Annons:
Etikettjästbröd
Läst 1165 ggr
MonicaLagerquist
2018-06-19 14:24

Monicas Ölbröd

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 7
Förhandsgranskning av bild 2 av 7
Förhandsgranskning av bild 3 av 7
Förhandsgranskning av bild 4 av 7
Förhandsgranskning av bild 5 av 7
Förhandsgranskning av bild 6 av 7
Förhandsgranskning av bild 7 av 7

Ca 24 bröd

1 portion havregrynsgröt (1 dl havregryn 2 dl vatten 3 minuter i micron)

3 dl ljummen öl ca 37 grader

2 dl ljummet vatten ca 37 grader

50 gram jäst

1 msk soja

½ dl sirap

1 tsk salt

12 -14 dl vetemjöl (hade inget annat hemma)

Värm degspadet, smula i jästen.

Blanda i gröt salt, soja och sirap.

Rör om med en träsked.

Häll i mjölet lite i taget och bearbeta med bakmaskin/elvisp med degkrokar.

Blanda i så mycket mjöl att degen släpper från bunken.

Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk.

Dela degen i 24 bitar.

Rulla till runda bullar.

Låt jäsa på plåten ca 30 minuter.

Grädda i 225 grader ca 5-7 minuter.

Låt svalna under bakduk, sen är det bara att äta!

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
MonicaLagerquist
2018-06-19 14:25
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Det vart ju ingen bra bild på den färdiga macken.Gör ett nytt försök.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2018-06-19 16:24
#2

Det ser ju gott ut. Smakar det mycket öl?


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

MonicaLagerquist
2018-06-19 16:50
#3

#2 Nej tyvärr.

Nästa gång ska jag testa rågmjöl/rågsikt tänkte jag.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2018-06-19 16:58
#4

#3 Det är väl ungefär som när jag använde julmust som degvätska. Man kände inte smaken av musten, men den gjorde brödet lite mörkare.

Det kan nog bli gott med rågmjöl. Lite "rustikare" smak gissar jag.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

MonicaLagerquist
2018-06-19 17:03
#5

#4 Jag trodde att jag hade rågmjöl hemma när jag började med det var slut.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2018-06-19 17:12
#6

#5 Det har hänt mig också. Irriterande.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
MonicaLagerquist
2018-06-19 17:14
#7

#6 Tänkte först gå över till grannen och låna men orkade inte det så det fick bli vetemjöl denna gång.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2018-06-19 17:15
#8

#7 Det funkar ju det också. Bullarna ser goda ut i alla fall. 👍


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

DesK
2018-06-19 20:07
#9

Ser jättegoda ut 😛 Med rågmjöl i så blir det mer smak på bröden. Vill man ha mer ölsmak, så kan man ha i svensk porter 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonicaLagerquist
2018-06-19 21:04
#10

#9 Nej man tar av mannens hemgjorda öl.(fast det är jag för snål för)

Stolt ägare till fem La permer

Upp till toppen
Annons: