Bröd med bakpulver eller bikarbonat

Varför segt bröd ibland?

2019-03-12 20:23 #0 av: icalena

Jag brukar baka ett slags mjukt tunnbröd. Det konstiga är att jag får så olika resultat trots samma recept varje gång. Ibland blir det segt och med ganska mycket tuggmotstånd. Medans ibland är det mjukt och lättuggat.

Det är egentligen gott båda delarna jag bara undrar vad det kan bero på. Jag har samma ugnstemperatur, samma gräddningstid och samma ingredienser. Beror det på hur länge degen bearbetas?

Anmäl
2019-03-12 20:46 #1 av: DesK

Svårt att säga, men bearbetningstiden är nog det som påverkar mest, om du gör allt annat likadant. 

Désirée

Anmäl
2019-03-12 20:55 #2 av: icalena

Okej, Brukar det bli segare av mycket bearbetning eller tvärtom?

Anmäl
2019-03-12 21:22 #3 av: Maleficum

#2 Har ingen bra koll på kan tänka mig att längre bearbetning ger segare bröd då glutenet blir mer bearbetat (såg nån bakkanal där de skulle göra pajdeg eller nåt sånt och sa att man skulle bearbeta degen så kort tid som möjligt just för man inte ville ha ett segt resultat).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-03-12 21:28 #4 av: DesK

Ju längre bearbetning, desto segare bröd.

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.