Annons:
Etikettersurdegsgrundprocesser
Läst 1985 ggr
Madelone
2015-01-31 22:00

Hjälp med min surdeg.

Hej. Jag startade en surdesgsgrund som var klar i tisdag. Bakade på den i onsdags för första gången. Och efter det har jag matat den lite mer för att få upp mer surdeg.. den bubblar jättefint när jag har matat den. Men sen efter ett tag så slutar den bubbla och det lägger sej vatten eller något uppe på ytan.. Borde jag vara orolig över det? Gör jag något fel? Hjälp tack..

Annons:
Anterrabae
2015-02-18 12:40
#1

Det låter som det ska. Hur luktar den. Syrligt och friskt? Unket och illa?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Madelone
2015-02-19 13:45
#2

Påminner om nagellacksborttagning i lukten…

Anterrabae
2015-02-19 15:44
#3

Ah, då är det lite mycket ättikssyra i. Inte farligt. Men prova att ställa surdegen lite varmare 25-30grader (kanske i ugnen med bara lampan på?) och mata varannan dag ett tag. Se om den blir mildare. Det är som sagt ofarligt. Det är bara ättiksyra istället för mjölksyra.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Madelone
2015-02-19 18:57
#4

Okej. ska testa det. :) Tack så jättemycket för hjälpen. :D

Anterrabae
2015-02-20 23:28
#5

Berätta gärna hur det går, och fråga på om du känner för det :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Upp till toppen
Annons: