Annons:
Etikettbakprat
Läst 578 ggr
Tant Grön
4/3/19, 12:18 PM

Baka från djupfryst

Undrar om någon provat att frysa deg och sedan baka ut den? Skall den i så fall tinas först? Tänker på att man i mindre affärer/ kiosker har nybakat bröd, så antar att det är från fryst. Vill gärna ha tips, skulle ju vara bra att få färska frukostfrallor.

Annons:
Carmarino
4/4/19, 3:48 AM
#1

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tant Grön
4/5/19, 9:18 AM
#2

Tack för svar, tänkte nog att det skulle gå. 👍Tänkte frosta ur frysarna nu till helgen och då kan det bli plats att lösfrysa lite "degfrallor". Det borde väl gå också med andra recept? Funderar på detta, Bolo do caco, recept finns i fjärde inlägget uppifrån:  https://www.matklubben.se/forum/oenskeladan-41/mjukbroed-fran-madeira-6870

Carmarino
4/6/19, 7:54 PM
#3

Vet inte hur det är med bröd bakade på torrjäst, men det borde väl funka likadant som med vanlig jäst, bara de har jäst färdigt innan du fryser in dem.

Du får testa och berätta för oss hur det gick. 👍


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tant Grön
4/6/19, 8:21 PM
#4

Det skall jag göra. 🙂

Upp till toppen
Annons: