Annons:
Etikettglutenfria-recept
Läst 2141 ggr
Carmarino
2018-05-04 17:02

Gott glutenfritt bröd.

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Hade bara en skiva bröd kvar av surdegsbrödet, och jag har inte någon surdeg kvar. Därför bestämde jag mig för att testa att baka en glutenfri limpa med samma recept som till bullarna jag gjorde för ett tag sedan.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
2018-05-04 17:02
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Har inte lyckats få tag i någon mandelgrädde, så jag testade att byta ut den mot äppelmust istället. Det gick bra.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2018-05-04 17:02
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Blandade ihop alla torra ingredienser redan tidigt imorse (i natt).


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2018-05-04 17:03
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Övriga ingredienser blandade jag ihop när det var dags att baka.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2018-05-04 17:03
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Degen är så lätt att röra ihop att det gjorde jag för hand med hjälp av en visp.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2018-05-04 17:03
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Här har degen jäst i drygt en timme, kanske mer. Kollade inte klockan så noga.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2018-05-04 17:04
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Formade degen så gott det gick till en limpa och lade den i en oljad brödform.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
2018-05-04 17:04
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#7

Här har den jäst i drygt en halvtimme.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2018-05-04 17:04
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

Färdigbakad, 98°C innertemperatur. Det tog ca 35-40 minuter.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2018-05-04 17:05
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#9

Ute ur formen.

Var ju tvungen att smaka en tunn skiva när brödet svalnat. Kan inte påstå att jag kände någon smak av äppelmusten, men brödet var saftigt och gott - och det är ju huvudsaken.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

[VSK]
2018-05-04 18:02
#10

Kanske du får ha i mer eller starkare äppelmust nästa gång du bakar. Ser väldans gott ut 🙂

Carmarino
2018-05-04 18:07
#11

Den äppelmusten är rätt koncentrerad, men jag kan ju testa att inte spä ut den utan ersätta även vattnet med must. Fast brödet är rätt gott utan äppelsmak också faktiskt. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Fransu
2018-05-04 18:15
#12

Ser fantastiskt gott ut! 🙂

"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."

Carmarino
2018-05-04 18:19
#13

Tack Fransu. Det är väldigt gott också. Är inte glutenintolerant men blev glatt överraskad när jag testade receptet. Brödet smakar nästan som en grahamsbulle, trots att det inte finns något grahamsmjöl i det.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Upp till toppen
Annons: