Annons:
Etikettbröd-med-bakpulver-eller-bikarbonat
Läst 1361 ggr
icalena
3/12/19, 8:23 PM

Varför segt bröd ibland?

Jag brukar baka ett slags mjukt tunnbröd. Det konstiga är att jag får så olika resultat trots samma recept varje gång. Ibland blir det segt och med ganska mycket tuggmotstånd. Medans ibland är det mjukt och lättuggat.

Det är egentligen gott båda delarna jag bara undrar vad det kan bero på. Jag har samma ugnstemperatur, samma gräddningstid och samma ingredienser. Beror det på hur länge degen bearbetas?

Annons:
DesK
3/12/19, 8:46 PM
#1

Svårt att säga, men bearbetningstiden är nog det som påverkar mest, om du gör allt annat likadant.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

icalena
3/12/19, 8:55 PM
#2

Okej, Brukar det bli segare av mycket bearbetning eller tvärtom?

Maleficum
3/12/19, 9:22 PM
#3

#2 Har ingen bra koll på kan tänka mig att längre bearbetning ger segare bröd då glutenet blir mer bearbetat (såg nån bakkanal där de skulle göra pajdeg eller nåt sånt och sa att man skulle bearbeta degen så kort tid som möjligt just för man inte ville ha ett segt resultat).

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

DesK
3/12/19, 9:28 PM
#4

Ju längre bearbetning, desto segare bröd.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: