Annons:
Etikettglutenfria-recept
Läst 2029 ggr
Intehärutandär
2014-07-06 15:22

Franskbröd (LCHF)

24 skivor 

4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

Går att göra som formlimpa med.

Annons:
DesK
2014-07-08 21:24
#1

Detta är säkert ett bra recept, som ger bra bröd. Med fet yoghurt antar jag att du menar sådan turkisk eller grekisk yoghurt som håller ca 10%

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Intehärutandär
2014-07-12 19:13
#2

Precis, fast vanlig gräddfil eller fil går bra med. Bara inga "blaskiga" lättprodukter.

Upp till toppen
Annons: