Jästbröd

Monicas Ölbröd

2018-06-19 14:24 #0 av: MonicaLagerquist

Ca 24 bröd

1 portion havregrynsgröt (1 dl havregryn 2 dl vatten 3 minuter i micron)

3 dl ljummen öl ca 37 grader

2 dl ljummet vatten ca 37 grader

50 gram jäst

1 msk soja

½ dl sirap

1 tsk salt

12 -14 dl vetemjöl (hade inget annat hemma)

Värm degspadet, smula i jästen.

Blanda i gröt salt, soja och sirap.

Rör om med en träsked.

Häll i mjölet lite i taget och bearbeta med bakmaskin/elvisp med degkrokar.

Blanda i så mycket mjöl att degen släpper från bunken.

Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk.

Dela degen i 24 bitar.

Rulla till runda bullar.

Låt jäsa på plåten ca 30 minuter.

Grädda i 225 grader ca 5-7 minuter.

Låt svalna under bakduk, sen är det bara att äta! 

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-19 14:25 #1 av: MonicaLagerquist

Det vart ju ingen bra bild på den färdiga macken.Gör ett nytt försök.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-19 16:24 #2 av: Carmarino

Det ser ju gott ut. Smakar det mycket öl?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-19 16:50 #3 av: MonicaLagerquist

#2 Nej tyvärr.

Nästa gång ska jag testa rågmjöl/rågsikt tänkte jag.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-19 16:58 #4 av: Carmarino

#3 Det är väl ungefär som när jag använde julmust som degvätska. Man kände inte smaken av musten, men den gjorde brödet lite mörkare.

Det kan nog bli gott med rågmjöl. Lite "rustikare" smak gissar jag.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-19 17:03 #5 av: MonicaLagerquist

#4 Jag trodde att jag hade rågmjöl hemma när jag började med det var slut.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-19 17:12 #6 av: Carmarino

#5 Det har hänt mig också. Irriterande.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-19 17:14 #7 av: MonicaLagerquist

#6 Tänkte först gå över till grannen och låna men orkade inte det så det fick bli vetemjöl denna gång.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-19 17:15 #8 av: Carmarino

#7 Det funkar ju det också. Bullarna ser goda ut i alla fall. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-19 20:07 #9 av: DesK

Ser jättegoda ut Lipar Med rågmjöl i så blir det mer smak på bröden. Vill man ha mer ölsmak, så kan man ha i svensk porter Glad

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.