Annons:
Etikettsurdegsbröd
Läst 6459 ggr
tomljus63
2014-08-17 12:36

Norskt Kneipbröd

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Norskt Kneipbröd

2 bröd

Ingredienser

·         1 burk (150g) Kron Jäst Bagarens Surdeg, Råg

·         1/2 paket (25g) Kron Jäst för matbröd

·         5 dl Vatten, 40° C

·         8 dl (480 g) Vetemjöl Special

·         1,5 dl (90 g) Stenmalet Rågmjöl

·         3 dl (180 g) Grahamsmjöl

·         1,5 dl (90 g) Grovt Rågmjöl

·         2 msk (26 g) Matolja

Gör så här:

·         Skaka burken och rör ihop surdegen med jäst och vatten. 

      Tillsätt alla ingredienser förutom saltet.

·         Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan vatten och olja.

·         Arbeta degen tills den blir elastisk, ca 6 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.

·         Täck degen med plast och låt jäsa i ca 25 minuter.

·         Dela degen i två delar och forma till limpor.

·         Doppa bröden i grahamsmjöl.

·         Låt jäsa på plåt som belagts med bakplåtspapper i ca 45 minuter under bakduk.

·         Sätt ugnen på 230° C, och sätt in en långpanna med vatten i botten på ugnen.

·          Snitta bröden precis innan de sätts in i ugnen.

·         Baka i 200° C i ca 35 minuter.

·         Låt formen med vatten stå i ugnen under bakningen.

Annons:
Gasoline
2014-09-05 19:58
#1

Intressant, tack för receptet :-)

Upp till toppen
Annons: