Annons:
Etikettertunnbrödknäckebrödkex
Läst 6718 ggr
Kurina
2014-04-30 20:01

Perunarieska

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Såg i en annan tråd frågan efter recept på finsk perunarieska. Var ju tvungen att leta reda på ett recept men har inte hunnit baka själv än.

Perunarieska eller potatistunnbröd

3 dl potatismos (pulvermos kan användas)

1 tsk salt

1 ägg (kan uteslutas)

2-3 dl korn- eller vetemjöl

Blanda ägg salt och mjöl i potatismoset. Blanda väl till lagom lös deg. Ta ut ca 10 klumpar deg och platta till med mjölad hand till en tunna kakor.Nagga med gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 10 min eller till kakorna fått färg.

Servera varma med smör.

Annons:
Gasoline
2014-05-01 10:49
#1

Det ser smaskens ut, det ska jag testa någon gång :-)

Tant Grön
2014-05-02 22:49
#2

Måste testa det nästa gång det blir mos över.

Intehärutandär
2014-05-06 13:27
#3

Påminner om vårt (Dalarna, Rättvik) Tutull, fast det innehåller vetemjöl, rågmjöl, kornmjöl, rågsikt, sirap, matfett, salt, jäst. Favoritbrödet här hemma. Norrmännen har tydligen ett potatisbröd med, som kallas Lefse.

Gasoline
2014-05-06 14:04
#4

#3 Tutull är så gott, gårdet att göra själv? har du recept på detta tro?

Intehärutandär
2014-05-07 11:59
#5

#4 Det gör det absolut, just det har jag aldrig gjort själv (bara vanligt tunnbröd). Har frågat en gammal klasskompis från Rättvik om hon har ett bra recept, hon gör det ofta på jobbet (& privat).

Gasoline
2014-05-07 12:26
#6

#5 hoppas att hon vill dela med sig. :-) Köpte detta när jag var upp till ccw förra året och det var bland det godaste bröd jag smakat.

Annons:
Intehärutandär
2014-05-07 12:29
#7

#6 Det är det, min absoluta favorit och det är ju lite tyngre än tunnbröd, så man blir mättare och det passar utmärkt att fylla som middag.

Praefatio
2014-05-07 23:16
#8

Åh, det låter som att detta recept enkelt skulle kunna gå att omvandla till glutenfritt eftersom det inte ska jäsas. Ska prova i veckan, återkommer med resultat!

Gasoline
2014-05-08 05:15
Upp till toppen
Annons: