Morotsbröd
Morots gifflar 5 dl vatten 50 gr torrjäst Salt ( efter smak ) Sirap ( efter smak ) 3 dl havregryn 3 dl blandade nötter o torkad frukt . 7-8 dl vetemjöl Ca 2 dl rapsolja Ägg till pensling ( ugn - 225-250 - 5-8 min , mitt i ugnen) Gör såhär: Värm vattnet till FIngervarmt , häll i en bunke , ha i torr jäst , salt , sirap , havregryn , blandade nötter + torr frukt. Vispa , ha i olja , rör om , Ha i vetemjöl o olja om vartannat , degen ska va lite kladdig när den är klar för jäsning , 40 min , Lägg upp degen på bakbordet , ha mjöl på , kavla ut den med kruskavel ( går bra med en vanlig) Dela degen i trekanter o rulla ihop dem från den breda änden. Lägg på plåt för att jäsa , ca 15-20 min, Pensla o ställ i ugnen , Vill du ha dem frasiga ha dem en stund längre i ugnen. Lycka till! Supergott med marmelad, 😀👍
HH 🙂
Fina bullar. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#2 Bakar inte så mycket matbröd. Det blir mest surdegslimporna jag gör. Fast jag bakade faktiskt kanelbullar för en dryg vecka sedan. Skulle vilja baka mer, men man ska ju hinna äta upp det också. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ