Annons:
Etikettbröd-med-bakpulver-eller-bikarbonat
Läst 2831 ggr
[kerstinthemilklover]
11/1/14, 10:37 AM

Pinnbröd

Är det någon här som har prövat att göra någon kul variant på vanligt pinnbröd?

Pinnbröd bakas på vetemjöl vatten och bakpulver samt en gnutta salt. Man formar en smal orm av lite deg och snurrar runt en pinne. Bakverket gräddas ovanför en glödbädd.

Brödet äts nybakt som det är eller med lite smör.

Jag har gjort detta bröd i skogen med många barngrupper och i bland har vi varierat hur det äts. Med smör, eller med chokladflagnor som man typ panerar brödet med.

Annons:
Intehärutandär
11/3/14, 2:34 PM
#1

Man kan linda det runt en korv, lite som "pigs in a blanket" på engelska. Sedan kan man variera smak och utsidan på många sätt. Man kan ju t e x har örter och/eller riven ost i deg. Sesamfrön, vallmo, ost m.m. på utsidan.

Här finns ett recept på pinnbröd i en artikel på Matbröd.

fruktgumman
11/3/14, 6:57 PM
#2

Det var länge sen jag åt pinnbröd men jag brukade ha i lite vitlök i degen

Upp till toppen
Annons: