Jästbröd

Få bort hård skorpa på brödet?

2015-08-26 15:51 #0 av: MatVeronica

Gjorde dessa grynbullar men OJ så hård skorpa det blev på dem. Det går nästan inte bita in. Jag vet inte vad jag gjorde för fel eller om det ska vara så. Kan man göra något i efterhand för att få mjukare skorpa?

http://www.recept.nu/recept_nu/matbrod/ris/grynbullar/

Anmäl
2015-08-26 16:45 #1 av: Snovit79

Pensla dem med vatten. Eller lägg fuktig kökshandduk kring. 

Anmäl
2015-08-26 16:50 #2 av: MatVeronica

#1 Men är det försent nu när de kallnat redan?

Anmäl
2015-08-26 17:20 #3 av: Snovit79

Inte alls. Blöt en handduk och packa in brödet i.  Känn efter en timme. Inte dyngblöt, utan vrid ur handduken ordentligt först. 

Anmäl
2015-08-26 19:50 #4 av: MatVeronica

Tack blev mycket braGlad

Anmäl
2015-09-17 19:38 #5 av: Gasoline

Vad glad jag blir att jag hittat detta, de flesta snabba brödrecept jag har blir skorpan väldigt hård och nu vet jag hur jag fixar det :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.