Annons:
Etikettbakmaskin
Läst 4220 ggr
runstenen
3/10/15, 12:22 PM

Besviken på bakmaskinen

Hej!  Jag har nyligen köpt en bakmaskin, men jag är så besviken på den. Går det verkligen inte att baka bröd som har mer tuggmotstånd och inte smakar som om de var kokta?  De kan vara goda samma dag, men nästa dag är de torra. Nu vet jag inte vad jag skall baka. Har ni något förslag?

Mvh  Margaretha

Annons:
[Juel70]
3/10/15, 12:47 PM
#1

Jag vart också rätt besviken på min bakmaskin. Det blev rätt bra bröd, men limporna blev ju minimala. Kändes inte värt att använda den då.

runstenen
3/10/15, 1:04 PM
#2

Ja, också blir det ju så konstig form på dem, helt fyrkantiga, så det är svårt att skära  upp skivor.

VildaVittra
3/15/15, 6:37 PM
#3

Vad använder du för degvätska? Den bästa degvätskan enligt min mening är vassle.  Och för att få i lite tugmotstånd skulle jag ha i nötter och kanske skållad hel spannmål. 
Angående formen så kan man först klyva brödet på längden innan man skär, då får man rektangulära skivor, eller klyva brödet så man får trekanter.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

starhawk
4/4/15, 4:29 PM
#4

Jag är mycket nöjd med min bakmaskin, det blir visserligen en lite kort limpa men det är så lätt att göra en till, bara hälla i allt och sätta igång den. Jag köpte den dels för att jag vill ha mitt rostbröd fritt från surdeg, dom petar ju i surdeg i allt matbröd nu för tiden, och dels för att jag ville ha vörtbröd som har rätt sammansättning och den tid jag vill ha, inte den tid affärerna tycker. Det tog lite tid att få till receptet på vörtbrödet men jag delade receptet som fanns på vörtkryddpåsen och det funkade bra

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

stickanw
6/24/15, 5:47 PM
#5

Jag är mycket nöjd med min bakmaskin och den är ändå från 1959, och just nu daskar den mig i ryggen.

MagArne
8/13/15, 10:48 AM
#6

Vad är det för bakmaskiner ni använder er av så jag vet vad jag inte ska köpa?

Vad rekommenderas för bakmaskin som orkar?

Annons:
starhawk
8/13/15, 7:22 PM
#7

#6: Ja det är väl ingen idé att jag nämner min då för den är jag mycket nöjd med, använde den senast idag.

Orkar och orkar, bakmaskinen skall väl orka med dom recept som finns med annars är det skräp, min Panasonic har inte visat någon tendens att inte orka ens när jag körde vörtbrödet

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

MagArne
8/13/15, 8:49 PM
#8

#7 Jag skev också att jag gärna ville ha förslag på bra maskiner också men du kanske inte läste så långt?

starhawk
8/14/15, 2:33 PM
#9

#8: Jag halkade på orkar, minnet är kort men intensivt 🙂 jag har en Panasonic SD-ZB2502 och den fungerar som sagt utmärkt och kan även köra enbart deg och kompott också. Dock har jag bara testat enbart deg en gång och det blev inget bra, den fungerar däremot utmärkt när man kör bakprogrammets snabbprogram, det vanliga programmet fungerar men inte riktigt lika bra som snabbprogrammet och tar en himmelens tid, runt fem timmar jämfört med snabbprogrammet som går på två.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

MagArne
8/14/15, 2:47 PM
#10

Ahh, är nog en rejäl köksassistent jag är ute efter typ KitchenAid för att blanda tunga degar. Missuppfattade vad ni pratade om då ingen produkt hade nämnts.

starhawk
8/14/15, 3:43 PM
#11

#10: I så fall är det nog Electrolux Assistent du behöver. Maskiner med degkrok är bara avsedda för lättare degar, jag hade tidigare en maskin med degkrok men efter ett tag klappade växellådan i den ihop och eftersom även vispen drevs av den växellådan så var det bara att slänga bort. Sen fick jag låna mors Elux Assistent och nu har jag ärvt den, fungerar med vilka tunga degar som helst och rullen gör att degen är i stort sett är färdigknådad när det är dags för första jäsningen.

Mor använde den rätt mycket och den var först när hon blev äldre och trött jag fick låna den, och då bakade jag en hel del i den, numera använder jag den bara till julbaket av lussekatterna men den fungerar fortfarande efter all tid och arbete den varit med om, det är kvalité det! fast när man bara ska göra en limpa är det så mycket smidigare att använda bakmaskinen bara släng i ingridienserna och sätt igång den, inget att diska

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

stickanw
8/22/15, 9:37 PM
#12

#11

Jag kan tillägga att den maskinen idag produceras  och säljes under den ursprungliga tillverkarens namn och får mycket bra eller bäst i test i betyg av olika testare.

Fabrikanten som tillverkar dem (och det även under Electrolux tid) heter Ankarsrum.

http://assistent-original.se/

Upp till toppen
Annons: