Senast bakat #25
Ny tråd och den förra finns här: https://matbrod.ifokus.se/discussions/56fb671e8e0e7426ca000e54-senast-bakat-24?discussions-2
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det ser gott ut. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag var det min tur att baka surdegsbröd.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Gjorde bröd inspirerade av den här videon. Hade inte i socker, utan gjorde en enkel bröddeg med vatten, jäst, salt och mjöl. Som fyllning hade jag riven ost, som tyvärr läckte ut. Men goda var dom ändå. Råkade ha ett sådant redskap som hon använder, så de var inte svåra att göra. Skall nog göra dem fler gånger med annan fyllning. https://www.youtube.com/watch?v=g4JRKUqImMo&frags=pl%2Cwn
Idag har jag testat att baka Skogaholmslimpor.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#7 Vad spännande, visste inte att man kunde baka dom hemma. Ser ju jättefina ut. Blev dom som dom köpta?
#8 Det var så längesedan jag åt en Skogaholmslimpa så jag minns inte riktigt hur de smakade, men jag tror att det är ganska likt. Fast det är lite skillnad i smak tror jag, men de blev väldigt goda. Dessutom var de jättelätta att baka. 👍
Länk till receptet finns på bakverksajten (se länk i #7) och längre ner i inlägget har jag skrivit lite kommentarer, för tiderna i receptet stämde inte helt med min ugn.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Fyra turkiska bröd idag, nu med en annan fyllning, hackad rödlök, ost och persilja.
Dom blev himmelskt goda. Så kul att prova nya recept och lära nya tekniker. 🙂
Till dessa bröd använder jag inte mjöl för att det inte skall fastna, utan olja. En stor oljad skärbräda i glas och lite olja på händerna. Detta gör att man kan ha i mycket mindre mjöl. Kavlar inte utan trycker ut degen med händerna.
#6 Vad är det för redskap?
\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!
#14 Det syns alldeles i början på videon, vet inte vad det heter. Köpte det för några år sedan för att göra gallerlock till pajer. Mins inte nu var jag fick tag i det, kanske var det från Tescoma, eller från Kina.
#14 Kanske något liknande detta?
https://www.lyckasmedmat.se/kavlar/5717-stadter-roller-pajlock.html
Samma säljs på Bagaren och Kochen, och där finns en bild på hur pajlocket blir. Den är dock dyrare där.
https://bagarenochkocken.se/baktillbehor/kavlar/stadter-monsterskarare-for-pajdeg/
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Mitt surdegsbröd räcker ungefär en månad, så idag var det dags att baka nytt. Eftersom jag dessutom hade ett halvt paket jäst i kylen så passade jag på att testa ett recept jag hittade för några dagar sedan, nämligen honungslimpa.
Honungslimporna blir nog rätt söta, för man skulle ha 170 g honung i degen. 😮
Ska smaka dem i kväll, så det blir spännande att se om de är för söta, eller om de går att äta. 😉
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Bröden blev lite brända, för jag glömde kolla dem de sista minuterna. Kunde konstatera att gräddningstiden i receptet nog inte helt stämmer på min ugn.
Jag använde visserligen termometer, men när bröden hade en innertemperatur på 98 grader så tyckte jag att de fortfarande var lite obakade. Därför bestämde jag mig för att köra dem till 100 grader istället, men jag tror att 99 grader hade varit bättre.
Får se hur de ser ut inuti. Där är de förhoppningsvis inte brända åtminstone. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tycker att dom ser jättefina och goda ut.
Håller med Tant Grön, de ser jättefina ut 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack. Ska snart provsmaka dem. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag testade jag att baka "kanelbullar" på nytt sätt. Blandade kanel och mandelmjöl i degen och bakade ut den i långpanna. Sedan skar jag 3x5 cm stora bitar av kakan. De smakade faktiskt kanelbulle. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
De kommer säkert att gå åt. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#27 Tack , Jodå , dom är slut snart !
HH 🙂
#30 Ser verkligen goda ut ! 😀🥰
HH 🙂
#31 Det var de också. Provsmakade en när de var nybakta, och var tvungen att ta ytterligare en till lunch. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Brukar också kalljäsa brödet ute höst och vår. Perfekt när det är fullt i kylskåpet. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det jäste mycket snabbare än vad jag trodde så nu står brödet i ugnen. Kokade upp en lite vatten och ställde en plåt med kokhett vatten i botten på ugnen. Har man ingen ång-ugn får man vara fiffig och hitta på egna lösningar.
Stolt ägare till fem La permer
Nu har jag provsmakat. Det smakade gott. Har inte ätit bröd på en och en halv månad förutom den brödbiten som jag åt hemma hos min syster i måndags.
Stolt ägare till fem La permer
Bröden ser goda ut.
Det är ju ofta man ser i tips om brödbakning att man ska hälla vatten i en skål och sätta i ugnen, eller duscha med blomspruta, för att det ska bli fuktig så att brödet inte torkar. Klart det hade varit lyxigt med en ångugn, men det är bra mycket billigare att ställa in lite hett vatten i en vanlig ugn. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#38 Vi kikade lite på ångugnar förra hösten då vi byggde om köket. Men det finns inga till vettiga priser som fungerar så som jag vill ha dem. Efter att ha jobbat i kök så är man ju van vid proffsugnar.
Stolt ägare till fem La permer
#39 Ja, men kostnaden för en proffsugn avskräcker. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ser goda ut! Kan du skicka några med brödbandet?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
De ska säljas på loppis i helgen. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Gjorde ytterligare en omgång saffransbullar, men den här gången blev de veganska, d.v.s. ingen mjölk, inget smör och ingen pensling med ägg. Därför blev de rätt matta och bleka. Smaken var det däremot inget fel på.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#44 Lussekatter med saffran, så gott. 🤤 En bagare sa att man kan koka upp lite potatismjöl och vatten och pensla bröden med så blir dom blanka. Det borde väl gå att göra också på lussekatter? Annars måste dom ju inte vara blanka. Nu minns jag inte om det var före eller efter bakningen man skulle pensla. Har det uppskrivet någonstans om någon är intresserad.
#45 Tyvärr smakar de inte så mycket saffran. Tog visserligen bara ett paket saffran i degen, men det brukar räcka. Så det verkar ha varit en lite sämre kvalitet än vanligt. Intressant tips. Ska försöka komma ihåg att testa det vid tillfälle. Har hört att man ska pensla bullarna med ägg efter man tagit dem ur ugnen. Testade det i förrgår, men bullarna blev faktiskt blankare när jag penslade dem innan jag satte dem i ugnen.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
I den här recepttråden https://matbrod.ifokus.se/discussions/4d71454fb9cb46224405a387-klassisk-svensk-limpa-recept finns tips om att pensla bröden innan gräddning med sirapsredning #20
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#47 Ja, fast sirap är ju också socker, om än i flytande form. Så det funkar inte om bullarna ska vara sockerfria. Testade förvisso bara att göra sockerlag på Sötin, och det funkade inte så bra. Kanske det fungerar bättre med Sötin flor. Det är ju inte lika stora sockerkristaller i det. Får testa det nästa gång.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#49 Ser riktigt goda ut ! 😀🌹
HH 🙂
#49 Håller med. De ser riktigt mumsiga ut. 🤤
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Sonen sa att de smakade bra. Själv äter jag inte bröd.
Stolt ägare till fem La permer
Potatisbröd, Åh så gott 😍
#55 Det har jag nog aldrig testat. Får göra det vid tillfälle. (Mina bullar var grötbullar med morot. 😉)
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#55 Det var så gott, alldeles krispig yta och men luftigt och mjukt inuti 🙂
#55 Dina bröd ser också jättegoda ut.
Tack Vissenros. Har du något bra recept på Potatisbröd?
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#59 Sent svar men såhär gör jag.
- Koka tre stora potatisar utan skal och mosa dem.
- Blanda 25 g jäst med fingervarm mjölk och blanda med potatisen.
- Salta och arbeta med en smidig deg
- Låt jäsa i ca en timme, sätt på ugnen på 225 grader
- Grädda bröden i 25-30 minuter
- Skiva och njut!
#61 Ska det inte vara något mjöl alls i degen, utan bara potatis, mjölk och jäst (och salt)? Det låter ju enkelt. 👍
Är det typ bakpotatis-storlek eller mindre potatisar?
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#62 Var lite stressad när jag skrev.
Det är ca 2dl glutenfritt mjöl (undviker gluten). Det är mindre potatisar men tror att alla sorter fungerar.
Krispiga på utsidan men alldeles mjuka inuti.
#63 Funkar det med vanligt vetemjöl också tror du? Har inget glutenfritt mjöl hemma.
Är det bröden som är krispiga på utsidan och mjuka inuti?
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Inspirerad av Carmarino så satte jag en deg med bl a rivna morötter och grahamsmjöl, återstår att se hur det blir…
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det ser gott ut DesK. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Har bakat äppelbröd idag. Det är första gången jag testar det receptet så det ska bli spännande att smaka det. Limporna ska svalna under bakduk, och det gör de just nu. Ska försöka komma ihåg att fotografera dem innan jag fryser in dem, så att ni får se hur de blev.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#68 Spännande! Jag väntar på bilden på brödet , bröden ! 😀
HH 🙂
#71 Mums ! Ser riktigt goda ut! 😀
HH 🙂
#71 Håller med Soligajag1. 🤤
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#74 Menade att jag höll med om att DesK:s bröd ser goda ut. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#74 Då kanske du kan baka sådana här bröd, med lågt kolhydratinnehåll:
https://lindasbakskola.se/2019/07/16/diabetesbrod-diabeteslimpa-recept/
https://www.matklubben.se/recept/diabetesbroed-lchf-66417
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#76 Förstod att du menade det Desk hade bakat , kollar recept på lagkolhydrat bröd , men bakar jag det så äter jag. Så jag avstår ! Tack 😊
HH 🙂
Psst, det finns en grupp här på sajten med lågkolhydratbröd 😎🤐
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#78 Tack så mycket! Gulligt av dig! 😀👍🥰
HH 🙂
Samma typ av formbröd som i #71, men med lite mer grahamsmjöl i. Jag försöker ”lura” mina killar att äta mer fibrer 😇
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Så här ser bullarna ut. Har inget pärlsocker på eftersom jag dels inte tycker så mycket om det och dels ska bjuda bullarna på några som är diabetiker. Bullarna i sig är också sockerfria, bakade med steviasocker, och fyllningen består av enbart smör och blåbär.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#86 Carmarino, det lät ju spännande 🙂 Har du något recept att dela med dig av?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#87 Hittade det i senaste numret av Matmagasinet (nr 2/2020), så jag kan tyvärr inte lägga ut det här. Förmodligen kommer det ut på deras hemsida så småningom.
Det heter egentligen "Apelsinrosetter med rosmarinsocker", men jag blev aldrig klok på hur man gjorde "rosetter" av dem, så jag bara snurrade bullarna så gott jag kunde. Sedan tycker jag inte om rosmarin, så därför penslade jag bullarna med ägg istället för smält smör och rosmarinsocker.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Bakade morotsbröd i långpanna idag. Jättepraktiskt recept. Rör ihop degen kvällen innan, tryck ut i en långpanna och ställ den i kylen över natten. (Jag ställde den på balkongen, för jag har inte plats i kylen.) Ta sedan in den på morgonen och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Grädda i 20-25 minuter och sedan är det klart.
Mitt bröd hade nog mått bra av några minuter till i ugnen, men när jag mätte med termometern så visade den att brödet var färdiggräddat. Nåja, de går bra att äta ändå.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag blev det lite frukostbullar. Fast jag äter ju inte bullar till frukost så det får bli kvällsmatsbullar istället. 😉
De är med vetekli och morötter. Degen var rätt kladdig, så det var inte så lätt att få dem snygga, och inte heller att få dem lika stora
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Bakade också en "skafferirensningskaka", d.v.s. jag tog lite andra ingredienser än de som stod i receptet. Höll mig dock till receptet genom att blanda i kakao, vaniljfrön samt rivet skal och saft av en apelsin.
Däremot bytte jag ut vetemjölet mot ölandsvete och blandade tre olika sorters socker, eftersom jag hade lite "småslattar" av kokossocker och rörsocker. De räckte inte så jag fick komplettera med rörsocker. Slutligen tillsatte jag en riven tonkaböna för att testa hur det blir i en mjuk kaka.
Bakade den i långpanna, för då kan jag skära den i lagom stora bitar och frysa in.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det ser gott ut MonicaLagerquist. 👍🤤
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Kan berätta att bullarna i #91 blev otroligt saftiga och goda. Nästa gång jag bakar dem tror jag att jag ska testa att baka dem som en limpa istället. Det är förmodligen enklare. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Så gott. 🤤
Det är extrapris på morötter på ICA den här veckan, så jag köpte två kilo. Ska baka lite fler bullar som de i #91, för de är så otroligt goda.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#100 Säkert goda. Själv äter jag inte bröd så jag fick bara lukta på dem.🤦♂️
Stolt ägare till fem La permer
Gott! 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Och här är det färdiga resultatet. De doftar lika förföriskt gott som de gjorde förra gången - och de är precis lika goda som de doftar.🤤
Det är nästan så att jag längtar till i kväll när det är dags att provsmaka dem.😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ser mumsigt ut 👍
# 106 Ser så smaskigt ut ! 😀
HH 🙂
De är precis lika goda den här gången. 😋
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Välkomna till vår nya tråd
https://matbrod.ifokus.se/discussions/5e689e648e0e741d44004d7e-senast-bakat-26
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.