Annons:
Etikettjästbröd
Läst 2905 ggr
tomljus63
2014-08-17 12:39

Ciabatta

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ciabatta 25 bröd

Ingredienser

·         25 g Jäst för matbröd  

·         5 dl Vatten, fingervarmt (37°C).

·         1 dl Olivolja

·         2 tsk Salt   

·         12 dl Vetemjöl special (du kan byta ut ca 2-4 dl mjöl till Durumvetemjöl)

·         Mjöl till utbakning 

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite fingervarmt vatten (37°C). Rör ut och häll sedan på resten av vattnet, olja, och mjöl. Allt utom saltet.

2. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin ca 10 min tills degen släpper bunkens kant. Häll i saltet vid slutet. Låt jäsa övertäckt med plast i minst 1 timme.

3. Häll ut degen försiktigt på ett mjölat bakbord. Dela degen i portionsbitar. Forma bröd. Smöra en ugnsplåt eller lägg på ett bakplåtspapper. Lägg på bullarna. Lägg över duk och låt jäsa i 40 minuter.

4. Sätt ugnen på 225°C.

5. Grädda mitt i ugn i cirka 15 minuter. Pensla med vatten mot slutet för att få en fin skorpa. Låt kallna på galler

Annons:
Gasoline
2014-09-08 19:12
#1

Tack för tipset, detta ska nog testas någon gång framöver 👍

Tant Grön
2015-07-13 13:56
#2

Detta måste jag prova. 🙂

[Sabina]
2015-07-15 13:53
#3

Tack så mycket för påminnelsen, det var längesen jag bakade dessa. Ciabatta är ett av mina favoritbröd och såå lättbakat

Gasoline
2015-07-18 16:17
#4

Har inte hunnit testa, måste ta tag i det snart. Cibatta är så gott :-)

Upp till toppen
Annons: