Bakprat

Senast bakat #24

2016-03-30 07:41 #0 av: DesK

Vad bakade du senast? Berätta och visa gärna en bild!
Den förra tråden finns här:
http://matbrod.ifokus.se/discussions/53278000ce12c447d00000db-senast-bakad-23?discussions-1

Désirée

Anmäl
2016-03-30 12:07 #1 av: Snovit79

Det sista jag bakade, med bild är min ängladotters 1-års dag. Med lite hjälp av barn.Stjärnor 


Anmäl
2016-03-30 16:15 #2 av: Anterrabae

Åh, vilken vacker tårta, Snövit.. ❤️

Jag baka Autolysbröd.. Långtidsjästa och gräddade i hög värme.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2016-03-30 16:59 #3 av: sjukkatt

#1 Ja, den var verkligen jättefin! :-)

#2 De får du allt visa bild på! :-P

Anmäl
2016-03-30 23:21 #4 av: Anterrabae

Ja, visst men de ser rätt trista ut, som vanliga vita formbröd :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2016-03-31 06:18 #5 av: DesK

#4 Även formbröd är fina och inte tråkiga Glad

Désirée

Anmäl
2016-03-31 06:51 #6 av: sjukkatt

Igår bakade jag frallor/tekakor? med chiafrön och majsmjöl. Blev bra, men har inte vågat smaka på dem ännu så uppdatering kommer lite senare idag. :-P

Anmäl
2016-04-06 14:30 #7 av: sjukkatt

Frallorna vart supergoda!!

Och alldeles strax åker det in ett morotsbröd på långpanna som jag hittat recept på härinne. Bytte ut lite av mjölet mot olika frön. Får se hur det blir.

Anmäl
2016-04-06 17:54 #8 av: Tant Grön

Vet inte om man kan kalla det för att baka, men jag gjorde fröknäcke idag.

Anmäl
2016-04-06 23:59 #9 av: Anterrabae

#8 klart det är att baka.. vad har du annars gjort för att få fram dem? ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2016-04-09 10:55 #10 av: DesK

#8 Instämmer med Ida, klart att det är bakat Glad

Igår bakade jag svensk limpa  http://matbrod.ifokus.se/discussions/4d71454fb9cb46224405a387-klassisk-svensk-limpa-recept

Désirée

Anmäl
2016-04-09 16:07 #11 av: Tant Grön

Men fröknäcke känns för enkelt att göra för att kalla det att baka. Glad
Igår bakade jag i alla fall kanelbullar.

Anmäl
2016-04-13 15:42 #12 av: Tant Grön

Idag blev det jättegoda små havrebröd med linfrön och solrosfrön.

Anmäl
2016-04-13 15:47 #13 av: Tant Grön

#6 Kan man få receptet? Har en massa chiafrön som jag inte vet vad jag skall göra med, (förutom fröknäcke så klart). Men det kan man ju inte äta jämt.

Anmäl
2016-04-13 16:03 #14 av: Snovit79

Vi bakade snabba frallor idag. Kom ihåg att ta kort på min puttrande deg efter 5 min, men inte på frallorna - de försvann. Skämtar

Gjorde vattfrallor; 5 dl fingervarmt vatten, 1 pkt torrjäst, 1 msk vit sirap, ½ msk salt , 50 g fett & mjöl. Vallmo och ost på. 


Anmäl
2016-04-13 20:10 #15 av: sjukkatt

#13 Jag lägger ut det här ifall fler vill ha det!!

Tekakor med chiafrön.

12-14 st

25g jäst

5dl fingervarm mjölk

2msk ljus sirap

1tsk salt

1msk fiberhusk

1½dl chiafrön

1½dl maizena majsstärkelse

2dl majsmjöl

3dl bovetemjöl

Garnering: chiafrön

Gör såhär:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, salt, fiberhusk, chiafrön, maizena, majsmjöl och bovetemjöl lite i taget.

Vispa ihop allt till en lös deg med en elvisp eller för hand med en vanlig slev. Täck bunken med plast eller vanlig handduk och låt degen jäsa i ca 75 minuter.

Rör om degen. Klicka ut den till 12-14 bröd fördelat på två plåtar med bakplåtspapper. Klicka inte ut dem för tätt eftersom bröden lätt flyter ut. Strö över chiafrön.

Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda bröden mitt i ugnen i 14-15 minuter.

Låt dem svalna på galler under bakduk.

Anmäl
2016-04-13 20:20 #16 av: DesK

#15 Kan du lägga ut det i ett nytt eget inlägg, då blir det mycket lättare att hitta det Glad

Désirée

Anmäl
2016-04-13 22:14 #17 av: Tant Grön

#15 Tusen tack, dom skall jag baka nästa gång Tummen upp
#16 Jag brukar markera/kopiera bra recept och lägga in på min epost, som jag skickar till mig själv och flaggar. Lätt att glömma annars.

Anmäl
2016-04-14 06:04 #18 av: DesK

Tant Grön, jo det kan man göra, men både här och på Matlust vill vi att recepten ska vara sökbara via sökmotor och det blir de inte lika lätt, när de ligger inne i en tråd. Det är också anledningen till att vi oftast sätter in ordet recept i recepttrådar.

Désirée

Anmäl
2016-04-14 06:06 #19 av: sjukkatt

18# jag la in receptet i min egna tråd.

Anmäl
2016-04-14 06:09 #20 av: DesK

#19 Stjärnor Blomma Stjärnor

Désirée

Anmäl
2016-04-18 08:16 #21 av: sjukkatt

Bakade ett supergott lingonbröd i lördags! nomnom :-)

Anmäl
2016-04-29 19:44 #22 av: sjukkatt

Idag blev det det goda morotsbrödet på långpanna samt två avlånga filmjölksbröd med russin, diverse fröer och valnötter i!!

Ni får skicka pm om ni vill ha receptet...;-P

Jag har lite vågat smaka på det ännu, men risken att det skulle smaka skit är rätt lite tror jag! ;-)

Anmäl
2016-05-09 22:10 #23 av: DesK

Äntligen fick jag igång min gamla surdeg Glad

Désirée

Anmäl
2016-05-16 22:45 #24 av: Sabinan

Yngsta dottern och jag bakade två limpor ungerskt lantbröd idag Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-05-17 14:33 #25 av: Carmarino

#24 Mmm vad god den ser ut. Dreglar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-05-17 23:04 #26 av: Sabinan

#25 Tack, den är god Glad
Dottern tycker dock att den smakar "lite konstigt", förstår inte alls vad hon menar Funderar 

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-06 02:55 #27 av: Sabinan

Nu har jag bakat ett surdegsbröd efter detta recept.
Det ser väldigt trevligt ut och doftar mycket gott men den är fortfarande varm, så det blir avsmakning till frukost Glad

Tack snälla Desirée för surdegen Hjärta
Nu finns det surdegsgrund i kylen samt en burk torkad variant om det skulle knipa Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-08 12:02 #28 av: DesK

#27 Sabina, vad roligt att du blev nöjd! Glad

Désirée

Anmäl
2016-06-09 02:17 #29 av: Sabinan

#28 Tack för receptet. Det var ett jättebra recept på ett mycket gott bröd, så den kommer jag göra ofta Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-18 03:47 #30 av: Sabinan

Bakade ett surdegsbröd med torkade aprikoser och fikon i. Blev väldigt gott, det tyckte visst fler än jag i huset, så jag är glad att jag fick tre skivor denna gång Skrattar

Imorgon ska jag baka ett valnötsbröd med surdegen, tror att även den kommer smaka mycket bra Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-22 18:16 #31 av: DesK

Idag har jag bakat glutenfri toscakaka och Annas citronkaka

Désirée

Anmäl
2016-06-23 01:52 #33 av: Sabinan

#32 Åh, vad det såg gott ut! Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-23 01:56 #34 av: Sabinan

Här om dagen bakade jag ett långpannebröd med dubbla mängden surdegsgrund. Det blev väldigt saftigt med en markant smak av surdeg. Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-23 16:22 #35 av: Carmarino

Idag blev det Pannacottatårta.

I helgen bakade jag en kokoskaka i långpanna, men den fotograferade jag aldrig. Den blev så god att den hade strykande åtgång. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-06-25 22:50 #36 av: sjukkatt

#35 ser riktigt god ut!

Idag har jag bakat potatismuffins, hastbullar samt en kaffekaka med blockchoklad i. 😀

Anmäl
2016-06-26 13:29 #37 av: Carmarino

#36 Tack. Ja, det blev väldigt god.

Idag håller jag på och bakar en "godiskaka" - massor av choklad, marshmallows och kolasås, med chokladtryffel på toppen. Väntar på att den ska svalna så att jag kan lägga på toppingen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-07-30 01:07 #38 av: Tant Grön

Igår gjorde jag en deg på en halv liter vatten, vetemjöl och dinkel, jäst och salt. Av den blev det jättegoda Albanska petla, några misslyckade bagels och tre smaskiga pizzor.

Anmäl
2016-08-01 11:26 #39 av: Soligajag1

Dessa bakade jag i helgen , tyckte det blev riktigt lyckat! 

Hjortronpajer och en Svartvinbärspaj .

Pajer

HH Glad 

Anmäl
2016-08-01 19:47 #40 av: sjukkatt

#39 Det ser riktigt gott ut!

Igår vart det ett vanligt bikarbonatsbröd smaksatt med anis och fänkål.

Anmäl
2016-08-17 17:06 #41 av: Maleficum

Senaste jag bakat var dinkelsurdegsbröd åt mina grannar som varit snälla och kollat min brevlåda medan jag var på semester.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-08-17 17:18 #42 av: tlover

Senaste baket var ett glutenfritt morot- och lökbröd som blev jättesaftigt. Men det är en vecka sedan nu så jag måste baka igen snart

Anmäl
2016-08-21 15:27 #43 av: Soligajag1

Jag bakar kanel-/ vaniljbullar dagligen . 

Muffins blev det med, gör en glasyr av färsk apelsinsaft o Florsocker, sen kokos på. StjärnorStjärnor

HH Glad 

Anmäl
2016-08-28 19:40 #44 av: sjukkatt

Hastbullar med jordgubbssylt i..riktigt goda!
Och frukostfrallor med torkade aprikoser och krossade linfrön. Åt en till frukosten idag, smarrigt!

Anmäl
2016-08-28 20:46 #45 av: tlover

Earl greymuffins var det senaste

Anmäl
2016-09-02 08:18 #46 av: sjukkatt

#45 det lät gott. Skulle man kunna få receptet? :-)

Anmäl
2016-09-02 09:32 #47 av: tlover

#46 Här har du receptet, det är perfekt om man vill ha citrussmak i bakverk men inte har citrus hemma märkte jag då jag gjorde receptet

Anmäl
2016-12-21 19:48 #48 av: usd

Bakat 4 fina Saltå Barjsabröd med orginaltecept. Älskar kumminsmaken! Jäste i korgar och gräddade på min billiga "baksten". Den består av 4 st oglaserade klinkers som jag lägger bredvid varandra på bakugnsgallret. Pytsar in bröden med gammal ärvd brödspade och känner mig som en riktig bagare ;) Häpp!

Anmäl
2017-02-15 15:26 #49 av: sjukkatt

Har just nu ett bikarbonat/filmjölksbröd i ugnen. Gjort det en gång förut, riktigt gott!

Innehåller massa olika fröer, nötter, torkade aprikoser samt fikon.

Anmäl
2017-02-15 16:00 #50 av: Soligajag1

#49  Hejsan ! 

Skulle du ha lust att ta en bild på ditt filmjölksbröd och lägga in det här, tack och recept tack.  Glad 

Jag bakade dessa i förra veckan, , bröd, piroger , bullar och kakor , till Loppis . Kanel bullar, gifflar, Sverige kaka, finska köttfärspiroger . Denna helg får jag hjälp av min syster . Så kul!! Glad 

HH Glad 

Anmäl
2017-02-17 15:16 #51 av: sjukkatt

# 50 Jag har ingen bild, men här kommer receptet:

Fikon och nötbröd

Ingredienser:

1 dl valnötter

1 dl mandel

150 g torkade fikon

100 g aprikoser

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

50 g russin

2 dl rågmjöl

4 dl vetemjöl

2 tsk anisfrön

2 tsk fänkålsfrön

5 dl filmjölk

1 tsk bikarbonat

1 ½  tsk salt

1 dl mörk sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka nötter och mandel. Strimla fikon och aprikoser. Blanda allt plus fröna, russin med mjölet och kryddorna.

Blanda ihop filmjölk , bikarbonat och salt. Rör sedan ner de torra ingredienserna tillsammans med sirap. 

Rör om väl till en kladdig deg. Smörj eller klä en avlång form (1½-2 L)  med bakplåtspapper. Klicka sedan i degen.

Strö lite mjöl på toppen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1h.

Sänk sedan värmen till 175 grader och grädda i ytterliggare 30 min.

Täck över brödet med folie eller bakplåtspapper mot slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna inlindat i en handduk.

Njut!! 

Anmäl
2017-02-20 07:53 #52 av: Soligajag1

#51  

Tackar så mycket för recept . Ska prova en dag!! 

Kram Glad 


HH Glad 

Anmäl
2017-02-20 20:40 #53 av: sjukkatt

#52 Varsågod! Ja, gör det. Blev väldigt gott!!

Kram

Anmäl
2017-03-08 21:19 #54 av: sjukkatt

Vanliga tekakor blev det idag. :-P

Anmäl
2017-04-02 14:28 #55 av: Carmarino

Det blev ett par omgångar surdegsbröd idag. Samma recept men två olika sorter; baguetter och bullar.StjärnorStjärnor

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-14 12:28 #56 av: Carmarino

Rågbullar på surdeg, med kruskakli i degen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-15 11:12 #57 av: Soligajag1

#56 Dom ser riktigt goda ut!! 

Dessa bakade jag härom dagen :Gifflar Glad 

HH Glad 

Anmäl
2017-05-15 13:17 #58 av: Carmarino

#57 De var goda faktiskt. Glad

Dina bullar ser också väldigt goda ut.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-16 14:02 #59 av: Carmarino

Bakade två limpor surdegsbröd. Samma recept som i #55, men det blev limpor istället. Strödde nigellafrön på den ena och blå vallmofrön på den andra.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-16 18:53 #60 av: Soligajag1

#58  , 59  Dina baguetter och småbröd ser såå goda ut!! 

Ska försöka baka dessa en dag ! 

HH Glad 

Anmäl
2017-07-16 19:03 #61 av: Carmarino

#60 Tack. Limporna ligger i köket nu, och doftar otroligt gott. Ska snart gå och skära mig en macka och äta den med ost på. Mmmmm. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-27 11:02 #62 av: sjukkatt

Enbart tekakor...:-P

Anmäl
2018-01-18 10:34 #63 av: Carmarino

Bakade surdegsbröd idag. Samma recept som i #55, men jag ändrade lite på ingredienserna och bakade ut dem som limpor. Använde det sista av julmusten som degvätska och bytte ut en del av vetemjölet mot grovt rågmjöl. Strödde på "grekisk brödkrydda", d.v.s. sesamfrön och nigellafrön (kalonjifrön).

Tog dem ur ugnen för någon timme sedan, så de är fortfarande varma och jag har inte smakat dem än.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-18 14:14 #64 av: Carmarino

"Recension" av brödet finns här. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-22 12:55 #65 av: Soligajag1

#63 Ser riktigt smaskiga ut!! 😀
Har du recept åt mig. Tack 😀

HH Glad 

Anmäl
2018-01-22 15:30 #66 av: Carmarino

#65 Här är grundreceptet, så får du själv experimentera med degvätska och mjölsorter. Glad

Ingredienser:
25-50 g jäst
6-7 dl kallt vatten (beroende på mjölsort; vetemjöl special behöver mer vätska)
1 påse färdig rågsurdeg, Kronjäst
2-4 tsk salt
900 g vetemjöl (ca 15 dl), eller 750 g vetemjöl och 150 g grövre mjöl
valfria frön, t.ex. solros, vallmo eller sesam
ev. olja till formarna

Ugn:
240 + 200°C

Gör så här:
Smula ner jästen i assistentens bunke. Man kan använda antingen 25 eller 50 g jäst. Det blir bra vilket som.
Blanda ner vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
Rör ner surdegen i blandningen.
Rör ner vetemjölet.
Kör degen på lägsta hastighet i ca 7 minuter.
Blanda i saltet.
Fortsätt köra degen på lägsta hastighet i ytterligare 8-10 minuter. (Gör ett glutentest om du vill vara säker på att den är färdigknådad.)
Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie och/eller kökshandduk i ca 1,5 timme.
Vänd ut degen på ett mjölat bord.
Dela den i två delar och tryck försiktigt varje del till en rektangel med fingrarna.
Vik sedan in långsidorna på varje rektangel och rulla ihop till fina längder.
Lägg dem i två oljade brödformar eller på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa utan duk 1-1,5 timme.
Sätt ugnen på 240°C.
Pensla längderna med vatten och strö över frön.
Sätt in formarna i ugnen.
Sänk värmen till 200°C efter 5 minuter.
Grädda tills de fått en innertemperatur på ca 96-98°C (ca 25-35 minuter)
Låt dem svalna på galler.

Kan ju säga att det där med att "trycka varje del till en rektangel" och "vik in långsidorna och rulla till fina längder" - glöm det! Degen är så kladdig så man är glad om man får ihop den till en någorlunda hyfsad bit att lägga i formen. Det blir bra ändå. :)

Receptet har jag dubblat. Det ursprungliga receptet är till baguetter (2-4 st), så vill man göra det halverar man bara receptet. Mängden jäst är då 25 g.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-27 15:56 #67 av: Stigfinnaren

Mitt favoritbröd som jag bakar varje vecka är gjort på rågsurdeg som jag kört några år nu.  Jag har testat ut en variant med 2 dl rågsurdeg, 5 dl vatten , 850 g vetemjöl, 2 msk rapsolja,  1 msk honung, 1 msk salt. På slutet brukar jag tillsätta solrosfrön.

Med 4-5 tim jästid så blir det här ett enkelt men suveränt gott bröd.

Anmäl
2018-01-27 16:22 #68 av: Carmarino

Det låter väldigt gott Stigfinnaren. Hur länge har du det i ugnen och på vilken temperatur?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-28 21:14 #69 av: Stigfinnaren

#68, jo det är väldigt gott.  Degen blir till 2 limpor. Jag har laborerat lite med temperaturen. Oftast står ugnen på 250 grader och så sänker jag till 220 när jag ställer in bröden.  Det ger en lite hårdare skorpa. De får stå inne 25 till 30 minuter. .jag brukar kolla temperaturen i brödet efter 25 minuter (92 grader).  220 grader hela tiden ger en något mindre hård skopa. Sedan brukar jag snitta bröden precis när jag sätter in dem. Då jäser de upp fint.

Anmäl
2018-01-29 10:51 #70 av: Carmarino

#69 Blir de inte väldigt mjuka om de bara går till 92 grader? Jag brukar alltid vänta tills de är 96-98 grader. Då brukar de bli alldeles lagom genombakade.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-29 18:45 #71 av: Stigfinnaren

#70, jag läste en gång att bröden skulle vara klara vid 92 grader. Tycker att de brukar bli bra. Innan jag började mäta temperaturen och bara gick på tid hände det ibland att bröden inte varit färdigbakade.  Så nu nu brukar jag se till att de säkert passerat 92.  Jag tror att det är helt ok med 96-98.

Anmäl
2018-01-29 18:50 #72 av: Carmarino

#71 Har för mig att det beror på vilken typ av bröd det är, men jag minns inte om det är "tunga" bröd som ska ha högre innertemperatur eller om det är "lätta, ljusa" bröd.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-29 19:52 #73 av: Stigfinnaren

#72 Du har helt rätt. Jag hade lärt mig 92 tidigare, men läser nu 94-96 för ljusa bröd och 98-100 för mörka kraftigare bröd. Jag skall justera min temperatur när jag bakar härnäst.

Anmäl
2018-02-15 19:06 #74 av: VSK

#66

Nån dag så.... Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-15 20:07 #75 av: DesK

VSK, näe inte nån dag, det ska ske nu eller med det sammaSkrattar

Désirée

Anmäl
2018-02-15 23:38 #76 av: VSK

Generad

Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-28 11:55 #77 av: Carmarino

Idag bakade jag Glutenfria frallor med mandelgrädde. Degen var kladdig men rätt lätt att hantera. Har inte smakat bullarna än, så jag vet inte hur de smakar. Enligt receptet så ska det vara havregryn i degen, men jag bytte ut den mot Steel Cut Oats, eftersom jag ville testa hur det blev med "lite mer tuggmotstånd" (och att jag hade fått en paket sådana).

OBS! Bullarna har inte jäst och blivit större. Har bara lagt ihop dem lite på bilden där de är färdiggräddade, och fotograferat på närmare håll, så det är därför de ser större ut.

När jag ändå hade ugnen igång så bakade jag lite syltkakor också.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-28 14:03 #78 av: VSK

Om bullarna ej fysiskt har flyttats av dig, så måste de ha jäst rätt så mkt Förskräckt

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-28 14:16 #79 av: Carmarino

Har flyttat på dem fysiskt. De har inte jäst upp alls. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-28 14:25 #80 av: VSK

Pheeeeeeeeeeeeeew 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-29 11:37 #81 av: Carmarino

#77 Nu har jag smakat bullarna. Trodde att de skulle ha smak av bovetemjölet, eftersom det luktade rätt skarpt, men det smakade inte alls. Vet inte om det var de klippta havrekärnorna som gjorde det, men brödet smakade som grova rågbullar ungefär. Mums!

Det gick absolut inte att känna skillnad på det här brödet och ett bröd som bakats med vanligt mjöl. Så vill man undvika gluten, men ändå vill äta ett riktigt gott bröd, så rekommenderar jag verkligen det här receptet. Man kan säkert baka ut det som en limpa också. Ska testa det nästa gång jag bakar det. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-22 11:54 #82 av: Carmarino

#77 Glömde skriva att det i receptet står att man ska använda fingervarmt vatten. Jag använde rumstempererat (har alltid en britakanna med vatten framme) och det funkade jättebra. Tror säkert det går att använda kallt vatten också, men då får man jäsa dem längre.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-05-04 17:15 #83 av: Carmarino

Har bakat glutenfritt matbröd efter nästan samma recept som bullarna i #77. Använde rumstempererad degvätska även den här gången, och jäste degen lite längre.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-05-04 18:06 #84 av: VSK

#83

Jag noterar -att jäsningen tog lite längre tid den här gången Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-05-04 18:08 #85 av: Carmarino

Ja, jag testade att jäsa degen lite längre för att se om det gjorde någon skillnad - och det gjorde det. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-05-04 18:26 #86 av: VSK

Det var ju bra det Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-07-06 17:03 #87 av: DesK

I förrgår bakade jag fruktbröd efter Anna Bergenströms recept och idag bakar jag Råsunda special av samma fantastiska receptmakerska Glad

Désirée

Anmäl
2018-07-13 23:52 #88 av: Soligajag1

Idag bakade jag en Browniekaka , den vart riktigt bra . Även gästerna tyckte om den !

HH Glad 

Anmäl
2018-07-14 08:36 #89 av: VSK

#88

Ser jättegod ut, men måste få fråga om du driver nåt café då du alltid (eller ofta iaf) har priser med i dina bilder. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-07-14 13:09 #90 av: Carmarino

#88 Vad är det för glasyr på den?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-16 20:15 #91 av: Soligajag1

#89
Hej ,
Nej , jag driver inget Café .jobbar i ett ,
Ska ta bort priset !
Tack Tack ! 😀❤️👍

HH Glad 

Anmäl
2018-07-16 22:01 #92 av: Soligajag1

#90
Vatten , florsocker o choklad sås ,

HH Glad 

Anmäl
2018-07-17 10:08 #93 av: Carmarino

#91 Det gör ju inget att priset är kvar. Då vet vi ju hur mycket vi kan ta betalt om vi skulle vilja sälja våra bakverk. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-17 10:18 #94 av: VSK

#91

Låt priserna vara kvar. Va bara jag som var nyfiken Lipar

#93

Vart ansöker man om rabatthäfte? Lipar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-07-17 11:02 #95 av: Carmarino

#94 Skicka ett PM. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-17 11:11 #96 av: VSK

Lipar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-07-18 11:29 #97 av: Carmarino

Var tvungen att baka ett par limpor surdegsbröd idag, för brödet var slut.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-18 11:44 #98 av: VSK

Surdegsbröd är gott och mindre onyttigt än vanligt bröd.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-07-18 12:30 #99 av: Carmarino

Om det är mindre onyttigt vet jag inte, men det innehåller en del grovt rågmjöl och lite solrosfrö/chiafrö, så kanske det är nyttigare. Godare är det i alla fall. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.