Vetebröd, kakor och söta bakverk

Semmelvarianter

2015-01-21 19:22 #0 av: Gasoline

Nu när det börjar närma sig semmeltider så dyker det upp massor av intressanta semmelvarianter.

Har du sett någon variant på semla som du skulle vilja prova eller har du ätit någon som du vill tipsa om?

Anmäl
2015-01-21 19:26 #1 av: Jimmy.L

Ska testa Semmel-wrap som media har skrivit om till helgen.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-01-21 19:32 #2 av: Snovit79

Semmel-wrapen kan jag tänka mig att baka för jag tycker mest om remonsen och grädden ändå. Såg taco igår med i någon länk. Minimini skal. 

Min favorit är saffranssemla annars. Eller vanlig med pistage, Sonen borde älska wiener-semlan, trodde faktiskt att han ätit den redan. Men han nekar. 

Vi har en punsch-semla med på ett kondis.

Anmäl
2015-01-23 17:55 #3 av: Gasoline

Vill också smaka wrapen, den verkar genialisk :-)

Hittade detta, vad sägs om semmel pommes?

http://mittkok.expressen.se/soc/semmel-pommes-frites/?cmpid=_facebook_ARTIKEL_pommes_MK

Anmäl
2015-01-23 19:10 #4 av: Scorpio97

Är inget större fan av semlor egentligen. Tycker oftast dom är lite för torra, sen har jag svårt för grädde i den mängden. Gör mamma hemmabakade, så sitter jag hellre och äter mandelmassan, haha. 

Men winener-semla med vaniljgrädde och ordentligt med mandelmassa tycker jag är gott. Mamma och jag köpte det på ica maxi förra året (: 

//Jessie

Anmäl
2015-02-07 07:53 #5 av: Outlawly

Min kompis bjöd på paleosemlor igår. Och det va jättegott! Bullen va gjord på kokosmjöl, kokossocker, ägg och bakpulver. Grädden av det tjoka i kokosmjölksburken och mandelmassa va mixade mandlar med typ honung. Man blev mätt, fast ingen såndär obehaglig uppsvälldet :D

Så jag ska nog baka en sån senare

Anmäl
2015-02-07 08:16 #6 av: Gasoline

#5 det låter intressant :-) 

Anmäl
2015-02-18 12:36 #7 av: Anterrabae

Jag gillar semlor med Lingongrädde.

Gjorde lakritssemla igår. Den var ok. Men nästa gång vill jag ha något som bryter, hallon i grädden kanske eller saltlakrits i mandelmassan i stället för sötlakrits.

Har inte ätit saffranssemla än. Men tror det skulle vara en favorit faktiskt.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-02-18 16:54 #8 av: Gasoline

#7 det lät udda och intressant :-)

Har nu hunnit prova nya semmelwrapen och den var sjukt god, ingen torr bulle med en hård klump i mitten och massa grädde. Här fick man lite av varje i alla tuggor man tog, helt underbart och precis som jag vill ha det :-)

Anmäl
2015-02-18 18:35 #9 av: Snovit79

Är det någon mer som ätit någon ny märklig variant nu? 

Tror ju att detta är en fluga, kanske t o m bara för i år. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.