Annons:
Etikettjästbröd
Läst 2391 ggr
millan21
2017-03-03 18:07

Jäsning 8 timmar

Jag hittade ett recept på en limpa som jag satte igång att baka. Jag hade inte läst receptet så noga utan  läste allteftersom medan jag blandade ingredienserna. När jag satte den på jäsning kl 16.00 såg jag att den skulle jäsa hela 8 timmar. Jag tänkte den skulle vara klar till kvällsfikat men nu ska den alltså in i ugnen först vid midnatt.

Varför är det så olika jästid på olika matbröd?

Annons:
Sindri
2017-03-03 19:49
#1

Tror det beror på mängden jäst i förhållande till andra ingredienser. Ju längre brödet får jäsa desto mer smak utvecklas. Om du inte vill vara uppe hela natten kan du ställa den i kylskåpet och få nygräddat bröd till frukost.

millan21
2017-03-03 19:54
#2

Tack! Ska göra så

Upp till toppen
Annons: