Annons:
Etikettjästbröd
Läst 2357 ggr
MatVeronica
2015-08-26 15:51

Få bort hård skorpa på brödet?

Gjorde dessa grynbullar men OJ så hård skorpa det blev på dem. Det går nästan inte bita in. Jag vet inte vad jag gjorde för fel eller om det ska vara så. Kan man göra något i efterhand för att få mjukare skorpa?

http://www.recept.nu/recept_nu/matbrod/ris/grynbullar/

Annons:
Intehärutandär
2015-08-26 16:45
#1

Pensla dem med vatten. Eller lägg fuktig kökshandduk kring.

MatVeronica
2015-08-26 16:50
#2

#1 Men är det försent nu när de kallnat redan?

Intehärutandär
2015-08-26 17:20
#3

Inte alls. Blöt en handduk och packa in brödet i.  Känn efter en timme. Inte dyngblöt, utan vrid ur handduken ordentligt först.

MatVeronica
2015-08-26 19:50
#4

Tack blev mycket bra🙂

Gasoline
2015-09-17 19:38
#5

Vad glad jag blir att jag hittat detta, de flesta snabba brödrecept jag har blir skorpan väldigt hård och nu vet jag hur jag fixar det :-)

Upp till toppen
Annons: