins?

www.freewebs.com/gypsymice/

http://pehpsii.blogspot.com/

[TrevorS]
2010-09-09 22:55
#9

Aha, det står på min blogg. Ska stå 10-15 minuter. Skrattande

Pehpsii
2010-09-09 23:00
#10

oki (= De står redan i ugnen så kom jag på att jag inte kollat upp tiden

www.freewebs.com/gypsymice/

http://pehpsii.blogspot.com/

[TrevorS]
2010-09-09 23:04
#11

Annars tills de blir klara. Skrattande Jag brukar köra några minuter längre eftersom jag gillar när det blir lite yta. Du får gärna ta kort på dem. Gärna någon som jag får använda på min blogg. Så kan jag länka till din blogg.

DesK
2010-09-09 23:04
#12

#10 Får vi se dina muffins här? Berätta gärna hur du tycker att de smakar också! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2010-09-09 23:09
#13

Håller med DesK. Glad

Annons:
Upp till toppen
Annons: