Grötens dag den 10 oktober
Idag är det grötens dag. Brukar ni använda gröt när ni bakar bröd? Jag har aldrig testat själv, men jag har sett flera recept där man ska använda havregrynsgröt i degen. Bilden visar dock en skål risgrynsgröt, eftersom det är den enda gröt jag tycker om. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
- Redigerat 6/12/21, 10:48 AM av DesK
Jag använder ofta gröt när jag bakar.
För det mesta havregrynsgröt.
Stolt ägare till fem La permer
Jag har tänkt att testa men sen så har det inte blivit av. Men nu är det snart dags känner jag :)
Va spännande! Det måste jag testa ! 😀
HH 🙂
#3 Här är några recept om du vill ha inspiration. 🙂
https://lindasbakskola.se/2015/07/18/grotbullar/
https://receptfavoriter.se/recept/frallor-bakade-med-havregrynsgrot
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Nu håller jag på koka havregrynsgröt och ska baka grötbullarna i första länken. Jag skickade sambon att köpa jäst bara!😃
Så kul. Visa gärna bilder på bullarna när du är klar. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#7 Kan tänka mig att bullarna blev saftiga både av gröt och moroten. Resultatet ser perfekt ut!
Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.
#7 Dom ser verkligen fina ut! Smaskens 😋 Dessa måste jag testa ! 😀👍 # 4 Tack för receptet! 😀
HH 🙂
Jag får skylla lite på dålig kamera också för de ser inte lika gråa ut i verkligheten som de blev på bild
Tycker också att bullarna blev jättefina. Roligt att de blev goda. Får kanske testa dem själv också. Måste bara köpa jäst först. Resten av ingredienserna har jag hemma. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#12 Wow 🤩 så goda dom ser ut ! Ja , dom måste testas en dag, 😀👍
HH 🙂
#12 Så roligt att du hittade ett recept du tyckte om. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Hade jäst över sedan jag bakade surdegsbröd, så idag testade jag grötbullarna i första länken i #4. Glömde dock riva ner morötter i degen, så de fick bli vanliga grötbullar.
Däremot kokade jag gröten på Axas Steel Cut Oats, eftersom jag hade ett paket sådana stående. De ger lite mer tuggmotstånd och (tror jag) fibrer än vanliga havregryn. Det blev en rätt kladdig deg.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
De blev rätt olika i storlek, för jag gjorde dem för små först. Därför fick jag göra den andra plåten med lite större bullar.
Provsmakade en av dem medan den ännu var ljummen. Bredde smör på ena halvan och färskost på den andra. Den med smör på var godast. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#16 Så fina ! Va säkert mumsiga! 😀👍
HH 🙂
#18 Tack.
Det var de. 🤤
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#17 Superb!👍
#20 Tack millan21. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#12 Hur mycket morot tog du i bullarna millan21?
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#22 Till standardreceptet med 25 g jäst så tog jag en ganska så rejäl morot, alt 2 st mindre/medelstora morötter
#23 Då ska jag försöka komma ihåg att testa det. ICA hade extrapris på morötter den här veckan, så jag köpte tre kilo för 15 kronor. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#25 👍
Idag är det grötens dag.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ