Surdegsgrund och processer

Olika surdegsgrunder eller samma?

2016-08-17 15:30 #0 av: tlover

Använder ni olika surdegsgrunder till bröd gjort på olika slags mjöl eller har ni en och samma?

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2016-08-17 16:54 #1 av: DesK

Tidigare har jag haft olika surdegsgrunder, men numera kör jag med en och samma, gjord på fint rågmjöl.

Désirée

Anmäl
2016-08-17 17:13 #2 av: tlover

#1 är det stor smakskillnad? Jag skulle vilja baka tex baguette, hamburgarbröd och liknande som passar på vetemjöl och jag har en rågsurdeg som skulle överleva en atombomb redan.

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2016-08-17 17:17 #3 av: DesK

Rågsurdegen känns lite mindre sur i smaken, tycker jag. Jag har även bakat kanelbullar med lite rågsurdeg och lite jäst. Det blir mycket gott Glad

Désirée

Anmäl
2016-08-17 17:19 #4 av: tlover

#3 perfekt

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.