Surdegen lever
Jag har nu i flytten tinat min frysta surdeg och den lever. Den bublar inte riktigt lika mycket som förr men den står svalare också
l'm back
#2 Hur har du gjort för att frysa den? Jag bakar sällan så har svårt att hålla min surdeg vid liv ibland (trots att den bor i kylen mellan gångerna) så skulle vara rätt smidigt om man kunde få igång en ordentlig omgång och frysa ner i portioner istället att ta fram och återuppliva när det är dags för bakning.
Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu
#3 jag frös bara in ( i en plastburk istället för glas som det ofta är med surdeg). när jag tog ut den igen slängde jag i lite honung förutom mjölet för att ge den en extra kick
l'm back
#4 Så man behöver inte ha i mer mjöl eller nåt sånt för det ska funka? Låter ju enkelt och bra då (har små 1dl burkar som skulle vara perfekt om man kunde använda för ändamålet).
Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu
#5 inte mer än vanligt
l'm back
#6 Toppen! Då ska jag göra det nästa gång jag väckt upp den och bakat.
Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu
#7 första gången kan du göra som jag gjorde, jag frös in hälften och sparade hälften som vanligt för säkerhets skull
l'm back
Testa att torka lite av surdegen, det gör jag, när jag har en riktigt aktiv och bubblig suris. Det var någon som sa till mig att det är bättre att torka än att frysa surdeg.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#9 Hur torkar man den på bästa sätt? Och hur förvarar man det bäst? Kan ju alltid testa båda metoderna.
Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu
Jag brer ut det rätt tunnt på bakplåtspapper och lägger den uppepå ett köksskåp tills den har torkat. Det brukar ta några dagar, sen tar jag loss den från pappret och bryter i mindre bitar som jag lägger i en glasburk med lock. Så här har degen i stort sett evigt liv 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.