Använder du bakplåtspapper?
Själv har jag nästan slutat använda det. Smörar plåtarna istället eller smörar och mjölar som man gjorde förr.
https://www.mabra.com/5-anledningar-varfor-du-aldrig-bor-anvanda-bakplatspapper/
Bakplåtspapper är för mig ett papper som läggs på plåten, men det som Naturskyddsföreningen verkar tala om (källan som artikeln hänvisar till) verkar vara bakplåtspapper i teflon? Är bakplåtspapper av papper farligt?
Naturskyddsföreningen rekommenderar på sin hemsida Svanenmärkt bakplåtspapper, vilket verkar vara av papper?
(Förlåt, jag är så förvirrad)
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Svanenmärkt verkar vara det enda som är bra. Som jag förstår är det både engångspapper och flergångs i teflon. Pappret impregneras för att stå emot vatten och fett. Så här skriver Livsmedelsverket:
– Vi tror att en del kommer från material som belagts med fluorerade ämnen för att vara vatten- och fettavvisande.
Kan du ge några exempel?
– Ja, det kan till exempel vara snabbmatskartonger, bakplåtspapper och bullformar.
http://www.vetenskaphalsa.se/livsmedelsverket-svarar-pa-fragor-om-fluorerade-amnen/
#2 men gud, är vanliga papper i teflon? Jag trodde teflon var hårt, liksom som järn. Det är ju inte bra alls. Tack för att du förklarar!
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#3 Det är ju flergångs- vad man nu kallar det , som är gjort av teflon. Det vanliga i papper är impregnerat med farliga ämnen, men inte teflon, om jag fattar rätt.
#4 Okej, tack!
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Vi använder det dagligen hemma och använt bakplåtspapper i 30 år i familjen minst. Plåtarna vi har nu är jättegamla och det fastnar trots man oljar och det är så svårt att få dem rena sen trots blötläggning.