Jästbröd

Morotsbröd

2018-10-07 20:19 #0 av: Soligajag1

Morots gifflar
5 dl vatten
50 gr torrjäst
Salt ( efter smak )
Sirap ( efter smak )
3 dl havregryn
3 dl blandade nötter o torkad frukt .
7-8 dl vetemjöl
Ca 2 dl rapsolja

Ägg till pensling ( ugn - 225-250 - 5-8 min , mitt i ugnen)
Gör såhär:
Värm vattnet till FIngervarmt , häll i en bunke , ha i torr jäst , salt , sirap , havregryn , blandade nötter + torr frukt.
Vispa , ha i olja , rör om ,
Ha i vetemjöl o olja om vartannat , degen ska va lite kladdig när den är klar för jäsning , 40 min ,
Lägg upp degen på bakbordet , ha mjöl på , kavla ut den med kruskavel ( går bra med en vanlig)
Dela degen i trekanter o rulla ihop dem från den breda änden.
Lägg på plåt för att jäsa , ca 15-20 min,
Pensla o ställ i ugnen ,
Vill du ha dem frasiga ha dem en stund längre i ugnen.
Lycka till!
Supergott med marmelad, 😀👍

HH Glad 

Anmäl
2018-10-07 20:22 #1 av: Carmarino

Fina bullar. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-07 20:30 #2 av: Soligajag1

# 1
Tackar !
Det va längesen jag bakade bröd , ( har vart förkyld hela veckan , hade tråkigt o bakade bröden) 😀
Vad brukar du baka ??
Bakade piroger förra året , till julen .

HH Glad 

Anmäl
2018-10-07 20:32 #3 av: Carmarino

#2 Bakar inte så mycket matbröd. Det blir mest surdegslimporna jag gör. Fast jag bakade faktiskt kanelbullar för en dryg vecka sedan. Skulle vilja baka mer, men man ska ju hinna äta upp det också. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.