Senast bakad #23
Jag tyckte det kunde vara dags för en ny sån här tråd! Vad har du bakat senast? Berätta!tig du kanske en bild också? VISA!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Bakade ungersk vitbröd igår:)
Jag bakade kladdkaka! Men på rismjöl, den blev mer som en mudcake. God blev den i vilket fall!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Siktkakor ska bakas idag :-)
Mitt senaste bröd som bakades var äppelfoccacia. För någon vecka sedan.
Det senaste jag bakade var kanelbullar och småfranska.
Nya recept båda två, men dom blev bra :)
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
Idag bakas proteinbröd.
Idag har jag testat att göra nya cupcakes, denna gången morotskaka med Cream cheese frosting och vaniljcupcakes med arraksfrosting.
Dom blev nästan för goda ;)
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
Idag bakades det citrusbröd. Ska göra smulpaj, (äppel?)sockerkaka, baguetter med aromsmör av olika typer, bagels, wienerbröd, äppelfoccacia och olika typer av smaksatt bröd under helgen hade jag tänkt :).
igår den 6/5 bakade jag 2 sockerkakor
1 med smak av pepparmynta
1 med smak av anis
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#11 det låter som en annorlunda och spännande twist :-)
12… mm är så gott är pepparmynts olja köpt på apoteket har mellan 20-22 droppar i en smet ..
anis 2-3 rågade mts som jag mortlar själv
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#13 tack för tipset, det tål att testas :-)
14.. gör et skriv sen va du tycke om det .
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
#15 absolut, om jag kommer ihåg :-)
Sockerkaka med havremjöl och potatisstärkelse i stället för vetemjöl! Den blev sjukt god! Smakade nötkaka
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
I förmiddags försökte jag mig på en matig mugcake till frukost. Med banan, ägg och mandelmjöl som bas. Kakao och vanilj som smaksättning.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Idag bakas det choklad och jordnötsrutor 🙂
Klassiska kanelbullar men bakade på dinkelmjöl står just nu och jäser. Ingen aning hur det blir men ska man börja baka efter ett uppehåll måste man ju dra till med någon form av kanelbullar.
#26 intressant! Hur gick det, vart det bra? :-)
Igår blev det schackrutor, vaniljhorn och korvbröd :)
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
#27 Jag gjorde det klassiska nybörjarmisstaget att inte tänka på storlek efter jäsning, det blev i stort sett en stooor bulle på plåten. 😃
Konsistensen blev väldigt intressant, jag tycker ofta köpebullar är för luftiga och saknar tuggmotstånd. Dinkelbullarna blev lite mer fasta och rejäla utan att för den sakens skull vara degiga. Hade jag varit lite mer noga med att dela degrullen och bakat på två plåtar hade de blivit riktigt bra tror jag.
Det blev också lite tydligare smak av själva brödet.
#29 Snyggt bröd!
#30 kul, tack för uppdateringen. Man kanske skulle prova en liten sats någon gång. Tack :-)
#31 Det är helt klart värt att testa om man gillar lite rejälare bullar. Har utsatt för i min närhet för dessa bakverk och de fick med beröm godkänd, trots utseendet. 😃
#33 Riktigt snygga bröd!
Här har en fullkornsdinkeldeg kalljäst över natten. Ska baka ut den och och in i ugnen efter en stund. Konstigt att dygnsrytmen likar en bagares nu när man börjat baka igen. 😃
Igår vart det en vit/rosa sockerkaka :-)
#36 Men var är bilderna? 😉
#37 Tog ingen bild, men här är resterna efter den på jobbet :-P
#39 snyggt! :-) hur gör man sådär?
#40 Du bakar en vit kaka först (eller den färg Du vill ha hjärtanen i). Jag använde en avlång form (sådan man kan baka franska i). Bakade klart, skar i tjocka skivor och tog ut hjärtan med största pepparkaksform.
Gjorde choklad-smeten. Hällde lite i botten, travade upp hjärtanen tätt. Och på med resten av chokladsmeten. Grädda som vanligt och vips har man ett fint mönster. Man kan ta ut stjärnor med, fast det är lite trixigare att få tydliga spetsar. Cirkel går såklart med.
#41 toppen, tack :-)
Det vart lantbröd idag, lade upp ett eget inlägg med bild och recept på detta 🙂
http://matbrod.ifokus.se/discussions/537ce177ce12c44a50000981-lantbrod
Idag provade jag mjölfritt morotsbröd, dom smakar bättre än vad dom ser ut ;-)
Inget bröd, men idag vart det kladdkaka 🙂
Skulle ha bakat bröd i helgen och hade stora planer på både bullar och bröd, men hann inget av det 😕
#47 Samma sak här, det är illa när bakandet blir nedprioriterat. Jag hämnades genom att starta en ny rågsurdeg idag, lite annan variant. Mitt livs andra surdeg, spännande.
#48 ja, det är trist när det blir sådär. Ja, det låter spännande. Jag håller tummarna och önskar dig lycka till. Hoppas även på att få se slutresultatet :-)
#49 Det något krångliga med surdegsbak är att det tar lite tid och, åtminstone för mig, måste planeras. Tråkigt just för att det är så lätt att något annat kommer upp och då blir det inget bak och akut brödbrist.
Den här surdegen ska vårdas och bidra till många bröd, får jag fart på den blir det garanterat bilder på nybakat här om några dagar! 😉
Nu står vetefritt matbröd på jäsning.. Hoppas det uppför sig ;)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#50 ja, det kommer ju tyvärr saker emellan ibland. #51 intressant! :-) något du bakat tidigare?
Ja, det är mitt glutenfria allroundbröd.. http://matbrod.ifokus.se/discussions/4d96f58dc5c6a7098e00039b-glutenfritt-allroundbrod?4d71251bb9cb4621410487e5-1 Idag med varianten havregryn i brödkryddor och vallmofrö på :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
I morse blev det frukostbullar till vårt B&B.
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
#53 men, du har bytt profilbild. Trodde att det var någon ny som hittat in :-) tack för receptet. #54 snyggt! :-)
Jo jag bråkar lite med avatarerna emellanåt.. ;) Så här blev brödet i alla fall..
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Idag slängde jag ihop mitt vanliga "baka snabbt" bröd :-)
Jag vårdar alltjämt min rågsurdeg med rivet äpple. Idag var sista påfyllningen, imorgon ska den vara klar. Det blir alltså bak på tisdag. Det blir helt ordinära rågsurdegsbröd men med lite frön och nötter inblandat.
Min kära mor har blivit så förtjust i detta rågbröd att hon erbjuder sig att köpa några limpor av mig. Självklart bakar jag några extra och ger till tanten. 🙂
Just det, senast bakat var på midsommarafton. Det blev en blåbärspaj med en enkel deg av dinkelmjöl, havregryn, hackade hasselnötter och smör. Lite rårörsocker på det och resultatet blev riktigt bra! Pajen serverades tillsammans med hemmagjord glass på grannens ägg, grädde, honung från bigård 5 meter från vår tomt och blandade bär som blåbär, hallon och havtorn.
#58 vad roligt, det är alltid kul när det man bakar är uppskattat :-)
Någon som bakat något på sistone?
56.. ser jätte gott ut
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
62… ååå så gott . ska baka såna i veckan ska ha stor bak pga kals på lö
ha en bra dag alla pysslare .
kika gärna in på min hemsida www.nogg.se/spiiidis1
Idag testade jag ett bröd efter ett av Paul Hollywoods recept. Det blev nog ett av de mest lyckade bröd jag bakat hittills. Det blev lätt och luftigt med knaprig och god skorpa och smakade supergott. Det enda dåliga var att jag råkat sätta plåten en aning för högt så att brödet blev en liten aning för mörkt på toppen, så det får jag se till att tänka på till nästa gång. 😛
Semlor bakades igår. :) Efterrätten fick bli en lakritssemla.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Surdegspizza igår, Ich över-natten-jäst surdegsbröd idag :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Det va ett russin och nötbröd :).
Oj vad mörka de ser ut på bilden. De har ljusare färg i verkligheten.
"På natten är alla katter svarta"
Bakade fiberlimpa igår. Kalasgod! Det blev en med vete, och en vetefri.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#73 De ser verkligen kalasgoda ut!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Anna Bergenströms Råsunda special, kardemummaBullar, kanelbullar och värmlandsdrömmar
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Idag har jag verkligen storbakat. 🥵
Dels bakade jag två stora surdegslimpor med solros- och linfrön. Dessa blev sega och goda med en härlig skorpa på.
Det andra brödet var ett brytbröd, också detta bröd hade surdegsgrund men där jag tillsatte fikon och russin.
Fikonen fick först mjukna i en del av degvätska så brödet inte skulle bli för torrt.
Resultatet blev väldigt bra, det smakade svagt av "vört", och var mjuk-segt.
Ett annorlunda och gott bröd som jag kommer göra flera gånger 🙂
Ni är i bakartagen ser jag, härligt :-) Här är det klent om bakning i alla dess slag, har tappat lusten och orken, hoppas jag finner den igen då jag gillar tillfredsställelsen av att njuta av något gott som man gjort själv.
Idag fann jag ork, tid och lust att baka mitt gamla hederliga snabba bröd, men förstår inte vad jag gjort annorlunda. Brödet fastnade i formen och kändes inte riktigt klart. Vet ej hur det vart, får se när det svalnar.
Så tråkligt Gasoline! Hoppas det blev bra i alla fall.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ja, jag tog nog ut misslyckandet lite i förskott även om det såg lite degigt ut. Det vart superbra, men det var nog på gränsen till oklart :-)
Ska baka vetefritt bikarbonatsbröd med massa frön. Men det är inte påbörjat riktigt än.. ;)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#81 låter smaskens :-)
Ja den är kanon :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#84 det ser verkligen jättegoda ut :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#84 vilka fina, antar att dom smakar gott också :-)
Tackar båda två! Guben och grannen gillade brödet, så jag får väl baka fler sådana limpor 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Så gott det ser ut!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Bakade rågsiktslimpa idag. Glömde dock att sänka temperaturen i tid så det vart väl mörk skorpa. Gott om man skär bort den.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#91 oooh finns nog inget som slår nybakade scones med smör och ost till frukosten!
#92 Det är inte scones, det är en jästdeg som ska jäsa 1.5 - 2 timmar, degen ska vara lös, därför ser bröden slarviga ut.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ber om ursäkt! Ja, så mycket kan jag om bröd :-S
#94 Det är inget att be om ursäkt för 🙂 Inte lätt att se direkt på en bild, vad det är för bröd 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Välkomna till vår nya tråd!
http://matbrod.ifokus.se/discussions/56fb671e8e0e7426ca000e54-senast-bakat-24
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.