Bakprat

Baka från djupfryst

2019-04-03 12:18 #0 av: Tant Grön

Undrar om någon provat att frysa deg och sedan baka ut den? Skall den i så fall tinas först? Tänker på att man i mindre affärer/ kiosker har nybakat bröd, så antar att det är från fryst. Vill gärna ha tips, skulle ju vara bra att få färska frukostfrallor.

Anmäl
2019-04-04 03:48 #1 av: Carmarino

Har inte testat själv, men tydligen funkar det både med otinat och tinat bröd.

https://fredriksfika.allas.se/bake-off-brod-perfekt-frukostfralla/

https://www.lindasbakskola.se/2016/09/18/frysta-bake-off-brod/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-04-05 09:18 #2 av: Tant Grön

Tack för svar, tänkte nog att det skulle gå. Tummen uppTänkte frosta ur frysarna nu till helgen och då kan det bli plats att lösfrysa lite "degfrallor". Det borde väl gå också med andra recept? Funderar på detta, Bolo do caco, recept finns i fjärde inlägget uppifrån:  https://www.matklubben.se/forum/oenskeladan-41/mjukbroed-fran-madeira-6870

Anmäl
2019-04-06 19:54 #3 av: Carmarino

Vet inte hur det är med bröd bakade på torrjäst, men det borde väl funka likadant som med vanlig jäst, bara de har jäst färdigt innan du fryser in dem.

Du får testa och berätta för oss hur det gick. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-04-06 20:21 #4 av: Tant Grön

Det skall jag göra. Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.